KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 6 augusti 2017

TREVLIGA GRANNAR

Igår kom vi äntligen iväg till våra "nya" unga sommargrannar för att titta på renoveringen av deras hus. Det är våra närmaste grannar och dom; Greger (som är skåning) och Märta-Karin (som är gotländska) samt deras tre små killar, har ägt sitt hus i ungefär fem år.
Men...beroende på olika händelser så har vi träffats väldigt få gånger. En period bodde dom i USA och var här väldigt sällan, men numera bor dom i Stockholm nära Örby där vi bodde tidigare. Sen blev jag sjuk osv. osv.

Men OK, nu skulle vi sätta oss ner och ta ett glas vin och prata lite ordentligt igen. Det var alltså några år sen. Vi skulle egentligen varit där tidigare i veckan, men vädret satte krokben för oss. Det är ju inte direkt kul att sitta ute när det vräker ner - även om vi kunde sitta under tak i deras paviljong. Eller i "rotundan" som dom kallar den! 

Anledningen till namnet "rotundan" är att det är ett jättestort bord och i mitten på det en skiva som går att snurra på. Mycket praktiskt, speciellt när det är många vid bordet och det man vill ta mer av naturligtvis är på andra sidan.
Fast det kunde visst bli lite stökigt när det var fest och alla tretton samtidigt ville ha något på andra sidan! Kräftor t.ex. och snurrade åt olika håll!! *fniss* 

Det sista dom åtgärdat på huset i år är att dom byggt en liten grovingång. Det lär behövas när tre små killar ska rusa ut och in med skitiga stövlar.....
Det är kul att se hur dom gjort med huset som dom tidigare kallade "Gotlands fulaste hus". Nu tror ju inte jag att det var det, men det är klart att ett hus med vita och bruna detaljer, gult tegel samt fasadplåt inte direkt var det vackraste. Men nu...med enhetlig grå träpanel och vita detaljer har det blivit väldans fint!


Vi blev lite förvånade när dom kom hit för semestern och Märta-Karin helt plötsligt drog en barnvagn med nåt pyttelitet i!? Men för fyra veckor sen fick dom sitt tredje barn - och naturligtvis blev det en grabb till. Nu har vi alltså grannar på var sida om oss som har tre små pojkar var! Vad är det som händer, föds det inga flickor längre!!

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Så härligt att ha bra kontakt med grannarna!
Den sista bilden är helt ljuvlig!!!
Kram, Ingrid

Gunborg Uhno sa...

Håller med om att den bilden är fin.Vilken liten knubbis.Älskar när dom är så där runda och goa.
Kan du tänka vi har fått 20 mm på två dagar och så kom det 3 mm till idag.Nu börjar det likna nåt.
Kram/gunsan

Rosor och ruiner sa...

Härligt med trevliga grannar! Och bebisar!

Kram Gunilla

Evas Kvarnaro sa...

Så trevligt för er med ung barnfamilj nära er, du ska se att snart flyttar de in 'för gott', som vi säger här. För vem vill bo i Stockholm, ha ha ha . . . .
Fyra killar (sötnos liten), så kul för dem, vilket härligt tonårsliv de får.
Solsken hela dagen har du haft, ser det ut som, här regnskurar hela dagen.
Rolf åkte till Norrahammar för att hjälpa till att mura, jag skulle med, men fick ryggskott dagen innan, utan att jag gjort något särskilt, men misstänker det kunde vara något med klippning av rosor, fel ställning.
Han smorde in mig med Tigersalva och jag svalt några piller, sen värmt en 'vetekudde'och lagt på den värsta onda sidan. Tänk att jag känner mig redan bättre och hoppas på att det bara var ett litet skrämskott.
Men jag vågar inte ropa HURRA ännu.

Må gott/ Eva

Du har mail.

Anja C. Hill sa...

Låter otroligt härligt att ha trevliga grannar! Det är guld värt!
Vi själva bor på ett märkligt ställe där inga grannar umgås med varandra.

Ha det gott! Ni själva är säkert uppskattade grannar!

/Anja

wiolettan sa...

Så härliga bilder. Mysigt.
Bordet där med den rullande skivan är ju praktiskt i många lägen, förstår att det är uppskattat. Alla drar samtidigt, så roligt det kan bli.
Tre pojkar var och inga flickor. Det låter märkligt och jag förstå att du undrar. Men så kan det bli. Vi hade grannar hemma då jag var liten som hade 4 pojkar och en annan granne 3 pojkar, inga tjejer. Vi syskon har varit 10 st. 5 pojkar och 5 flickor.
Ha det fint och kram till dig.

Ölandsvindar sa...

Men, vilken fin bild..den sista. Den får du rama in och ge dem i present!

Kerstin