lördag 13 april 2019

NYTT FÖRSÖK


Det är ju så att jag började blogga på WordPress för ett tag sedan på adressen : http://stjarnarvebloggen.home.blog  men det finns ett och annat där som jag inte gillar. 
Alltså tänker jag lägga ut samma inlägg på båda dom här ställena ett tag, sen får jag se om jag lägger ner den här bloggen eller den på WP.

DET SER SÅ SKÖNT UT…

…eftersom det är soligt idag. Men det var bara en halv grad plus när jag gick ut – och en hel (!) när jag kom in igen! Ska det här föreställa vår…..!?
P1020816
Trots allt så känns det dock lite bättre idag än dom tidigare morgnarna tack vare solen. Men å andra sidan är det Rolle som tagit Santos rastrunda på morgonen hela veckan. Jag har legat kvar i sängen och tryckt. 😳
P1020815
Kolla in i rabatten vad många tulpaner det kommit upp. det var helt kalt här för bara ett par veckor sen. Har för mig att det är dom svagt gula som växer här – men det kan vara andra också. Har  satt en del under årens lopp, är nämligen väldans förtjust i tulpisar! 😛
P1020814
Santos står inte och kollar efter ”tjejerna” här, utan det var en riktigt stor och bamsig hanne som precis gick förbi oss på vägen. Alltså på Santos revir, han tror nämligen att vägen ingår i vår tomt!
Eftersom Santos inte vet hur liten chans han har jämfört med en bamsig rottweiller så började han skälla och vässa – men den svarade inte alls. Bara blängde lite, vilket hans husse, på cykel,också gjorde. Så jag var tvungen att tala om att vi bodde här!
Och Santos tystnade så snart hunden kommit en bit bort på vägen. Santos är lite vaktig men ganska rolig, för kommer dom in på ”innertomten”, då är dom bara kompisar och då vill han leka – fast allra helst jaga dom! 🙄
P1020812
För nån vecka sen så trodde jag att den bolliga forsythian skulle börja blomma, men det har den alltså inte i det här ruggiga vädret. Men nu tycker jag det skymtar lite gula blommor i toppen på den! 😀
P1020813
När jag komm in igen så fick jag ett meddelande från fiskaffären i Hemse. Jag hade mailat dit igår och frågat om dom kunde fixa lite abborrfiléer tills på onsdag nästa vecka – och det gick bra. Då ska vi nämligen fira att det är 58 år sen vi träffades Rolle och jag. Egentligen var det den 30 mars, men det kommer vi aldrig ihåg så vi får alltid fira på skärtorsdagarna – för det var vad det var då!
ladda ned
Vi ska alltså ha en specialrätt som vi åt på den tiden vi var i skärgården hos min mamma & pappa; Stekt abborrfilé med gräddlöksås (sån som annars gör till stekt sill) och så god kokt potatis till. Helst färskpotatis, men det går nog inte att få tag på i år. Till det ska det serveras skumpa!!

SUSIE


1 kommentar:

Marit sa...

Ja, en kan jo undre på om det blir vår i det hele tattt...
Her har det vært -5 i en hel uke, og det ligger fortsatt mye snø her :(
Vi får tro at varmen kommer i påsken, for det blir det meldt på værmeldingen.
God helg og god påske!
Klem