måndag 30 mars 2020

IDAG FÖR 59 ÅR SEN...

… så träffades Rolle och jag för första gången. Det var alltså 1961, det var skärtorsdag och jag var ensam på dansstället Kingside i Stockholm. 



Där "raggade" han upp mig med att artigt knacka mig på axeln och fråga; "Dansar fröken?" och när jag svarade; "Javisst!" så sa han bara; "Jaha!" Men det ordnade sig efter ett tag, fast dansade gjorde vi aldrig den gången!!
Rolle var 20 och jag var 15 och sen dess har vi faktiskt hållit ihop under alla år. Trots, eller kanske tack vare, att vi sen jobbade tillsammans i vårt egna företag i över 40 år. 


På den tiden fanns det ingen som helst möjlighet att få en lägenhet och köpa en var inte ens nåt att tänka på. Det fanns inga sådana lägenheter att tillgå då.
Men vi fick höra att man kunde få en omodern lägenhet - alltså en utan värme & badrum med bara kallvatten och högspolande toa - om man stått tillräckligt länge i bostadskön.


Så det slutade med en stor tvåa på söder i Stockholm, inte så långt ifrån vårt företag. Den "moderniserade" vi själva med gasvärme och varmvattenberedare, samt helrenoverade den och där trivdes vi otroligt bra - tills vi bestämde oss för att köpa hus i förorten Örby, mitt emot Älvsjömässan  där vi sen bodde i hela 30 år.

Ogräs kan vara vackert.....

Nu är vi - som tidigare var infödda Stockholmare - alltså gotlänningar sen 2003 och det är nåt vi aldrig ångrat. Tvärtom, vi pratar ibland om hur det skulle varit om vi flyttat hit tidigare, men vi kommer hela tiden till samma resultat; Vi flyttade i precis rätt tid! Men flytta härifrån tänker vi aldrig göra!!


SUSIE

14 kommentarer:

chica sa...

Linda história do amor de vocês e PARABÉNS pelos 59 anos juntos! Felicidades, SAÍUDE e muito amor sempre! beijos, chica

Rosor och ruiner sa...

Grattis på 59-årsdagen! <3
Kram Gunilla

Anonym sa...

Grattis till 59 år tillsammans! Kul att läsa om er historia. /Ulrika

Lillian "sognafaret" sa...

Jeg synes det er så trivelig å få innblikk i hverdagslivet til folk, høre om de små tingene som gleder og de små tingene som er litt triste. Men det beste som er er vel å få innblikk i et lykkelig kjærlighetsliv og hvordan folk møttes. Vi snakket om det når vi hadde julebord på jobben, og det var mange som hadde møttes i forholdsvis ung alder. Ja om de ikke hadde begynt på runde to da :)

Anonym sa...

Grattis till Dig och Rolle.
Kram Boel o Berra

Susie på Stjärnarve... sa...

Så här skrev Chica i Brasilien: Vacker kärlekshistoria om dig och GRATTIS till 59 år tillsammans! Skål, SAÍUDE och massor av kärlek för alltid! Kyssar Chica

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Stort GRATTIS till er båda på 59-årsdagen!

Kram Anita

Anonym sa...

Jag vet vem som "Lurade" er till Gotland första gången.

Märtha sa...

Grattis till lång samvaro! Jag har alltid undrat hur det känns när man har "vuxit ihop" sen ungdomen. Min förra man levde jag ihop med från att jag var 28 tills jag var knappt 59 - och i morgon är det prick tio år sen Bernt och jag träffades första gången! Sen var det lite hit och dit och tomt och tyst tills det började lite mer i mitten av maj... Ha det gott!

Ingrid sa...

Grattis till de 59 åren!
Åke och jag gifte oss 1961 och då hade vi varit förlovade i två år, men så blev jag gravid och "då får vi väl gifta oss då"!
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Grattis till 59 år.....Kram Marlise

Hanneles bokparadis sa...

härligt, vi firar idag att vi förlovade oss för 38 år sedan ❤️

Lena i Wales sa...

Grattis till er båda!
Härligt med lite romantik, speciellt i dessa tider.

Anonym sa...

Tack för att du delade med dig och grattis!