onsdag 15 maj 2019

ROUTERPROBLEM

Som jag berättade i mitt senaste inlägg den 8 maj så hade jag problem med min gamla router från 2013, den hade spruckit upp inifrån. Förmodligen hade batteriet sagt upp sig – alltså beställde jag en ny från Telia i förra veckan.
 
Den kom i fredags eftermiddag, men på lördagen kom också våra två gäster från Stockholm; Monica min kusin och väninnan Christina. Alltså satt jag direkt igång med att koppla in den. På kartongen stod det ”Bara tuta och köra” och ”Kom igång direkt”! Hah, vilket fruktansvärt hån!!
P1020967.JPG
Kaukasisk Förgätmigej
Jag försökte koppla in routern ett tjugotal gånger. Sen har kusinen och jag försökt flera gånger – hon jobbade med datorer på Erikson så hon kan. Men ingen av oss fick den att fungera. Eftersom dagarna – och kvällarna – varit fulla med aktiviteter av alla möjliga slag, så tog jag dock tag i det först idag igen och kontaktade Telia.
P1020961.JPG
Gästernas frukostbord – själva gick vi upp ett par timmar tidigare varje dag.
Jag kopplade in min gamla router (som det tar en halv dag för att ladda ned dom MB som behövs för att komma in på nätet) och så bad jag Telia ringa upp. Förra gången så tog det fem minuter, den här gången fungerade det inte alls. Det ringde dock i telefon efter bara några minuter, men när jag svarade direkt på första ringsignalen – satt med telefon bredvid mig – så fanns det ingen där! Så det blir till att göra ett nytt försök i morgon…..
P1020959.jpg
Christina studerar lite trädgårdstidningar!
Men tillbaka till besöket av ”tjejerna”. Det började lite lätt med middag med tillbehör på lördagskvällen, sen blev det en liten tur till några olika ställen för shopping på söndagen och så var vi och köpte färsk Gotländsk sparris som vi hade till förrätt på kvällen. Mums!
P1020968.JPG
Tulpaner vid rosenspaljen vid infarten.
Jonas Handelsträdgård i När sparade vi dock till måndagen då det inte finns så mycket annat öppet nu när det inte är turistsäsong. Vi ville inte åka dit en söndag när det är mycket folk där, för vi är mycket växtintresserade alla tre och ville gå i lugn och ro och få möjlighet att snacka lite med Jonas. Tjejerna är ju där varje år och storhandlar, så han känner igen dom. Och visst, det blev många plantor – även för mig, men dom får ni se i ett annat inlägg – och vi spenderade några timmar där.
P1020962.JPG
Monica börjar packa bilen – hon är specialist på det, men det är Christinas bil.
Vi åkte också till ett ställe här nere som säljer perenner för 10:-/st så det blev lite för tjejerna där också, men jag lyckades med att bara köpa en enda liten sommarblomsplanta, en gyllenlack. Tyckte jag handlat tillräckligt hos Jonas och hela min bil var full.
P1020966.JPG
Christina klämde in det sista bak, men handväskorna fick stå på golvet fram hos Monica.
Vi tog oss sen till golfbanan i När där vi käkade lunch och Monica fick träffa några av sina golfvänner. Vi hade sen tänkt dricka champagne i växthuset och studera och planera för allt vi köpt, men helt otroligt så ösregnade det när vi kom hem. Kom faktiskt hela 7 mm! Så växterna fick stå kvar i bilen i garaget – som tur var ställdes dom inte ut, för det blev minus på natten!!
P1020963.JPG
Påsarna med plantor ställdes i baksätet på ett lakan och på golvet nedanför stolarna.
Under gårdagen tog vi det väldans lugnt, var bara till Klintehamn och Röda Korsets loppis – där jag spenderade den fantastiska summan av 3:- för 3 pocket. Sen åkte vi runt lite och så slutade vi dagen på ICA där middagsmat inhandlades, sen åkte vi hem.
P1020964.JPG
Som synes var det rätt många plantor!
Idag var det så dags för tjejerna att åka efter lunch, men innan det att få in alla växter i bilen. Och det blev nästan fullt, fast dom var på Tofta Möbler på vägen till Visby samt på Linds Handelsträdgård och fick visst med sig lite därifrån också. Tyvärr glömde dom att ta med sig några små palettbladsplantor av mina egna fröplantor (och jag glömde att påminna dom), men dom fick iaf med sig dom två bägarrankor dom fått som födelsedagspresenter!
P1020965.JPG
Monica kollade noga att allt var med – och framförallt var det skulle stå så dom skulle få med sig allt!
Så nu är livet tillbaka till den gråa vardagen igen. Inga tjejer att fnissa med, att äta lite extra god mat med eller dricka vin eller skumpa tillsammans med. Vi hade väldans trevligt, men det var ovanligt kallt och vi kunde inte sitta på altanen en enda gång till lunch eller middag. Det saknade både jag och våra gäster…..
P1020970.JPG

SUSIE


Inga kommentarer: