onsdag 8 januari 2020

NERPLOCKAD OCH INPACKAD

Så var den över för den här gången. Ja, julen alltså! 


















Allt som har med julen att göra är bortplockat - så när som på ytterbelysningarna. Så otroligt trist, inget kul att visa egentligen - men det finns inget annat just nu. Alltså får det bli bilder på det jag roat mig med dom senaste dagarna; Hyllan och vitrinskåpet.....


 Nu för tiden tycker jag att julen startar väldans sent, förr började den runt Lucia och sen höll den på i evigheter. Det var alltså när man var barn.....

Sen blev julen lite kortare för man började inte med förberedelserna förrän veckan före julafton. Det var när man hade skaffat sig ett eget boende och hade massor att göra innan.

Det skulle framförallt städas, sen skulle det kokas knäck och julskinka, det skulle göras marmelad och saffransbullar, det skulle läggas in sill och göras syltor - och sen det roligaste av allt: Det skulle julpyntas!



















Nu för tiden har mitt julbord förminskats så det är inte mycket alls man behöver göra innan, Städningen sköter man ju löpande så det där med att göra allt dagarna innan jul behöver man inte tänka på. Det enda roliga är att jag fortfarande julpyntar - väldigt mycket faktiskt.

Men förberedelserna tar bara några dagar, precis som själva julen - och sen är allt över efter några dagar. Jag som älskar julen tycker det är otroligt tråkigt!

Nu är inget annat att se fram mot än den kommande våren. Tyvärr är jag en stor optimist av födsel och ohejdad vana så jag tror varje år (!?) att våren kommer i mars. Detta trots att jag egentligen vet att om man har tur så kommer den först i april!


För bara några år sen så kunde jag under den här perioden trösta mig med att frossa i alla växtkataloger, drömma om nya rabatter och nya planteringar av träd och buskar. Att få utveckla och/eller förändra trädgården med andra ord!
Nu, när jag försöker "downsiza" min trädgård så att jag ska orka med den, då kan jag inte längre planera några nyheter - vilket gör mig lite grinig faktiskt!




Fast jag - som älskar att planera - har iaf planerat klart vår semester på för året. Som jag sagt tidigare, ju snabbare man är desto bättre ställe hittar man. Och reser man dessutom med hund, då måste man  vara tidig.
Nu ska vi visserligen inte ha vår årliga fastlandssemester förrän på sensommaren, men den är redan bokad. Jag återkommer med fler detaljer.....

SUSIE


3 kommentarer:

Marit sa...

Så fint skap du har til å ha pynteting i!
Jeg gar ikke fått ryddet bort julen enda, men snart skal jeg gjøre det...

Klem, Marit

Lena i Wales sa...

Det är härligt med allt julpynt, men var sak har sin tid.
Här hos mig behövs inget tas bort, eftersom inget kommit fram p g a att vi inte varit hemma över jul.
Däremot är det trevligt med ytterbelysning så länge det är mörkt ute.
Roligt med semesterplaner.
Ha det bra!

Rosor och ruiner sa...

Jag tar ju fram allt mitt pynt till advent, gärna till och med en vecka innan desss... sen är jag rätt nöjd dagarna efter nyår, även om det alltid är lite sorgligt att ta bort belysningen i fönsterna, det blir ju så mörkt!
Men mitt har minskat radikalt detta år, jag höll ju på en hel helg med att ta fram allting och lika länge att ta bort det. Nu i lördags, efter Stjärnorna på Slottet kl 21, tänkte jag att äh, jag börjar väl ta undan julsakerna, och jag var klar till 22,30... så visst har jag minskat men det beror ju på att jag har färre rum, färre fönstrar och färre möbler att ställa saker på...
Ha det fint!
Gunilla