KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 3 oktober 2018

VAD FORT DET GÅR...

...att hösten tar över! Redan nu börjar många växter få sina höstfärger och idag, när det blåst nåt hemskt, så har massor av blad och barr ramlar ner på tomten!


Men inne i växthuset är det varmt och skönt - och inte blåser det heller! Vår lilla värmefläkt syns bredvid palettbladen och ikväll gick den faktiskt igång när jag var där. Vi har den inställd på +10 grader men det var nog neråt 8 bara. Ska be Rolle att justera den lite.....


Jag hade ju glömt bort att jag skulle ta in den här hortensian i förra veckan när alla dom andra krukade växterna förflyttades, men ikväll bar jag alltså in den. Den klarar helt klart lite minusgrader om den är nergrävd i en rabatt, men det har jag ingen lust att göra nu. Det har varit alldeles för kallt, regnigt och blåsigt.


Den gamla alströmerian verkar som om den gillar det svalare vädret. Både det gröna och blommorna har kommit igång ordentligt. Men det är klart, ibland var det uppåt 40 grader där inne i somras - trots öppen dörr och fönster samt utvädringsfläkt - så egentligen är det otroligt att så pass många växter har överlevt sommaren.


Dahlian vid ingången blommar fortfarande, så det är bara att hoppas att det inte blir några frostnätter under dom närmaste veckorna. På TV-vädret ikväll så stod det iaf att det skulle hålla sig över +5 - så jag är hoppfull!


Santos gillar inte när det blåser, han är så liten och lätt att han nästan blåser bort, så han gick och ställde sig vid entrédörren och ville in direkt när vi gått vår kvällsrunda. Men jag var i växthuset, så han fick vänta ett tag. Det gillade han inte.....
Sen tog jag ett foto ovanifrån på honom, vilket Rolle hatar att jag gör. Han säger att jag måste lägga mig ner och fotografera från sidan - men vem vill göra det i blötan!?

SUSIE

2 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Ja, det gick inte att hålla bra temperaturer i växthuset under sommaren En del av mina tomater blev i det närmaste kokta. Men jag har läst att ni har haft flera stora elavbrott på Gotland. Har ni drabbats också? Hur som helst. Nu är det dags att vintra in. Jag bär pelargoner upp till övervåningen där vi inte har någon värme på under vintern. Får se hur många år till jag orkar med att kånka tunga krukor upp för den branta trappan. "Klipp bort alla blomknoppar och blommor inför vinterförvaringen" står det i skötselråden. Det känns tufft tycker jag!
Kram /Kerstin

HWIT BLOGG sa...

Ja mycket med alla blommor nu, vilka ska sparas? Vilka ska kastas? Dahliaknölarna måste upp också...mycket att hinna nu.
Men först ska jag ha en skön helg, hoppas du får en solig och fin helg också :)
Höstkram från Titti