fredag 18 september 2020

FEM FRÅGOR

 Det är fredag igen och här kommer Elisas frågor med mina svar:

* Vad är det dummaste respektive smartaste du gjort den här veckan?

Att inte bestämma mig för vilket ställe vi skulle äta lunch på igår redan hemma innan vi åkte till Visby.

Det smartaste var att flytta över elanslutningen till min vauumpump bredvid sängen så den kunde ladda upp under natten. Igår när vi var så länge i Visby, började den varna så jag var tvungen att stänga av den tills vi kom hem. Inte bra.....

 * Vad är det bästa respektive värsta du ätit under veckan?

Det bästa är helklart ”Kålbullar de Luxe” som var jättegott.

Det sämsta var att igår och fick ett antal timmar över vid lunchtid så slutade det hela på MacDonalds trots att jag redan innan sagt att jag ABSOLUT INTE ville äta där eller på Max. Anledningen var att Rolle vägrade äta på dom första 4 ställena vi var inne på – sen vägrade jag på dom andra 2. Dessutom var några bra ställen stängda för säsongen, så till slut gav jag med mig! Såg på min gubbe att det började blir kris....Så det fick bli en Donken cheeseburgare med Hot Vings till. Billigt med inte speciellt gott - jo, Hot Vings var helt OK.

 * När under veckan var du gladast och när var du mest ledsen?

Gladast blev jag igår när vi efter trist lunch kom till damfrissan LinaKhan och dom precis fått hem ett lass med peruker och jag hittade en – inte alls vad jag innan hade tänkt mig, fel stil och fel färg - men det sägs ju ”att blondiner har det roligare”.

 

Trött, omålad och utan glasögon - men välfriserad.....

 Ledsen var jag i söndags när vi var tvungna att avliva vår älskade Santos efter det han blivit akut sjuk. Ledsen är dock kanske inte är rätt ord, vi var och är förtvivlade båda två.....

 * Vad fanns för mycket respektive för lite av under veckan?

För mycket sorg och för lite glädje!

 * Vad ser du fram emot under nästa vecka, och vad bävar du för?

Att man har hämtat sig från den allra värsta sorgen, men jag bävar för att det kommer ta fruktansvärd lång tid.....

 *********************************************************************************

För er som är intresserade av en lättlagad och billig - och faktiskt jättesmarrig rätt. Rolle fick naturligtvis kokt potatis till, själv åt jag couscous. När vi skulle äta resterna hade jag 1 burk tomatkross kryddat med lite Sambal Oelek på dom innan dom värmdes och det blev riktigt lyckat också!

KÅLBULLAR DE LUX

 

DEL 1

400 G           vitkål hackas

1-1,5 tsk       salt hälls på och rörs om

500 g           köttfärs läggs på

1                   finhackad lök

1                   ägg  

100 g           havregryn finfördelas

Blanda allt och gör bullar som läggs i en smord form och penslas med olja.

Stek i 20-25 minuter i 180 grader.

DEL 2

Under tiden kålbullarna steker, finhacka 1 lök och stek i olja. Riv en morot och lägg i stekpannan med 30 g tomatpuré samt efter en kort stund 150 ml vatten. Låt koka ihop och häll sen på bullarna och låt koka med ett tag! 

Serveras med lingonsylt och inlagd gurka! Mums!!


Med glasögon.....

Färgen på peruken är ganska mörkt i botten med gråblont överhår. Provade en massa med bara grått men det såg inte bra ut eftersom frisyrerna då var mycket mer strikta. Inte riktigt min stil.....

Nu har vi precis ätit en hemgjord skink-, purjolök-, ostlåda till lunch - men som vanligt blir aldrig min äggstanning riktigt bra. Det blir vattning - och detta trots att jag kokat mjölken innan och låtit den svalna. Tips mottages tacksamt.....

 SUSIE


9 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

fantastiskt vad peruker numera ser helt naturliga ut. bra att du testar det där med blondinerna. kålbullarna låter goda. jag ska prova receptet. 1 tsk - är det salt?

Hanneles bokparadis sa...

kålbullar verkar gott, vill testa

Anonym sa...

Måste säga att peruken passar dig perfekt.
Kram från oss,
Boel

tanthuset.blogg.se sa...

Jag tycker du är jättefin i den peruken och frisyren, lite busigt det gillar jag!
Naturligtvis sörjer ni och är förtvivlade över finaste Santos, låt det ta tid...men det vet ni ju <3 <3 Vår Lazzekatt är borta igen och vi är så ledsna över det, mest över att vi inte vet vad som hänt....även om det inte är detsamma som för er :(
Så till äggstanningen, jag kokar aldrig mjölken, tar bara 3/4 dl mjölk till varje ägg och vispar ihop, sen petar jag en gång i allt under tiden jag gräddar, så det rinner ner ordentligt. Lycka till!
Styrkekramar i massor från norr

Bokdamen sa...

Finns snygga peruker och den passar dig jättebra. kålbullar låter spännande, skulle kunna göra vegetariska.

Märtha sa...

Tuff frisyr! Håll kvar den där looken även när det egna håret växer ut! Styrkehälsningar från Sannäs!
Märtha

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Du är jättefin i peruken Susie, både med och utan glasögon! Den kan du vara nöjd med. Tack för receptet. Det ser ju enkelt med gott ut.
Och så får ni låta sorgen ta den tid den tar. Tänk också på vilket fint liv Santos hade hos er, hur älskad han var. Och att han fick somna in när det inte gick att göra mer. Det var en riktig kärleksgest från er.

Varmaste kramarna till er båda!
Anita

Geddfish ♥ sa...

Din peruk ser jättefin och naturlig ut och du passar så bra!
Kålbullar låter gott. Jag gillar allt med kål.
Trevlig helg!

Paula sa...

Håret är skitsnyggt! Men jag beklagar sorgen över Santos, jag vet hur förtvivlade ni är, jag miste ju min bästa kompis i februari! Saknaden är fortfarande stor och jag tänker på henne varenda dag. Men nu minns jag henne med glädje, och ni vet ju att han hade världens bästa husse och matte och ett otroligt gott liv fyllt av kärlek! Styrkekramar