söndag 13 januari 2019

FASTLANDSSEMESTER 2019

I förra inlägget så skrev jag att det fanns två skäl till att jag bloggat så lite sista tiden. Det ena var allt jobb vi haft efter golvläggningen, men det andra var inget jobb precis. Tvärtom, det var rena nöjet!



Vi brukar alltid ta en semestervecka på sensommaren och åka till fastlandet. I alla år (15!) så har vi då bott på olika hotell varje natt, alltså bilat runt en massa. Något vi båda älskar att göra. 
Men så förra året så hyrde vi ett nytt modernt hus mitt ute i skogen med utsikt över Helgasjön ovanför Växjö. Och vi kom på att det var faktiskt väldans skönt. Inget kånkande med resväskor och letande efter hotell, istället hade vi ett mycket bra boende att komma till på eftermiddagarna efter våra dagsutflykter. Nåt man aldrig kan vara riktigt säker på när man bor på hotell som tar emot hundar.....


Alltså bestämde vi oss för att göra likadant i år, men i Skåne den här gången. Vi har varit där förr och gillar landskapet. Så jag satte direkt igång med att leta hus efter nyår. Man måste nämligen vara ute i mycket god tid när man har hund  - och dessutom har en hel del andra krav på boendet!
Vi vill ha alla faciliteter som fullt utrustat kök, dusch & toa inne, TV, uteplats osv. Vi vill bo lite enskilt - inte mitt i nån by eller i nåt semesterboende med en massa folk nära. Vi vill också gärna se vatten - men inte nödvändigtvis hav eller badsjö. Dessutom fick det inte vara alltför dyrt.....


Alla dom här kraven kan göra att det låter helt omöjligt, speciellt det där med att det inte får vara alltför dyrt och att man får ha med hund. Men till slut - tittade nog på uppåt tusen hus - så hittade jag det här som ligger bredvid en liten damm vid en gammal kvarn. 
Enda nackdelen (för nackdelar finns alltid) är att huset ligger så långt bort. Hela 33 mil från färjeläget i Oskarshamn - och dessutom bara 50 m från järnvägen mellan Ystad och Tomelilla!
Det senare är kanske inte så kul, men det står vi dock ut med. Det är bättre med tåg än med en massa folk som springer runt huset tjoandes och skrikandes - både under dagarna och på kvällarna! Det har vi råkat ut för när vi bott i hotellhus på s.k. semesteranläggningar!!


Sen att huset är ganska nybyggt (2010) och att det på den lilla skogsvägen dit från byn (1 km) endast finns en idrottsplan och 3 hus totalt gör ju inget precis. Kostnaden var endast 5160:- för en vecka och då ingår försäkring, vilket är mycket överkomligt. Man får normalt räkna med 7000-12000:-!
Det ser väldans vackert och fräscht ut och det är bara att hoppas att allt är så fint som man ser på bilderna. Förra året så var faktiskt huset ännu bättre än det var på dom publicerade bilderna, så jag hoppas på samma i år också!!

SUSIE

4 kommentarer:

Anita sa...

Grattis! Det verkar ju vara ett jättefint hus även om det är nära järnvägen. Ni får passa Santos så han inte får span på någon kanin eller annat och sätter iväg. Vi har också pratat om att leta efter boende med hund men det blir inte den här sommaren. Kanske vi tar en weekend vid Häringe slott. Där får man till och med ha med hunden vid middagen.

Ha en bra söndag! Nu ska vi ge oss ut på promenad i ishalkan.

Kram Anita

Rosor och ruiner sa...

Det ser jättemysigt ut, med vattnet bredvid och så! Hoppas ni får en härlig semester även i år!

Ha en skön söndag!
Kram Gunilla

Ingrid sa...

Det ser verkligen fint ut. Där kommer ni säkert att trivas alla tre.
Kram, Ingrid

Helena sa...

Oj oj det ser ju fantastiskt fint ut! Där kommer det bli riktigt skönt kan jag tänka mig!
Så roligt att fler & fler skaffar camelior så roligt att få se dem hoppas du gör nått inlägg om dina eller har du redan gjort nått som jag missat tro?
KRAM från mig!