KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

ENÖGDE JOE - eller den stora musjakten

En decemberkväll för ett antal år sen såg min man en liten mus som sprang från köksbänken utmed väggen och försvann upp i en springa. Mindre kul – speciellt med tanke på att jag dagen innan hittat en massa matsmulor på stenplattan nedanför. Det var alltså musbajs! Min man la igen springan och vi hoppades att musen inte skulle komma tillbaka. Ha!!

På kvällen såg vi en mus springa från ingången till vardagsrummet in bakom vår långa  sektionssoffa. Vi stängde dörren så att den inte skulle komma ut från vardagsrummet. Man kunde se musen titta fram vid soffhörnet titt som tätt. Vår dåvarande hund Penny var helt oberörd, även när vi försökte få henne att kolla in bakom soffan. Så min man laddade en liten råttfälla med ost innan vi la oss.

Dagen efter såg vi att osten var uppäten men fällan hade inte slagit igen. Musen hade nu bytt gömställe och tittade fram bakom det stora vitrinskåpet. Vi försökte se in bakom skåpet, vilket var omöjligt. Så min man tog fram sin ”air gun” med små plastkulor och sköt in bakom skåpet för att skrämma fram musen. Plastkulorna kom ut på andra sidan men inte kom det någon mus inte!

Men rätt var det var så sprang den lilla musen utmed väggen in bakom soffan. Vi drog då fram soffsektionerna en och en och till slut satt musen ensam kvar. Vi försökte förgäves mota den mot den öppna altandörren utan att lyckas. Till slut började min man skjuta plastkulor runt musen. Han ville dock inte skada musen, djurvän som han är!

Musen är dock oberörd så han skjuter allt närmare och plötsligt träffar han musen. Det börjar blöda ur musens vänstra öga. Min man blev alldeles förtvivlad - han är en MYCKET STOR djurvän. Så han tar upp den blödande musen och sätter ner den i snön utanför. Den ligger alldeles stilla. Gubben min är otröstlig för att han kanske dödat musen. Efter en stund är dock musen borta. Stämningen var väldans tryckt hela dagen efteråt!

På kvällen när jag sitter och tittar på TV ser jag återigen en liten mus springa från soffan ut till matrummet och försvinna. Vi laddar en råttbur – ingen fälla den här gången – som ställs på köksgolvet. Efter en kvart hörs en smäll och i buren sitter en liten mus. Vänster öga är borta! Helt otroligt – det är samma mus!

Natten fick musen spendera i buren, men jag fick lägga in lite mat och ställa in en liten ljushållare med vatten. Först då kunde gubben min somna.
Nästa dag kör vi iväg med ”Enögde Joe” i buren till en gammal fiskeby. Där släppte vi ut honom under en fiskebod tillsammans med en halv limpa. Han fick alltså en egen bostad med fantastisk havsutsikt och mat för minst en vecka!!

När vi som ganska nyinflyttade berättade det här för våra gotländska vänner så vred dom sig av skratt. Vilka galna Stockholmare! Och man kanske kan hålla med.....

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
JNPool här
Jätte roliga historier fungerar fin fint till nattsagor till mina barn.Barnen väntar med spänning på upplösningen av Enögdejoe´s äventyr!

Nu vill vi ha fler historier
mvh
Johnny