KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 28 september 2017

EN OLYCKA HÄNDER SÅ LÄTT...

Nu har vi haft ett underbart sensommarväder i flera dagar och som tur är fortsatte det idag. Det är nämligen så att jag - alltså JAG och inte vi - har haft lunchbesök idag. Och vi satt ute.....
Man måste ju "suga på karamellen" så länge det går, eller hur?

Vi hade vår nyinflyttade gode vän Jola här i förrgår på lunch. Och vi satt ute då med naturligtvis!
Men Jola är lite kinkig när det gäller mat - mig veterligen äter han bara korv och lövbiff - och det senare tycker inte jag är någon lunchrätt precis. Alltså blev det grillad korv med stekt potatis och ägg. Inte så upphetsande precis, men det var gott. Men det är ju allt när man sitter ute!

Så vi åt och snackade gamla minnen. Alltså vad som hänt i Örby sen vi flyttade därifrån för 15 år sen.
Vi var grannar i många år innan dess, skulle tippa på över 20 år och hans fru Bibbi var en av mina allra bästa väninnor.

Nu är Jola tragiskt nog änkling, men har en dotter som i sin tur har 3 små barn - en pojke på 5 år och sen en tjej och en kille på 4.  Alla fyra tyckte att han skulle flytta hit till Gotland och dom kommer förmodligen att besöka honom här jätteofta. Dom var här i helgen faktiskt.....

Jola röker och tyckte förmodligen att han skulle vara lite omtänksam, så han satte sig på solstolen vid poolen så att inte vi skulle bli irriterade. Själv bryr jag mig inte om rök alls, men Rolle har blivit enormt känslig för cigarettrök sen han slutade - så det var ju trevligt. Ett tag.....

 Men som sagt; "En olycka händer så lätt...."! Vår gamla däckstol som varit med i många, många år och alltid stått ute varje sommar gick nämligen sönder när Jola satt på den. Två ribbor i sitsen lossnade, alltså pluggarna till ribborna bröts sönder.


Det visade sig att hela stolen var "infekterad" av svamp och jag är evigt tacksam att det inte var jag som satte mig i den. Hade garanterat brakat rätt igenom och sen inte kommit upp! *fniss*
Jola sjönk bara ner lite och kunde lätt ställa sig upp som tur var!!


Så igår fixade Rolle det sista efter granfällningen ute i parken. Granen hade stått på en liten kulle och när vi för 10-12 år sen avverkade 100 träd där ute, så togs alla större granar bort utom dom två som  var under 2 m - och s.k. ädelgranar. Nu när den ena som nu var c:a 10 m tagits bort och dess rot fräst bort så hittade Rolle en massa rötter efter dom tidigare.

Och dom rötterna måste ju bort, så det var bara att sätta igång med spett, yxa och spade. Sen krattade han ut högen hjälpligt och sådde gräs.  Därefter gav vi oss iväg på en liten inköpsrunda - kunde ju inte vara utan vilstol på altanen! Och framför allt, kunde inte vänta till helgen då det skulle vara 50% på Tofta Möbler. Har nämligen inget tålamod alls.....
Inget ont som inte har nåt gott med sig, brukar man ju säga. Väl på plats i Tofta tittade vi på hundratals stolar, vilstolar och solstolar. Inget passade förutom en enda som jag såg redan när vi klev ur bilen. Men den var lite dyr, trots REA, tyckte gubben min.....

En säljare kom fram och påpekade att det skulle bli 50% på priserna i helgen. Då var jag, för ovanlighetens skull, snabb och påpekade att helgen startade redan igår den här veckan.
Och till min stora förtjusning fick vi alltså 50% på REA-priset - plus att vi fick dynan med i priset - så redan igår kväll stod den på plats!  Så "olyckan" visade sig bli en mycket trevlig sak!!


Idag har jag alltså haft min väninna Lisa här för att fira min födelsedag den 26 juli (Det var ett tag sen vå sågs!) och vi har ätit en betydligt roligare lunch än den Jola fick. Det blev alltså poké på stekt vitkål, blomkål, selleri, purjolök och med vitkålssallad med stark chili/sesamdressing och med lite ris och halstrad varmrökt lax.
Till efterrätt blev det knäckglass med färska hallon, kiwi, banan och vit choklad gratinerat i ugnen. Mmmmm.....så ikväll får det bli bara grönsaker!
7 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Den stolen såg ju verkligen skön ut! Den var ett fynd, ibland har man tur!
mm, den lunchen gick inte av för hackor!

Må gott! Kram Gunilla

Gunborg Uhno sa...

Ja det var tur att du inte satt där i stolen.Inte roligt att ramla.Satt mig på en stol i matsalen på den tiden jag jobbade och plötsligt så började jag glida ner och benen på stolen vek sig.Men jag hade tur hade stolen stod så nära väggen så jag jag bara gled ner sakta och försiktigt.Men jag fick många att skratta då jag tydligen såg lite kul ut i nian på min färd mot golvet.
Nya stolen ser fin och skön ut.
Kram/gunsan.

Veronica sa...

Inget ont som inte har nåt gott med sig! Tur att det inte var du och du fick en ny snygg stol :)

Trevlig helg!

Kram

Carita och Bertel sa...

Den lunchen lät riktigt smarrig. Stolen ser riktigt skön ut, bara att slänga sig ner i när man rensat bort rötter eller annat dagsverke. Ha en fin helg. CArita

Anja C. Hill sa...

Hejsan Susie!

Hehhe! Vilken tur att det bra ändå. Vissa stolar är bäst att ställa under ett träd med en fin blomkruka på :-)! Då sätter sig ingen där ;-)

Ha det gott!
/Anja

HWIT BLOGG sa...

Tur i oturen då :) Den där stolen ser attans skön ut...hoppas vi får många soliga dagar till nu så kan du sitta där och mysa!
Kram från Titti

roth phallyka sa...

Den var ett fynd, ibland har man tur!


เกย์ไทย