KOMMENTAR


VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 28 januari 2020

KOMMANDE BESÖK & LOKALSINNE

I slutet på juni kommer det (kanske) en buss med ett antal trädgårdsintresserade från Finland och hälsar på hos mig!


På grund av det milda vädret är ljungen jag har i 4 krukor vid ingången fortfarande fin!

Dom är naturligtvis här på Gotland för att se flera trädgårdar under några dagar, men jag tror faktiskt jag var den första Märtha kontaktade. Nu är det bara att hoppas att det blir en tillräcklig uppslutning från hennes trädgårdskompisar. Märtha är alltså den som initierat resan...

En idegran på baksidan i stenslänten mot kohagen. Slänten är numera helt fylld med
gräs och annat ogräs.

När jag nu återigen blev kontaktad av Märtha fick jag först riktigt kalla fötter. Trädgården är ju numera inte så välskött precis - beroende på min sjukdomsperiod och att jag därefter inte orkat med den på rätt sätt dom sista åren. Men...det finns alltid nåt att titta på i ALLA trädgårdar - hur misskötta dom ändå är.....


Den enda julros jag har som verkar trivas - en vanlig vitblommande.
Som synes har den många knoppar i alla fall.

Så när jag idag fick en påstötning igen så bestämde jag mig för att öppna trädgården för besök. Jag är ju en obotlig optimist, alltså så tror jag att ryggen ska vara bättre om några månader så att jag kan köra lite hårt där ute igen. Och även om det finns massor med ogräs kvar, det gör inget. Sen det viktigaste; Man kan ju inte ge upp alla sina intressen bara för att man blivit lite äldre!?

Den vackert brokbladiga och vintergröna Eleagnus ebbingie `Limelight´.

Igår gick jag runt i trädgården för att se och dokumentera vad som händer. Det var dock inte speciellt mycket och jag som sett massor av blombilder hos er bloggare i södra Sverige, blev väldigt besviken. Men...det fanns några enstaka växter som gladde mig. Så även om det inte var några blommor direkt, så får man vara glad ändå!

Limen i växthuset (+10/12 grader) har klarat sig jättebra och
 varje dag kan jag ta in ett par frukter som mognat och ramlat av.

Sen skrev jag för ett tag sen att jag gladde mig åt mitt fantastiska lokalsinne och att jag hade haft nytta av det bara för några dagar sen. Det var nämligen så att vi - Rolle, Santos och undertecknad - hade varit i Hemse och handlat. Vädret var underbart så då bestämde jag mig för att vi skulle ta en kort (dom får inte bli för långa, jag ska kunna ta mig tillbaka till bilen) skogsprommis. Det var evigheter sen.....


Utanför växthuset har strandråget Leymus arenarius `Blue Dune´ till slut börjat tappat sin blåa färg. 
Har tagit lång tid i år, däremot så har det lyckats sprida sig ordentligt!

Sagt och gjort, vi åkte ut från Hemse och Rolle - som alltså inte har nåt bra lokalsinne alls - valde en väldigt konstig väg. Men då kom jag ihåg en traktorväg till en liten skjutbana där man kunde parkera. Sen kunde man gå en stig rätt ut i skogen som anslöt till en annan traktorväg som man kunde gå tillbaka till bilen på. Det är ju aldrig kul att behöva gå samma väg tillbaka.....

Julkaktusens blommor  har fortfarande inte slagit ut ordentligt. Helt otroligt hur länge den stått så här. 
Vilket är trevligt i och för sig...

Rolle kom inte ihåg det här stället alls. Han kände inte igen någonting, inte ens skjutbanan. Och att det fanns en djurstig som anslöt till en traktorstig så man kom runt, hade han inte en aaaning om. 
Men jag hittade - lokalsinnet slog till  - och det blev en perfekt början till att återigen kunna ge sig av ut på dom efterlängtade promenaderna. Alltså mycket lyckat.....

Jag rensade 4 pallkragar från en massa onödiga lupiner i höstas. Sparade dock en del andra plantor och skulle en del 
lupiner överleva var det OK. Sen grävde jag ner massor med lökar - och så här ser det ut nu. Gissa om det växt i dom!

SUSIE

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Så roligt att det blev av med besöket från Finland. Hoppas att de får några fina dagar här på ön och att de blir imponerade av din trädgård är jag övertygad om.
Kram, Ingrid

Susie på Stjärnarve... sa...

Njae, imponerade lärdom nog inte bli - men känner jag mig själv så kommer jag vara där ute och fixa och dona som en dåre även om jag har ont. Men det kanske bara är bra.....
Susie

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Men så roligt att Märtha ska komma och hälsa på och tillsammans med andra trädgårdsintresserade dessutom. Det kommer säkert att bli jättebra. Tror att er trädgård är fin även om du känner att du inte hunnit göra så mycket som förut.
Kaktusen tycker väl att det ska vara snö innan den slår ut ... det är väl en julkaktus :) Nej skämt åsido, den tar det nog bara lite varligt och då varar den ju längre också.
Ler glatt när jag läser om era lokalsinnen. Snyggt gjort av dig att komma ihåg vägen. Här är det tvärtom, jag har dåligt lokalsinne men maken bra. Hörde en gång att vänsterhänta kvinnor ofta har dåligt lokalsinne och då tänkte jag ... ok, då förstår jag. Kvinna är jag ju och dessutom vänsterhänt :)

Kram Anita

Märtha sa...

Nu få då Ingrid och Anita komma med också!! Och Susie, du skall inte jobba sönder din rygg! Det är så skönt att komma till trädgårdar som inte är ogräsfria och där det finns ett och annat oskött. Jag satte upp om resan på föreningens facebooksida, och många har sett det men ännu har inte fler än en, som jag visste om förut, meddelat att hon kommer med. Vi flyger utan skam, att komma till Gotland vattenvägen tar nästan exakt ett dygn, med onödiga väntetider dessutom. ### Och lokalsinne, det har jag också, men min ena systerson tar priset. Han klarar storstäder också, sådan geografi är besvärligare för mig. Och jag har sagt att om den här resan går i stöpet kommer jag ensam, med gubben i släptåg! Ha det gott!

Lena i Wales sa...

Vad trevligt med trädgårdsbesök!
Det blir säkert jättekul och något att fokusera på också. Hoppas resan blir av!
Ha det bra!

Bosse Lidén sa...

Vad kul att läsa att du varit ute på äventyr och kunde utnyttja din prasselfria karta i huvudet.
Då har du ett sommarmål att se fram emot. Hoppas resan blir av och din rygg inte strejkar.
Kram Bosse

Carina 4seasonsbycarna.com sa...

Mmm det räcker ju om en hittar... ;) trädgårdsbesök låter spännande och besökare får ta det som det är tänker jag.

Ha det gott! Carina