tisdag 7 maj 2019

FRYSTA VÄXTER

Igår var livet inte så där jättemysigt! Det var visserligen +12 grader, men isande kallt i vinden som blåste. Så efter en mycket kort sejour gick jag in igen!!
Det såg så skönt ut inifrån, men jäklar vad man bedrog sig! (Jag hade både vantar, tjock stickad mössa och vinterjacka på mig för att inte ”frysa ihjäl”!!)
Jag var dock tvungen att ta bort en av pelargonerna som jag hängt på väggen vid ingången, den var helt död – alltså ihjälfrusen. Sen har jag en liten hortensia som jag grävde ner för ett par år sen i långrabatten som inte heller såg så kul ut. Den var jag tvungen att klippa ner ordentligt. Jag tror – och hoppas – att den bryter på nytt.
P1020942
Dom värsta problemen är dock att mitt Katsura-träd på c:a 5 m nu bara har svarta små hårda sönderfrysta blad. Får verkligen hoppas att det bryter nya. Dessutom är det att den stora Agapanthusen på altanen slokar – och inte riktigt har hämtat sig ännu efter dom -5 det var under natten till förrgår. För dom håller jag verkligen tummarna…..
P1020939
Ja, jo, jag vet! Det är mitt eget fel!! Jag bar ut krukor från växthuset alldeles för tidigt. Men…det var så vansinnigt varmt där inne att dom höll på dö av den anledningen och dom flesta har ju faktiskt överlevt. Förutom dom ovan är det bara tre små pelargoner på altanen där det är en som har frusit och dom andra kommer kanske också svimma av, men än så länge så ser dom ganska OK ut!

P1020946.JPG
Jag var också ute en sväng i växthuset och vattnade lite. Där var det inga problem, plantorna som växer där ser jättefina ut. Det har inte varit lägre än +8 grader på nätterna, vi har ju en elfläkt där som går igång automatiskt.
P1020947.JPG
Ska bli spännande att se hur dom små fröplantorna av palettblad tar sig nu när dom är omskolade och likaså rädisorna jag sådde förra veckan. Dom verkar växa något enormt varje dag! Det är Rolle som älskar rädisor, så jag har sått några i en stor låda där jag har lite blommor. Sen så ska jag så fler under hela våren/sommaren…..då  hoppas jag han blir nöjd. Kanske t.o.m. jag ska äta några av dom!
P1020948
Efter växthusbesöket gjorde jag köttbullar. Hade – i ett svagt ögonblick – lovat Rolle att han skulle få det till middag igår. Och han vill ha delikatessköttbullar, alltså små ”torra” och extra gott kryddade.  Så det blev ett otroligt långt trillande – men dom dög, sa han!
P1020945.JPG
Min rosenpion som jag har i en pallkrage låg helt ner efter den kalla natten, men den och dom andra perennerna i pallkragarna har faktiskt hämtat sig.
P1020941
Och den höga vårolvonen som växer mot vägen i långrabatten vars blommor jag tyckt sett likadana ut nu i månader, den verkar nu äntligen vara på gång. Den kommer bli väldans läcker när alla blomknopp på den 2,5/3 m höga busken slår ut – och så doftar den gott också!
P1020949.JPG
Idag har jag däremot inte gjort någonting. Jo, jag har varit hos frissan – min väninna Margeurite i Ljugarn – på eftermiddagen och fixat till håret inför helgens besök. Kusinen Monica och väninnan Christina kommer på lördag och ska stanna 4 dagar. Och då blir det förmodligen restaurangbesök, plantskolebesök m.m. m.m. så man måste ju se så pass ut att man inte skrämmer folk!
Duuni 010
Förmiddagen ägnades åt att försöka rätta til nåt konstigt fel på datorn – eller på internetlänken kanske man ska säga.  Det värsa var att alla mina bilder från  2016, -17, -18 och -19 helt plötsligt försvann. Efter en timmes letande hittade jag dom dock i en väldigt udda fil. Vete 17 vad som hade hänt!? Men jag kom fortfarande inte ut på nätet. Jag har ju inte ett vanligt bredband utan ett mobilt bredband och det brukar funka jättebra. Men till slut nu ikväll så fick jag till det! Det är tur att man inte ger sig…..

SUSIE




1 kommentar:

Allie Reyna sa...

Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.