onsdag 27 maj 2020

SOMMAR - SOMMAR - SOMMAR

Javisst är det sommar nu! Det gick från att vara en urusel tidig vår direkt till en varm och skön sommar. Jag har faktiskt saknat det där mellanläget.....

Nu kan man inte göra nåt åt vädret, som tur är, så nu gäller det att njuta. Det värsta är att man har så mycket saker som ligger över en och som man bara måste fixa! 
Det här med vår hemtelefoni t.ex. Efter besök under ett par timmar av en andra tekniker i måndags, så fick vi i alla fall igång anslutningen till datorn. Båda boxarna vi fått hem skulle användas, inte bara en - men det visste inte den första teknikern!?
 Ja, inte den andra heller, men han ringde i alla fall och kollade med nån specialist. Så nu fungerar den nya datoranslutningen och jag kunde säga upp mitt gamla mobila bredband.

.
Altanen fotad från den "smala" delen nedanför poolen.

Sen gick även telefonen en dag ungefär, sen sa den upp sig igen! Grrr….. 
När man - till slut - upptäcker att telefonen är död, så får man får rycka ur nätkabeln till den nya boxen, vänta 20-30 sekunder och så koppla in den igen. Men så kan man ju inte hålla på! 
Igår så mailade min kusin och talade om att telefonen inte fungerat på halva dagen, man kan bli galen för mindre!!

En underbar orange pelargon som fått en tillfällig placering på däcket runt poolen.

Sen sa min kamera upp sig, objektivet gick inte att reglera. Men där var jag misstänksam, så jag gick tillbaka till alla ursprungsinställningarna - och helt plötsligt fungerade allt igen! Man kan ju undra vad som hänt, men det får man väl aldrig reda på!?

Nästan samma vy som den första bilden - men denna är från 2019. Då hade jag röd duk på 
matbordet för att lätta upp allt det svarta!

På altanen har vi (jag) färgsatt med vinrött, rött, orangerött, orange och ibland lite kraftigt gult. Det gillar vi båda, men.....på våra sittstolar hade vi svarta dynor som nu efter 10-12 år inte längre var svarta. Dom var grå eller t.o.m. ljust grå, alltså jätteblekta. Inte så snyggt!


Här är den gamla grå dynan och det nya omklädseln, illande röd!

Nu ville jag ha nya dynor, men inte svarta den här gången, utan röda. Inte lätt upptäckte jag! 
Jag har letat hos butiker här på ön, jag har letat på nätet utan att lyckats. Har väl tittat på ett par tusen dynor, men.....
Jovisst, det finns några få som har röda, men dom tar mycket bra betalt för dom; Mellan 400-1600:- styck - och jag behöver 4 stycken. Men den summan har inte jag någon lust att betala!!

Färdiga "nya" sittdynor!


Dessutom är det så att jag kan inte sy alls! OK, raka sömmar som när man fållar upp gardiner t.ex., det går bra. Men där går gränsen, så att sy nya fodral för mig var inte att tänka på!
Så fick jag en idé, jag kollade på nätet om det fanns nån firma som hade fodral att sälja - och det fanns det. T.o.m. röda till en hyfsad penning!!

"Stilstudie" på stol med röd dyna och röd låda 
med orangeröda "tofflor"!


Fodralen kom hem igår eftermiddag och idag har jag satt på dom. Fast så där enkel som att "bara sätta på", det var det ju inte. Fodralen var en aning mindre, så det var bara att sätta sig och klippa bort en massa skumgummi på dom gamla. Ja, jag fick ju naturligtvis klippa bort dom gamla "grå" fodralen också, men nu är det gjort och dom ligger på plats. 
Vi skall inviga dom en liten stund med färsk svensk potatis och sill till lunch!

UNDERBART!!

SUSIE




6 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Förlåt men jäklar så snyggt det blev med de nya fodralen!! En riktig höjdare <3
Så älskar jag verkligen din altan, supersnyggt är det....för att inte tala om pelargonen, den orangefärgade, hur läcker som helst! Däremot kan jag ju inte gilla era tekniska problem, har det gått troll i hela piddevitten???
Kram på dig!

Lillian "sognafaret" sa...

Så flott det ble på din veranda. Her er det dårlig med sommertemperatur, for det er en isende vind som ikke gir seg. Men finner man en lun krok da blir det sommer her også.

Ingrid sa...

Att ni ännu har krångel med Telia! Det är väl märkligt att de inte kunnat lösa problemet.
Sommarväder vet jag inte om jag håller med om riktigt? Då har ni nog varmare på Stjärnarve än vi har på Odvalds. Försommar kan jag hålla med om, för 13-14 grader räcker inte för mig.
Fint har du i alla fall på altanen, precis som vanligt.
Kram, Ingrid

Ölandsvindar sa...

All ny teknik är suverän....när den fungerar. Vi har ju varit uppkopplade på fibernätet några år nu, men alltför ofta kommer jag inte ut på nätet (kan ta någon halvtimme innan det plötsligt fungerar igen) och på kvällstid är det ofta väldigt segt. Hur som helst, sommar och torka har vi här också och turister! Nästan som en "vanlig" sommar. Fina dynor. Du har det så planerat och fint överallt. Kram /Kerstin

Lena i Wales sa...

Tekniska problem är inte roligt, fy vad jobbigt.
Fint med de nya dynorna.
Sommar, låter skönt. Känns faktiskt liknande här i Wales, men vi har haft en låg och fin vår också.
Njut!

Anonym sa...

Det ser kalasfint ut med dynorna, ska bli skönt att sitta på dom framöver😘🍾🥂 hälsn kusin Monica