lördag 24 november 2018

INSPIRATION INFÖR ADVENT

Ämnet i TRÄDGÅRDSFÄGRING den här veckan är alltså inspiration. Och det är förmodligen mycket som kan inspirera en till att dekorera den här årstiden, både ute och inne. Men just nu så är det bara utomhus som gäller för mig, inomhus kommer betydligt senare.  
Ja, förutom det vanliga som är adventsstjärnor och ljusstakar i alla fönster till 1:a advent. Där är det traditionen som gäller. Resten inne, som är till jul - och är vansinnigt mycket - sätts upp betydligt senare. 
I växthuset, som jag kallar utomhus även om det håller runt +10 grader, så har vi en växtbelysning med tre lampor samt några ljusstakar och ljuslyktor. Vi brukar gå ut dit när det börjar mörkna och njuta av helgen. Och det är klart, då blir man genast inspirerad att dekorera med mer.....


Men vad är det då som inspirerar mig till att dekorera i trädården. Först och främst så har vi inget annat än ett antal ljusslingor och några kransar på dörrarna. Och det är MÖRKRET som är den största inspirationskällan - man "måste" ha ljus. 
Här på landet - alltså riktiga landet, utan närhet till några andra hus och helt utan vägbelysning - är det nämligen kolsvart. Så det är först och främst alla ljusslingor som ska upp. Vi ska börja sätta upp dom idag, fast dom får inte tändas förrän nästa helg!
Sen är det naturligtvis också tanken på den kommande vintern med lite kyla och lite snö (alltså väldans LITE av den varan hoppas jag) som gör att man inspireras till att åtminstone ha lite glatt färgade och välkomnande kransar på garage- och ytterdörrar. Men det är faktiskt allt.....
Ja, jo en korg på väggen där det nu sitter två ljungplantor ska istället få lite granris och så kanske även den stora krukan vid ytterdörren. Där har jag nu också ljung och så blir det en ljusslinga, men några granruskor får man väl alltid ner!



SUSIE

6 kommentarer:

Carina sa...

Härligt med lite ljus i mörkret. Bor också på landet men just nu tycker jag det är rätt skönt med mörker.

Ha det gott! Carina

Maribel sa...

Hej Susie!
Det är så mörkt nu, när det inte finns någon snö, så det blir härligt med all belysning både inne och ute.
Ha det fint!
Marika

chica sa...

Esse período de advento é lindo! Belas fotos! beijos, chica

Lena i Wales sa...

Behövs verkligen lite ljus i mörkret.
Inspirerande och vackra bilder!
Ha en skön söndag!

Lotta sa...

Inspirerande bilder här. Vi har inte heller någon gatubelysning men rätt mycket utelampor sen jag höll på att bli nedsprungen av ett rådjur på väg till garaget en morgon. Ha en fin vecka /Lotta

Rost och rädisor sa...

Visst är det ljus man behöver på landet. Kolmörkt här också.
Allt gott
/Anette