KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 17 september 2017

VÅRLÖKAR

Och vad ska jag skriva om idag!? Jag har en timme att fylla innan kvällens Nascar-race börjar och alltid hittar jag väl på något att ventilera, men jag har inga bilder alls. Och jag som är så sugen på att blogga! Alltså får jag gå in i min välfyllda bildfil och välja ut nåt kul!!


 Ibland ska man ha tur! Alldeles nyss fick jag ett mail där min STA-väninna Eva - som tagit över det här med importen av lökar från Holland - meddelade mig att dom har anlänt. Bl.a. en rosa Allium - mycket ovanligt för mig som hitintills alltid beställt olika lila! 


 Sen är jag ju egentligen inte mycket för vita blommor, jag gillar ju starkt färgade - men vad ser jag här!? Har tydligen beställt en vit hyacint för utomhusodling. Vad tog det åt mig i maj när beställningen gjordes? Och exakt var hade jag tänkt plantera dom här lökarna!? Förra året planterade jag massor av lila tulpaner och hyacinter i stor krukor och ställde i växthuset. Men det tänker jag inte göra igen.....

Dom här rosa tulpanerna gillar jag dock, men jag skulle ju inte ha fler tulpaner utan istället
satsa på fler narcisser ute i "parken" där man kan sätta tusentals fler!
 Dom grönstrimmiga nedan är också väldigt läckra (jag älskar tulpaner), men dom äts ju upp av harar och möss så dom är inget för "parken". Så exakt var hade jag tänkt plantera dom!?

  Det är ju helt klart att blommorna passar ihop, jag har alltså valt med omsorg.  Och jag har en svag aning om att jag tänkte sätta allihop i den halvmånformiga rabatten framför rosenspaljén i förträdgården (se nedan). Kan nog bli snyggt, men jag vet ju inte hur många dom är. Får se i morgon när vi ska hämta dom. Dessutom har jag mailat min väninna Lisa alldeles nyss att om hon är intresserad kan hon få köpa en del lökar av mig. Hoppas att jag tog många....!

Det tråkiga är att om jag ska ha dom i halvmånerabatten måste gräva upp rabatten redan nu - och det blommar där för fullt fortfarande. Dessutom så satte jag en massa alunrot och dom tog sig, trots att jag trodde dom skulle torka in helt eller frysa sönder. Det blev - 5/6 grader efter planteringen.....
Fast det är klart, är dom inte FÖR många så kan jag peta ner dom mellan alunroten!


Så här såg krukorna ut i växthuset i våras, det blev jättesnyggt. Men jag vet faktiskt inte om
lökarna överlevt. Vi får se i vår.....

Susie

5 kommentarer:

Agnetas sa...

Hej Susie

Det gick ju bra att gå in bland bilder och plocka fram vackra vår bilder på lökar. Nu när hösten breder ut sig är vårlökar bra för då känns det som snart har vi våren åter här.:)

Kram
Agneta

Gunborg Uhno sa...

Här har du en till som beställt lökar.Men ännu har jag inte hört något om att dom är på gång.
Men jag ska sätta en del i krukor och ha i växthuset.Tror det kan bli bra.
Ha det fint.

Hanna sa...

Jag vill anlägga en till blomsterrabatt men det måste vänta tills staketet är klart. Nu har vi väntat en månad på att de ska komma och göra det färdigt men det händer inget....

Maristela Guilherme sa...

Lindas flores.
bjs

✿ chica sa...

Suzie, que lindo teu jardim e flores! Lindo dia! beijos do Brasil, chica