KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 5 december 2018

FORTSÄTTNING; GOLVPROBLEMET

Den här julen blir förmodligen väldans "ojulig" inne. Det beror på det här med golvläggningen. Gubbarna som ska göra jobbat "kanske" kommer innan jul! Så vad gör man? Vi måste ju att ta bort allt som står på golvet - och det är inte litet!


Så här ser det utrymmena ut ungefär (observera dock att ritningen inte är riktigt metrisk korrekt); 
När man kommer in från hallen är det först en liten "smack" utanför tvättstugan och sen kommer man in i köket till vänster där det finns en hög och låg bardisk med bl.a. spis. 


Fotot taget från "smacken" mellan hall och kök.Här ser man hur fult golvet är!
På andra sidan bardisken är matrummet (se bild) som också har en hög och låg vägg mot en hall som vi gjort om till bibliotek (se nästa bild). Här har vi än så länge lämnat skåpen under fönstret, men tagit bort allt i dom (böcker och trädgårdstidningar). I morgon ska vi flytta även dom tre skåpen, men matbord och stolar får stå kvar.
Biblioteket med själva stora bokhyllan kvar - utan hyllplan - och inga lister mot väggarna. Hyllan får flyttas när golvet börjat läggas. Den är lätt, men väldigt hög, stor och otymplig. 
Här står också ett enormt stort och tungt lågt skåp med dragdörrar bakom den låga väggen. Det får stå kvar och flyttas - med pirra (potatiskärra) - när det finns nytt golv i matrummet att ställa det på.


Sen är det ytterligare en "smack" (bortanför valvet) utanför badrum och sovrum. Där finns också ett gammalt bokskåp med glasdörrar, det ska flyttas i morgon. Det är visserligen tungt, men går att dela i tre - mycket praktiskt! Och så har jag tömt det!!


Totalt är det alltså 53 kvm. Med MASSOR av skåp & hyllor samt dessutom vägglister som måste tas bort. Det senare är dock Rolles jobb, det räcker med att jag tagit bort allt i skåp och på hyllor. 
Bl.a. alla våra prydnasgrejor i det höga smala hyllskåpet i metall som brukar stå bredvid öppna spisen - och som jag brukar ha massor av julgrejor på! Nu är glashyllorna bortplockade, så att ha något där just nu det går inte! 
Likaså hade vi ett högskåp bredvid bokhyllan i biblioteket där vi hade böcker, men också en massa egna videofilmer och videokamera. (Vi har en videobandspelare kvar också). Båda dom här klämde vi in i vardagsrummet.


Vi "upptäckte" också att biblioteket rymde inte bara den långa bokhyllan och det extra högskåpet, utan också två högskåp mitt emot, som nu står längst in i vardagsrummet och alla var fulla med böcker.....Det fanns också ett fast garderobsskåp, men det var som sagt fast till vår glädje och behövdes inte tömmas eller tas bort.


Som sagt, mycket är det som måste fixas och att mitt i allt det här tänka på att göra plats för åtminstone några julsaker är inte lätt. T.ex. plats för julgranen, för den måste upp.....den är viktigast för julstämningen!

Det börjar faktiskt bli lite problem att ställa ifrån sig saker. Här ovan är det kontoret som fått härbergera både trädgårdstidningar och böcker, samt lite hyllplan. Gästrummet är precis fullt med påsar med böcker, så några övernattande gäster finns det inte plats för.
Santos undrar vad vi håller på med, speciellt idag när husse är lite krasslig i magen och har legat till sängs hela dagen. Alltså är det en halvkrasslig matte (ryggen är extra ansträngd idag) som fått pallra sig ut på tre prommisar hitintills. Det lär bli några till förmodligen, Rolle kryar nog inte på sig förrän till morgondagen. Han har nog ätit för mycket gröt.....


Men nyss när klockan var strax efter tre så la jag av för idag. Man orkar inte hur mycket som helst längre - man är ju inte 23 utan 73!

SUSIE2 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilket jobb ni har satt igång med, men det blir säkert jättebra när det blir klart. Jag skulle också behöva byta golv i lägenheten. Går parketten i vardagsrummet att slipa så kanske det räcker med övriga utrymmen. Det borde givetvis ha gjorts innan vi flyttade in, men det gick inte att övertyga Åke om det just då.
Krya på er båda två!
Kram, Ingrid

Marit Sønstebø sa...

Det er jo imponerende hvordan dere holder på. Vi skal snart bytte gulv her også, og jeg gleder meg ikke til å pakke ned alt som er i skapene.
Lykke til med gulvene!
Klem