KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 8 september 2017

POSITIVT OCH NEGATIVT

Som synes har jag bytt header igen eftersom jag inte kunde hålla mig längre. Ville nämligen ha
lila idag! Det är en av mina favoritfärger, en annan är turkos...och så rött förstås...och svart... och orange...och..... Ja, jag kan nog hålla på hur länge som helst. Jag ÄLSKAR nämligen färg!!


Som du ser på bilderna så regnar det idag. Igår var det jättefint väder, men då var vi inte hemma så vi fick inget gjort i trädgården då heller. Nu tycker jag att det har regnat alldeles tillräckligt för ett par veckor minst! Bara för att det inte kom något alls i maj-juni-juli-början på augusti så behöver inte allt komma nu, det hade varit bättre om det delat upp sig lite!!Gårdagen bjöd på både en del positivt och en del negativt. Först skulle både Rolle och jag till tandläkaren i Gammelgarns gamla skola på andra sidan ön. Det är två otroligt trevliga killar som har det stället, en av dom är tandläkare och den andra är sköterska.
Kliniken har alla nya moderna saker och jag som tidigare haft tandläkarskräck kan gå dit utan ett enda orosfladder i magen. Inte ens när jag sätter mig i stolen.....
OK - det är ju inte direkt roligt, men när både Rolle och jag fick positiva besked och var klara på 1,5 timme, så kan man inte klaga.


Därefter åkte vi till Visby och Santos fick sina stygn på bröstet borttagna. Han tog bort en knöl förra veckan och nu skulle alltså stygnen bort och så skulle vi få besked. Det visade sig bara vara en vanlig fettknöl, vilket var mycket positivt!
Sen åkte vi till Uffe & Eva i Guldrupe för att hämta en sak, men dom var på väg till färjan och vi hade bråttom till Visby med Santos så det besöket blev inte långt.


Sen åkte vi söderut till vår nyinflyttade vän och f.d. granne som numera är gotlänning!
Fast först åkte till Linds och köpte några växter och ställde i en bunke - trots att jag vet att han inte är speciellt intresserad av växter. Men lite färggrannt som välkomstbukett måste han ju ha.....

Huset var jättefint inne - vi har ju varit där tidigare och tjuvglott ute samt pratat med hans närmaste granne - och väldigt ljust och luftigt. En massa av hans pinaler från Örby stod dock kvar i packlådorna och han väntade på en ny soffa han beställt här på Gotland. Innan dess kan han inte börja möblera ordentligt!


Efter det här besöket åkte vi hem direkt, vi var alla trötta efter dagens bilrunda. Vi åkte hemifrån klockan nio och var tillbaka halv fyra, alltså blev det en heldagsutflykt. Men allt gick så bra så det slutade bara positivt!


Idag har vi städat och donat lite, vi får nämligen besök från Stockholm. Det är vår väninna Christina som landar i Visby vid tretiden och dyker upp här vid fyra. Alltså har jag klurat lite på vad vi skulle ha för middag.
Det går ju inte att sitta på altanen, det är alldeles för kallt - så jag började med att duka inne och sen bestämde jag mig för att göra en laxpoké (ris, stekta och färska grönsaker a´la´ Hawai med två starka såser och stekt lax ovanpå och så en specialmacka till för säkerhets skull).
Jag lagar alltså mat efter hur jag har dukat! Galet, eller hur!?


Men...nu ska jag inte sitta här famför datorn och vila benen mer. Jag ska gå ut i regnet och plocka lite blommor att dekorera med.
Och på tal om blommor, så måsgte jag visa den otroligt fina buketten som Josefin på Begravningsblomma.se i Haninge har gjort åt oss.
Hon gör alla våra begravningsblommor i Stockholm och vet precis vad jag vill ha - och så tar hon ingen utkörningsavgift i StorStockholm. Kan rverkligen ekommenderas!
  Det är en vän och avlägsen släkting till mig som avlidit. Hon och hennes man har ett sommarställe inte långt från oss och vi brukade åka förbi där och dom brukade komma hit, men med ålderns rätt så har dom inte varit nere här på tre år tyvärr.

SUSIE


5 kommentarer:

Maristela Guilherme sa...

Olá Susie!
Que bom que você visitou meu blog.
As pinturas sou eu quem faço. Que bom que gostou.
Volte mais vezes.
Bom fim de semana.
bjs

Bosse Lidén sa...

Jo du Susie! Den där tjusiga nya headern får helt klart godkänt. Jag har haft mina lila perioder och gillar fortfarande den färgen.
Vilket sammanträffande att du också skrev om tandläkare. Bra att ni trivs hos er gemensamma.
Härligt att det bara var en "fettbula" på Santos.
Aha! Vad det du som lockade dit honom till Gotland? Kan du inte börja bearbeta min S? :)
Tänk om det gick att själv bestämma när det skulle regna. Då hade jag valt en stund på nätterna. Här har regnat så himla mycket sista veckan. Urtrist.
Söndagskram Bosse

Maria sa...

Det var ju skönt att Santos inte hade något farligt i sin knöl, visst blir man orolig när sådant händer. Morgonpromenaden med Seb blev blöt för just då var de tvunget att komma en skur men nu skiner solen igen.
Önskar dig en fin söndag/kram

Anja C. Hill sa...

Hejsan Susie!
Det där med regn! Håller fullständigt med dig angående frekvensen av den samma. Ska det verkligen vara så himla svårt att fördela det jämt, bästa vädergudar? Vi har "bara" haft regn hela sommaren - undra hur det blir nästa sommar?
Så bra att lilla vovven inte hade något farligt.
Och, har man tandläkarskräck så är en trevlig, hygglig och empatisk tandläkare det bästa man kan få. Är "hen" dessutom en duktig yrkesutövare är det ju helt perfekt :-)
Ha det så himla trevligt!
/Anja

Veronica sa...

Godkväll i stugan!
Du / ni har verkligen fullt upp! Så vill jag ha det när jag i framtiden slutar jobba :D
Det här regnandet tar verkligen trädgårdslusten från en. Först inte direkt nån sommar sen höst med bara massa regn!? Hur kul är det?

Jag har sedan barnsben tandläkarskräck men har sedan ett antal år tillbaka hittat en tandläkare som använder de nya metoderna och det är precis så: Det känns inte!
Men känslan innan besöket lever tyvärr kvar även fast jag nu förtiden inte bokar av :D

Kram