lördag 27 april 2019

DEN FÖRSTA KLIPPNINGEN...

...av gräsmattan gjorde vi igår. Vi var helt enkelt tvungna, den var så enormt tovig och så var det vansinnigt mycket rödplister i gräsmattan på "innertomten".
Och visst kunde man ha legat på knä ett par dagar för att försöka få bort det, men jag hade annat att pyssla med! Alltså så klippte jag bort det hela..... :oops:  Fast det finns massor kvar i "långrabatten" på framsidan, på baksidan finns ingen rödplister alls!?
P1020890
Men man får trösta sig, vi har i alla fall gräs också. Bara någon km härifrån så är det en gräsmatta med enbart rödplister. Väldigt vackert, men kanske inte riktigt vad man tänkt sig. Dessutom vet jag inte om det är så snyggt när plistern blommat över..... :???:
P1020888
Rolle gick ut redan klockan åtta för att sätta igång med dagens stora jobb, klippa gräset i diket utanför. Själv ska jag inte gå ut förrän tidigast klockan nio, nån måtta på trädgårdsjobb får det väl vara!?
P1020889
Efter dom sista dagarnas värme så går det undan i trädgården. I pallkragarna har alla vårlökar och även en del perenner kommit upp och t.o.m. tulpanerna ser ut att slå snart. Dom är jag alltid extra spänd på att få se, jag sätter ju nya sorter varje år. Men i år har ingen från "gänget" som beställer hem lökar hört av sig, så jag hoppar väl över det - om jag inte hittar några spännande på fastlandet under sensommaren!
P1020884
Jag har tagit ut alla röda pelargoner från växthuset (och håller tummarna för att värmen ska hålla i sig), utom den rosa som står på det lilla bordet. Tre av dom röda sitter nu på väggen på altanen och den stora hängpelargonen på väggen vid ingången. Det gör att jag inte är så rädd för att dom ska frysa.....  :shock:
P1020887
När man går förbi växthuset så känner man en otroligt fantastisk doft där inifrån strömma ut genom nätdörren. Det är dom blommande växterna jag köpte just för doftens skull samt limen som blommar för fullt.  Men det börjar se lite glest ut där inne, ska nog komplettera med ett litet fikonträd - eller ett blåregn - eller nåt annat stort och kul!
Den som läste mitt inlägg om problemet med dom felaktiga överdrag till grillen ser att nu är det riktiga svarta på plats (längst till vänster)! :oops:
P1020886
Dom tre olika Phormium (Australisk flax) samt en stor perenn och en jättestor Agapanthus har också burits ut och placerats ut på altanen. Alla dom här tål ju ner till -5 grader, så jag tror att dom ska klara sig utan problem även om det skulle bli ett bakslag i vädret. Vinterplåtarna till poolen är borttagna och istället ligger poolskyddet på plats. Rolle har också tvättat hela poolen, så nu är det bara att fylla den.....när det nu kan ske, vi har bevattningsförbud!
P1020882
Inne i växthuset har frösådden av tre olika palettblad kommit upp. Bladen är c:a 1 cm stora, men dom har redan fått sina olika färgschatteringar. Jag måste nog skola om dom idag, innan det blir för sent..... Alltså går jag ut nu, ska börja med att rensa en rabatt på baksidan. Inte lika kul jobb, men det måste ju göras!
P1020883

Trevlig helg!

SUSIE


4 kommentarer:

Lena i Wales sa...

Jag märker hur långt före vi ligger i Wales när du skriver första gången klippa gräset, här har det redan gjorts flera gånger.
Så vackert set ser ut i ditt uterum.
Härligt med frösådder.
Trevlig helg!

chica sa...

A primavera que se mostra em cada foto! LINDAS!!! beijos,tudo de bom,chica

chica sa...

Susie, vim te avisar que já está lá o TRAdutor! oBRIGADA POR AVISAR! BEIJOS, CHICA

chica sa...

Susie, vim avisar que acaba de entrar foto tua lá nesse blog:

Podes ver aqui:
https://fincandoraizes.blogspot.com/2020/01/saltitos.html

Obrigadão! bjs, chica