KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 1 augusti 2017

FORTFARANDE BLOMMAR DET

Du kanske undrar varför jag gjort en header med penséer!? Det är ju inte riktigt tid för dom!
Den bästa tiden för dom är betydligt tidigare, men dom jag hade i våras har jag slängt för länge sen. Dom blir ju bara långa och rangliga efter midsommar.
Men...sen har vi några (ganska många faktiskt) som självsått sig, både direkt på marken i gruset på infarten och i en stor kruka. Alltså tog jag chansen till några sista bilder för säsongen.....

Det är egentligen väldans konstigt det här med hur penseér växer. Dom som självsått sig blir låga och kompakta och blommar hela säsongen - oavsett om dom växer i rent grus eller inte får nåt vatten alls!
Dom man pysslar om med gödning, vattning och bra jord - dom blir förväxta redan tidigt på säsongen!!

Mina klematis vid ingången har jag visat tidigare, men en närbild på den otroligt vacka blålila `Victoria´ sitter aldrig i vägen!

Nu märker t.o.m. jag, som tidigare inte riktigt har fattat att sommaren börjar gå in på sista hälften, att nu har "sensommaren" börjat. Mina vipphortensiablommor (Hydrangea paniculata `Limelight´) har helt plötsligen börjat slå ut. Måste vara regnet (hela 10 mm) i går natt som påverkat det!

En annan växt - en jättestor rosenflockel (Eupatorium - som bytt namn till Eutrochium macalatum `Atropurpureum´) - som egentligen vill ha massor med vatten och som fungerar som väckarklocka för bevattning, är otroligt glad över att det äntligen har blivit ordentligt fuktigt i jorden.
Den växer mitt emot matrumsfönstren, så när jag ser att den börjar sloka så är det bara att rusa ut med några kannor vatten. Jag var nämligen så dum och opåläst att jag planterade den mitt i "långrabatten" i stekande sol. Vilket jag alltså fått lida för.....

I en av pallkragslådorna bland alla dagliljor har det helt hastigt dykt upp en amerikansk irishybrid vid namn `Charming Billy´. Egentligen alldeles fel tid för den att blomma, men jag är väldans tacksam för jag älskar iris!

Måste bryta av med lite gult, annars tror ni väl att jag inte har något i den färgen i trädgården. Det är klängrosen `Golden Showers´ som gläder oss med lite blommor fortfarande. Men den blommar tyvärr inte så länge.....

Den här klängrosen `Phhyllis Bide´ ska dock blomma hela sommaren med små vackra doftande blommor. Men...inte gör den det precis. Det här är dom första som visat sig på hela säsongen - och blommorna är pyttesmå och grenen ungefär 30 cm hög!
Den är tydligen extremt känslig, för den fryser ner varje vår och sen dröjer det evigheter innan den växer upp igen - och i år är den extra låg.....


3 kommentarer:

Ingrid sa...

Så vackert det blommar hos dig, precis som vanligt!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Hej, idag är du väl riktigt glad, för det har väl regnat hos er hela dagen också, eller ?? Vi fått 95 % nederbörd och vi jublar, fast kanske lite tyst, för det finns de som har semester och vill ha solsken, det förstår man ju.
Men många bönder vill fortfarande ha regn, det kan rädda deras skörd.
När ni får era 4-5 semester dar hoppas jag på bra väderlek för er, regnet borde ha gett upp då hoppas man.
Härligt med den blomstrande trädgården hos er, hoppas du slipper vattna nu.

Nu måste jag leka lite med Ludde, han har inte varit ute så mycket idag på grund av hell regn. Så jag måste trötta ut honom, hi hi . . .
Kram/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

Susie, kan det vara bra för dig och din rygg + din ischias att åka på en gräsklippare i 2 tim. ? !
Var försiktig tänk dig för.
Eva