onsdag 27 juli 2022

ÄNTLIGEN - ÄNTLIGEN - ÄNTLIGEN

 ...är man "på banan" igen! Min nya dator är på plats och fungerar. Jag bytte upp mig till en HP igen efter det att grafikkortet pajat på min gamla. Så jag hoppas att allt snart ska fungera som vanligt igen!

Molton njöt otroligt när det var hemskt varmt - och vi led. Trots att han är svart så låg han och stekte sig i solen.....

Men sen ska man lära sig alla nya finesser - och det lär väl kanske ta lite tid. Det är svårt att lära gamla hundar att sitta. Jag har iaf hittat mina gamla bilder, vilket känns väldans bra. Jag tog några precis innan datorn sa upp sig och det är ju bara tio dagar sen, så jag börjar med att visa dom. Det är framförallt en massa dagliljor (Hemerocallis, alltså inte liljor) som växer i pallkragarna. 



Dagarna utan dator har varit hemska, jag är ju van vid att kunna "hartsa" (som min käre gubbe kallar det) runt på internet. Visserligen har jag numera en iPhone, men den tycker inte jag är så kul att använda till internetletande.



Det jag (vi) har roat oss med istället för att sitta framför datorn är att jobba rätt mycket i trädgården. Bl.a. så har vi nu under JAS-månaderna beskurit en massa buskar/små träd som växer i "förträdgården" mot infarten. Bra med lite insynsskydd tänkte jag när jag planterade dom, men.....



...jag tänkte mig inte riktigt för. Nu är dom enormt stora och dom som växte mot vägen gjorde att man inte såg nåt när man skulle köra ut - inte bra! Så vi ut med grensekatör, japansk såg och ett antal vanliga sekatörer. Det blev väldans bra efteråt, men Rolle fick pressa in allt skräp i vår lilla skåpbil så vi fick iväg det direkt till återvinningen. Vi skulle nämligen beskära mer.....



...det som var på tur för det började kännas lite tvingande. Det var det (numera) jättestora trädet,  manchurisk valnöt som vi var tvungna att göra nåt åt. Dess grenar höll på att nästan att växa in på altanen och dessutom hängde dom ner så att det inte gick att klippa gräset med mindre än att man la sig ner på åkgräsklipparen! Hade det verkligen varit så litet som bara 70 cm högt när jag satt det!?


I "stenhörnan", bland allt ogräs, har lavendeln börjat blommat över men det är fortfarande otroligt med fjärilar på den. Så fort solen är framme har vi också MASSOR av fjärilar på altanen, vilket vi tycker är jättetrevligt. I förgrunden är en självsådd liten gulbladig smällspirea som jag snart bara måste gräva upp innan den blir för stor...


I växthuset där det varit hemskt varmt under den här perioden hade den rödblommiga och brokbladiga hibiskusen börjat blomma. Men det var så varmt att det var svårt att hinna med att ta kort på den, blommorna hann nästan vissna på bara några timmar! Men en blomma fick jag iaf se innan den var fullt vissnad och den var mycket vacker.


Igår - den 26 juli - fyllde jag år. Tyvärr blev det väl kanske inte så mycket dansande, men en härlig stark och god lunch på Kubanen på väg upp till Visby och avhämtning av nya datorn samt svenska färska kräftor till middag på altanen blev det. Däremot blev det endast ett glas av ett mousserande fruktvin som smakade hemskt, ska aldrig köpa det igen. Men jag klagar inte, vi hade en riktigt trevlig dag och kväll!

TACK!
Jag tackar alla som gratulerat mig, hinner inte med att skicka personliga tack för det här med datorn och att (o)gräsklippning och rensning tar så mycket tid. Idag tog det exakt 2 timmar, mellan 07.45 och 9.45, att klippa "innertomten", "förträdgården" samt runt garaget och trädgårdsboden. Det gäller att rusa ut tidigt så man sen i lugn och ro kan ägna sig lite åt datorn.....

SUSIE





6 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Susie!
Grattis i efterskott, det lät som en bra födelsedag.
Så många dagliljor du har, i många härliga färger.
Ha det så bra /Marika

Ingrid sa...

En HP har jag också och hoppas att den ska hänga med några år till.
Hur gör du för att få gräs som behöver klippas? Här trampar man snart omkring i rena myllan.
Lavendel måste jag skaffa till nästa sommar. Den saknar jag här!
Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Grattis i efterskott, härligt att dagen blev bra! Har inte provat Kubanen ännu, men tänker på det varje gång jag åker där förbi!

Kram Gunilla

Lena i Wales sa...

Grattis i efterskott!
Samma dag om min fars födelsedag.
Avundas dit inte med ny dator, för mycket nytt att ta in för min del.
Så många vackra blommor du visar, härligt.
Torsdagskramar!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Grattis i efterskott på födelsedagen. Det lät som den blev. väldigt fin. Och grattis till din nya HP, så det blev en ny dator istället för reparation av den gamla.
Vackra blommor hos dig som vanligt. Dagliljorna är magnifika.

Och så tack för dina fina ord hos mig. Det var fint att läsa om din halvbror, hur ni hittade varandra mitt i livet. Fint framför allt för honom som var sjuk.

Kram och fin helg!
Anita

Lillian "sognafaret" sa...

Så flott den lavendelen din var. Jeg sådde lavendelfrø i fjor, og endte opp med 4 som blomstret. Ingen stor suksess med andre ord. I år sådde jeg ikke lavendel.