söndag 14 oktober 2018

STRANDPROMMIS

Igår i det fantastiska sommarvädret, vi hade 19-21 grader beroende på var vi var någonstans på ön, så bestämde vi oss för att göra en liten utflykt. Alltså "hoppade" vi in i bilen alla tre och så åkte vi iväg. Var vi skulle ta vägen hade vi inte bestämt i förväg utan vi bara åkte dit vi kände för. 


Den här gången blev det ett ställe där vi inte varit många gånger - faktiskt bara en enda. Ja, alltså på själva stranden! Då var det en fantastiskt varm sen september och jag badade medan Rolle och Penny satt på stranden och hejade på mig. 

Här är mina två små älsklingsgubbar på väg ner mot havet. Fast Santos hade lite bråttom och tyckte att vi skulle gå på gräset först istället.
En bit bort på anda sidan av landsvägen hyrde vi under några år ett hus på semestern av Sten & Monica, men här bland de andra badande var vi aldrig. Det gjorde vi på andra ställen utmed den stora viken där vi kunde ha Penny - vår förra hund - lös hela tiden. 


På andra sidan viken på Sysne udd, som skymtar här i soldiset, finns Sten & Monicas (numera är dock företaget övertaget av deras son) fiskebod. Och där var vi ofta för att köpa färsk nyfångad fisk.
Vilket vi också hade tänkt göra igår. Tidigare hade dom alltid öppet lör-sön fram till jul, men sonen har tydligen lite andra idéer tyvärr. Så istället fick vi senare åka till Katthammarsvik där det ligger en restaurang och fiskebod.


Alltså passade vi på att istället ta oss ner till den öde stranden och ta en prommis. Det var helt underbart och vi gick först på själva stranden sen gick vi upp och in i skogsbrynet tillbaka till bilen.  Det var ju visserligen varmt, 19 grader, men det drog lite från havet.


Eftersom solen gassade så starkt var det svårt att ta några bilder, så jag bara satt upp kameran och tryckte av. Sen när man kom hem fick jag se att jag fått med ett hus som jag aldrig sett tidigare.  Det låg åt det håll där vi bodde tidigare  och där vi ofta tog promenader, men det här stället kom vi inte ihåg - det måste vara ganska nybyggt! Men så nära vattnet.....!?


Här har Rolle hittat några snäckskal som han tyckte jag skulle studera - och dom var vackra. Förstår inte varför jag inte tog med dom hem. Kunde kanske ha hittat nåt användningsområde för dom!
Huset på förra bilden låg någonstans precis bakom mitt huvud.

När vi skulle vända upp mot skogsbrynet på tillbakavägen var Santos nästan hundra meter före oss 
- det är många rabbisar (små vidlkaniner) här nere vid havet - så till slut fick han kopplas. Han är ju en liten jakthund och rasen Podengo Portoguese är specialiserad på kaniner. Så även om vi aldrig låtit honom jaga så finns det i hans gener!

SUSIE

5 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Du bor ju i ett paradis! Underbara bilder och jag kan känna doften av havet...
Höstkram från Titti
(Psst...ja det där huset skulle jag gärna vilja ha! Snacka om havsutsikt!)

gardenpot sa...

wow så härligt du bor, önskar jag med kunde vara nära havet kram

Ingrid sa...

Man kan ju bara vara på ett ställe i taget och jag har det i och för sig bra där jag är, men lite surt är det att ha missat årets brittsommar!
Kram, Ingrid

Bosse Lidén sa...

Vilken trevlig oktoberutflykt. Det var riktigt nära stranden det stora huset låg.
Aha. Då är det bäst att ni åker tillbaka idag och hämtar snäckorna.
Ska bli spännande nästa år när vi på allvar ska börja utforska ön. 2018 är bara en bonus för oss. Hoppas det vackra vädret håller i sig under veckan. Vi ska bo på hotell på Gotland denna veckan och fira bröllopsdag. ;)
Kram Bosse

Anita sa...

Det verkar ha varit en härlig dag på stranden. Ni har haft riktigt varmt, rena sommarvärmen. Tur du ritade ett hjärta runt Santos annars hade jag inte sett honom :) Ler lite för han verkar som Lucy, när det är gräs blir hon jätteglad och vill springa.

Kul med huset som du upptäckte när du kom hem och tittade på bilden. Nästan lite som ett hemligt hus.

Kram Anita