måndag 28 november 2022

NOVEMBER 2022

 November betydde tidigare en trist vintermånad, men efter att ha flyttat söderut (Jodå, Gotland ligger betydligt längre söderut än Stockholm) så upptäckte jag att det egentligen var en ganska behaglig månad. 

Fast ett par gånger under dom 19 år vi bott här har november påmint om dom i Stockholm. Alltså att vi fått snö och kyla runt den 14:e. Och i år kom det enormt med snö den 20:e, så jag blev lite orolig. Ska den nu ligga kvar hela året ut.....!? 

Vi som inte ens hade fått nån metrologisk höst (minst 5 dygn under +10 grader) gick alltså direkt till vinter från sommaren. Men redan efter tre dagar kom plusgraderna tillbaka och snön smälte bort direkt. Så nu känner man igen sig. Det är gröna gräsmattor och t.o.m. en del buskar har fått behålla sina färgglada blad. Men med dom kalla nätterna nu så lär dom väl också vara nerfallna snart.

Normalt brukar jag sätta igång med det första julpyntet nu, först alla adventsljusstakar och all ytterbelysning, samt sen börja med storstädning, tvätta fönster och hänga upp julgardiner. Men inget av det kan jag ju göra i år - och för en fanatisk "julälskare" så känns det hemskt. Ok, Rolle är duktig på att städa men trots att han är pedant så ser han - inte längre -  dammet som har samlat sig överallt och fönstren som är skitiga. 

Och när det kommer till att ställa fram julpynt så är han totalt ointresserad, han är gladast om han slipper se sånt. Som exempel så lovade han mig att sätta upp dom 6 adventsstakarna i fönstren på framsidan. Nyss frågade jag om han satt upp dom två ute på verkstan också och fick till svar att det var alldeles för jobbigt så dom brydde han sig inte om!?  Så nu börjar jag verkligen oroa mig, blir det nån jul här hos oss i år.....!!!???

En amaryllis har det dock blivit, men jag tror den bara är röd - det var Rolle som köpte den.

SUSIE

3 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Susie!
Julen kommer oavsett om det är skinande rent eller inte. Det viktiga är att du blir frisk och pigg igen. Vilken fin vinterbild.
Kram / Marika

MannsGarden sa...

Hej Susie,

Så ljust och vackert det var när snön hälsade på. Även här har snön försvunnit och det är barmark igen (och vi väntar ännu på första frosten).
Det blir nog jul även i år ska du se, lite damm förmår nog inte stoppa den :) Du får se till att ta hand om dig istället och försöka njuta av det som blir gjort, även om det kanske inte blir som vanligt. Vilken vacker amaryllis!

Kram Ulrika

Lena i Wales sa...

Så mycket snö ni fått. Vackert!
Nästan ingen utanför Göteborg.
Vi får se om vi får en vit jul eller inte.
Längtar efter god julmat.
Sköt om dig!