onsdag 12 december 2018

BARA RÖDA BLOMMOR...

...är det som gäller just nu!

Det är faktiskt det enda som är sig likt här hemma, alltså massor med julblommor.



Helst i rött, vilket jag har två stycken amaryllis i - en låg som blommar nu och en hög spindel som precis har börjat komma upp. Eller rosaröda Amaryllis - vilket jag har tre av, men dom har dock inte börjat blomma ännu (som tur är - då kanske dom håller sig över över jul).



Men det finns ju andra blommor som är röda, t.ex. den lilla julkaktus jag fick av en gäst när vi hade lunch. Den visade sig vara otroligt söt när knopparna började slå ut.



Färgen är rödorange och den är nästan självlysande - mycket trevligt. Nu är det bara att hoppas att jag kan sköta den så att alla återstående knoppar får en chans att slå ut!


Kan bara tillägga att några golvläggare har inte dykt upp och att vår telefonlinje inte fungerar sen ett par dagar, så vi kan varken ringa eller ta emot samtal. "Perfekt" så här inför julen! 
Man får vara glad för att vi inte har markbundet bredband utan mobilt, annars hade väl ALLT varit avstängt. Nu kan man iaf roa dig med datorn! Telia har lovat att det ska komma en tekniker innan fredag eftermiddag - vi får väl se!!

YES, YES, YES! 

På e.m. så såg jag på mobilen att Telias tekniker var i full fart med att kolla vår linje. Strax därefter ringde han på hemtelefon och meddelade att den fungerade och att det inte alls varit nåt fel på vår linje in till huset. Nej, det var fel på telefoncentralen här i Eksta. Men det var alltså fixat. Måste säga att det var snabbt och bra ordnat - tack Telia!

😁

Sen ringde den ansvariga på golvfirman i Hemse och meddelade att "gubbarna" ska komma antingen på tisdag eller onsdag nästa vecka. Jättebra, det betyder antagligen att vi åtminstone har ett nylagt golv på julafton. Läggningstiden skulle vara c:a 2,5-3 dagar - så när 17 ska jag koka skinkan (brukar faktiskt koka den själv och göra det bara några dagar innan) samt lägga in sillen? Idag gjorde jag massor med köttbullar som jag nu frusit in, sen får det väl bara bli färdiglagad julmat och dessutom väldigt lite! Inte alls likt oss!!

SUSIE





3 kommentarer:

Ingrid sa...

Så vackra röda blommor!
Hoppas att det ordnar sig med både golvläggare och teletekniker snart!
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Glad Lucia....jag önskar från Eifel till Gotland
Kram Marlise

Marlise sa...

Hej Susie
Ich habe gestern deine Weihnachtspost erhalten.
Danke für den schönen (und ausführlichen) Jahresrückblick.
Ich hoffe, das dich meine Karte auch erreicht.
Außer Frohe Weihnachten,
wünsche ich dir,
das dein Fußboden vor Weihnachten fertig verlegt wird.
Liebe Grüße aus der Eifel nach Gotland

Jag fick din julpost igår.
Tack för den trevliga (och detaljerade) årliga översynen.
Jag hoppas att mitt kort också når dig.
Förutom god jul,
jag önskar dig
ditt golv läggs inför jul.
Hälsningar från Eifel till Gotland
många Kramar Marlise