KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 6 oktober 2017

GLAD - TROTS HÖSTVÄDRET

 För några veckor sen var jag till nya vårdcentralen i Klinte (den drivs numera privat) och träffade en läkare för att jag har så ont i ryggen. Fick då en remiss till lasarettet i Visby där jag var igår och röntgade korsrygg, höft och knä.
Idag kom svaret på alla blodprov - det var massor - jag tog på vårdcentralen och ALLT var bra. Nu är det alltså bara röntgensvaret jag väntar på. (Huh! Är lite orolig faktiskt!!)

Än lever sommarblommorna, vi har alltså inte haft någon frost!
Nu gäller det att njuta av livet innan man får nåt trist svar och det trevligaste är att våra vänner Berra & Boel kommer hit på tisdag från småland. Tyvärr kunde jag inte få till någon visning av racebanan Gotland Ring trots försök - den är stängd i veckorna - så det får vi ta någon annan gång. Istället får vi väl ta en biltur norröver och titta på naturen där.

Fick två rödbladiga klöver av min väninna på den försenade födelsedagslunchen - men har tyvärr inte hunnit
plantera dom ännu!
Fast det hela beror ju lite på hur vädret blir. Är det som idag går det ju iaf att åka runt lite med bilen och så får vi väl ta åtminstone en kort prommis på nåt vackert ställe. Santos behöver ju komma ut lite..... Fast man hoppas naturligtvis på lite sol! Regnar det kanske vi bara stannar hemma
och snackar!

Hortensian jag köpte på fastlandet har fått en härlig höstfärg på blommorna!
Jag har alltså roat mig (tycker faktiskt det är riktigt kul) att leta efter matställen, men inte är det lätt inte. Alla bra som vi känner till är stängda för säsongen. Ja, nästan allt är faktiskt stängt här nu!
Det finns visserligen en riktigt bra restaurang här i Eksta nere i Djupvik, så det kanske slutar med den om det regnar. Åker vi norröver så har man naturligtvis ställen i Visby, men då hinner vi inte åka så långt! Och det är lite trist!!

Mitt lilla limeträd som har ett tiotal frukter - vilket räcker mer än väl! Förra året gjorde jag limemarmelad, men jag har kvar av den ännu!!
Såg hos mina bloggvänner på höglandet i småland att dom hade frost inatt. Alltså is på bilrutan på morgonen - usch! Här har vi dock varit förskonade från det - än så länge. Inatt var det hela +7 grader, men Rolle har redan börjat tömma växthuset och idag tog han bort fläkten och satte dit värmefläkten istället!

Klängväxten `Mandeville´
Jag hade tidigare bestämt mig för att köpa lite vackra "exoter" till växthuset, men jag har inte hittat några som passar min plånbok. Alltså har det inte blivit av. Den ovanstående betalade jag bara 59:- för på fastlandet. Mycket bra pris, så jag blev lite bortskämd - men den var "lite" mindre då!

Här är det rödbladiga alunroten som fått en härlig riktigt julröd färg, den gulgröna har inte ändrat färg alls, men den orange har  blivit mer brun! Det är bra att dokumentera sånt här så jag vet nästa år vilken alunrot jag ska välja till vilken plantering!!
Under som senaste dagarna har en del av trädgårdens växter helt plötsligt fått höstfärger eller t.o.m. fällt en del blad. Det gör att lusten att sätta igång med några större jobb ute har försvunnit helt. Nu väntar jag bara på våren!

Hortensian och tidlösorna blommar fortfarande...
Här ser man att flera av mina små träd/buskar på innertomten har ändrat färg. Däremot i parken, där verkar det mesta ha klarat kylan lite bättre. Om det nu ska anses klara den bättre när växterna inte fått någon höstfärg ännu.

Ut mot parken där man ser den stora fläcken av bar jord till höger om ruinen där det tidigare stod en 10 m hög gran!
Jag visar ingen bild från baksidan där hela gräsmattan har en kaka av fällda bruna tallbar. Det är inget kul med en skog nära trädgården. Jag fasar faktiskt för hur lärkbarren - som inte börjat falla ännu - från den jättestora lärken i kohagen ska ställa till det! Och jag tänker inte börja räfsa ännu förrän dom är nere också!!

Den stora perenna vita vallmon som har sju knoppar just nu. Undrar om dom andra hinner slå ut.....
I morgon ska jag tidigt åka till Ljugarn för att klippa mig - och för att göra slingor. Nu är jag ju väldigt gråhårig, så det blir alltså mörka slingor. Har gjort det en gång tidigare och jag gillade det.....

Susie


6 kommentarer:

wiolettan sa...

Så vackra bilder, som vanligt här inne hos dig. Trädgården är verkligen fin, både på sommaren och hösten. Det blommar fortfarande så vackert och gräset är grönt.
Frost i Småland. Nej, det tycker jag är för tidigt. Har varit i Ångermanland och där hade det varit nära nollpunkten på natten, men ingen frost. Men, det är det vi nu kan vänta oss, kallare och frost.
Härligt att proverna var bra. Hoppas verkligen att röntgen också visar att allt är OK, men jag förstår att väntan kan vara jobbig och lång.
Håller tummarna.
Kram!

Ingrid sa...

Det finns så mycket vackert i din trädgård oberoende av årstid.
Lycka till med slingandet!!
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Du wünschst dir schon wieder den Frühling,
das dauert jetzt aber noch......
Jetzt haben wir erst Herbst!
Der lange Winter kommt erst noch :-(
Ich war gerade ein paar Tage an der Nordsee,
Regen und Sturm
da ist es in der Eifel ruhiger.
Komm gut durch die Zeit......liebe Grüße

Du önskar våren,
men det tar fortfarande ......
Nu har vi höst!
Den långa vintern kommer fortfarande :-(
Jag tillbringade bara några dagar vid Nordsjön,
Regn och storm
eftersom det är tystare i Eifel.
Kom bra igenom tiden ...... kära hälsningar....Kram Marlise

HWIT BLOGG sa...

Så skönt att alla prover var bra...så Gotland stänger också "ner" vintertid, lite trist men så var det på Öland också. Allt går i ide!
Söndag och jag borde göra lite nytta men roligare att hänga vid datorn :)
Höstkram från Titti

wiolettan sa...

Hej igen!
Tittar in för att kolla om du har fått svar på röntgen, men kanske inte.
Passade samtidigt på att njuta lite till av de vackra bilderna som du har tagit.
Kram och hoppas att du har en finfin måndag.

roth phallyka sa...

Men, det är det vi nu kan vänta oss, kallare och frost.


เกย์ไทย