KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 22 augusti 2017

NÄSTAN KATASTROF

Igår blev det inte mycket gjort i trädgården precis. Jo, jag hann ansa och klippa lite i växthuset och Rolle hann klippa gräset runt garaget och trädgårdsboden.
Istället fick vi en del städat inne. Kanske inte riktigt vad jag tänkt mig, men vi fick "apropågäster" så vi var ju tvungna att dona till det värsta. Men...det hade inte behövts. Vi satt hela tiden på altanen, dom var aldrig inomhus. Dom fick faktiskt inte ens gå på toa!

Anledningen till det var att "någon" grävt sönder en vattenledning i Levide. När vattnet då stängdes av där förorsakade det att trycket hos flera fastigheter på andra ställen höjdes kraftigt - alltså bl.a. hos oss. Det i sin tur gjorde att säkerhetsventilen till varmvattenberedaren löstes ut och vatten forsade ut i tvättstugan. Alltså var vi tvungna att stänga av vårt vatten helt och hållet. Från klockan 10.30 till 19.00 - mindre kul när man hade gäster!

Men besöket - utan toabesök - gick bra ändå. Gästerna kom på eftermiddagen, vädret igår var fint och jag hade förberett (som tur var) en tacossallad - och dom åt med god aptit.
Men det är inte klokt vad beroende man är av vatten (och av el).
Så nåt rensande av dom sista pallkragarna igår hanns inte med, men det var inga problem. Jobbet fanns naturligtvis kvar idag. *fniss*

En orensad pallkragsrabatt, samt två rensade.
Idag innan regnet så hade jag börjat rensa dom sista fem pallkragarna. Hann dock bara rensa insidan av tre stycken innan jag gick in för att vila mig lite.
Jag mår faktiskt riktigt hyfsat, både igår och idag, i ryggen/benen - och det var länge sen. Så jag ville inte orsaka att dom jobbiga smärtorna kom tillbaka genom att sitta där ute på en pall i flera timmar. 
Nä, en vilsostund efter en timmes jobb är nog perfekt.....och då hinner Rolle tömma den fulla lövkorgen åt mig också! Man får inte vara dum!!

Men det är inte alla pallkragar som är fulla med överblommat och ogräs. Den här ovan är så fylld av en stor daglilja att inget annat kan växa där.


Dom här två var dom enda som fortfarande blommar i pallkragarna. Fast jag har fler på baksidan men glömde fota dom.

Om ni tittar på vänster sida av bilden så ser ni en hög buske - en smultronschersmin - och ovanför den en trädkrona, en brokbladig Acer negundo `Variegatum´. Tidigare stod det inne i busken också ett annat träd, ett glanskörsbär. Det tog vi ned i veckan för det har varit så vansinnigt fult - glest med små blad - dom senaste 5 åren. Förmodligen angripet av något.....
Jag tänkte faktiskt gå ut igen och börja rensa, för solen sken - men Rolle sa ifrån. Kolla in himlen, sa han. Dessutom började det mullra lite, så åskan var på gång.

Så vi kopplade ur dator och tv och så sprang jag ut med kameran så jag skulle hinna ta lite bilder innan det började regna. Ovan är en hortensia jag inhandlade för fem år sen på fastlandet. I år har den äntligen kommit igång ordentligt. 

Som synes har vi - Rolle, jag nådde inte - nu tagit bort dom uppstickande kvistarna på den bollformade forsytian.
Det känns bra att dokumentera att man faktiskt fått en del gjort sen vi kom hem från semestern!

Som sagt, solen sken fortfarande men molnen började närma sig och det mullrade oroväckande en bit bort. Är inget förtjust i åskan men jag ville gå ett varv för att kolla in läget.

Här börjar himlen bli lite mörkare, men än så länge sken solen - men det dröjde inte länge innan regnet var över oss.

Den överväxta "bambu- och gräsrabatten" nedanför poolen. Nedan är samma rabatt sedd från andra hållet. Nu började det stänka lite försiktigt.....

...så det var hög tid att gå in. Det blev dock en bild till från den rabatt som är precis vid staketets grind på baksidan!

Väl inne så la jag mig för att vila ryggen och läsa, för något annat gick inte att göra - vi hade nämligen fått ELAVBROTT!
Först vattenbrist igår och sen elavbrott idag!? Men som tur var varade det bara en timme.....

7 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Ibland händer allt på en gång.Vi hade stopp i vårt köksavlopp för cirka en och en halv månad sedan.Vi tog hit rörkrökarna och dom fick loss på det,men ett par veckor senare var det stopp igen .Första gången hade dom nog bara flyttat stoppet.Men den här gången stod jag och kollade killen för vi visste vart det satt och hur långt han skulle köra.
Men att vara utan både el och toa som ni blev det måste ha varit jobbigt.
Har varit ut och jobbat lite idag och det känns i min arm.Orkar knappt lyfta den.Fast det är mycket gnäll också.
Kram/gunsan.

Agnetas sa...

Hej Susie
Trots att ni hade åska, vattenbrist och elavbrott igår så har du tagit fina bilder på din trädgård. Åska är inte så trevligt, hittills i sommar har vi haft väldigt lite känning av åska mest troligt beror det på att sommaren varit kall.

Vi får hoppas att den ryska värmen kommer över till oss nu i september.

Kram
Agneta

Maria sa...

Ni har så mycket fina växter i er trädgård. Ja min Hibiskus har stått ute hela sommaren. Får väl se var jag skall ställa den i vinter.
Kramen

Anja C. Hill sa...

Herreje! Låter som rena mardrömmen! Att få oväntade gäster som inte kan gå på toa och sedan även elavbrott ;-)! En prövning!
Det påminner mig om något liknande, dvs mardröm, när man får "fina" gäster: Toan funkade inte!!! Själv fick jag lunginflammation och gästerna hade kommit ända från L.A. dvs USA!
Konstigt nog "klarnar himmelen" även när den har varit så svart som hos er...;-). Livet går vidare trotsalla motigheter.
Skönt att du känner dig hyfsat smärtfri!

Ha det gott!
/Anja

Ruben sa...

Vilken tur att trädgårdsarbetet inte påverkas så mycket av vatten och el, och att det finns kvar till morgondagen! Skämt åsido, vilket elände att få två "olyckor" samtidigt! Hoppas att det inte resulterade i någon omfattande vattenskada! Visst är man sårbar i dagens samhälle!!! Vi har inte ens en vattendunk på lut, vilket ju rekommenderas av myndigheterna (kommer inte ihåg vilken). En massa andra saker skulle man ju också ha ...
Hur som helst, så ser trädgården så fin ut, så jag tror, att en eller ett par veckor utan tillsyn klarar den galant!

Ha det gott!
/Ruben

Trädgård i Torslanda sa...

Stora krafter i arbete, naturens krafter alltså. Apropå ditt körsbär så börjat mitt glanskörsbär blöda nu efter 20 år så det är nog början till slutet. Körsbär är väldigt känsliga. Snygg uppstammad forsythia.
//Helene

roth phallyka sa...

Orkar knappt lyfta den.Fast det är mycket gnäll också.
Kram/gunsan.


ทางบ้าน