KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 28 september 2018

YES - HELA 50 ÅR...

...har vi varit gifta idag! Det var alltså lördagen den 28 september 1968 som vi gifte oss i Sofia Kyrka på söder i Stockholm.

Så nu får ni stå ut med en massa bilder från den här dagen. Jag har nämligen roat mig med att leta fram gamla album och försökt hitta representativa bilder att scanna in!


Bröllopsakten, som trots invändningar från både Rolle och mig (vi är inte religösa alls och var inte då med i statskyrkan) tilldrog sig i sakristian. Detta på grund av att prästen var en bekant och helt enkelt övertalade oss. Han tyckte att han dom senaste åren bara hade fått utföra en massa tråkiga saker för vår släkt, nu ville han göra något glädjande!Eftersom prästen var en mycket trevlig man, så gav vi till slut med oss som synes!
Efter själva akten var Rolle och jag till en fotoateljé (undrar var dom bilderna tagit vägen) och under tiden var våra släktingar hemma hos oss och förberedde lite för alla inbjudna som skulle fira oss senare på kvällen.


Eftersom vi från början inte tänkt gifta oss i kyrkan så hade jag valt en kortkort röd klänning med vita blommor, istället för tvärt om.  Men jag hade nog valt den ändå, jag älskade den och jag har den faktiskt kvar fortfarande - även om den inte passar längre tyvärr!


Efter fotografen bar det av till en krog på baksidan av skatteskrapan som varken Rolle eller jag kommer ihåg namnet på . inte heller vad vi åt! Dit var bara dom allra närmaste anhöriga medbjudna, på bilden är det Rolles pappa, min mamma, Rolle och undertecknad.


Middagen var lyckad även om vi inte var så många, tror att vi var uppåt 12-16 stycken bara. Men sen åkte vi till vår omoderna tvåa på Bjurholmsplan och där var det desto fler som skulle fira oss. Och då  var det mackor som gällde - ett par hundra -  och så massor av skumpa, vin och även starkare saker !
När alla våra inbjudna till kvällen dykt upp och ätit och druckit, så blev stämningen ganska uppslupen. Bl.a. så dansade vi långdans runt parken nedanför oss (jag först naturligtvis) och sjöng julsånger - alltså i september - tills Rolle fått fart på stereoanläggningen och någon fått klartecken att musiken hördes ända ner till oss.

Grannar ringde polisen förstås som kom och till en början var ganska sura, men när dom förstått att vi hade bröllopsfest så bad dom oss bara vara "lite tystare".
Vi försökte försynt få gästerna att gå hem hyfsat tidigt för vi skulle åka till USA på smekmånad förmiddagen efter, men folk hade tydligen väldans roligt så det blev naturligtvis sent. 
Dessutom hade nån "jäkel" bäddat säck och stoppat i en massa kul grejor i sängen, rivjärn bl.a. men Rolles pappa hade förvarnat Rolle (han var inget för skämt) så det klarade vi oss från. 
Men...sen hade samma person beställt tel.väckning en gång i kvarten och det började redan klockan sex, så för min del blev det inte mycket sömn. Rolle sov och snusade dock, han har alltid haft mycket bra sömn!


Släktingar och vänner åkte i kortegé med oss till Arlanda och när vi till slut kom på planet var vi 
(tillsammans med vår gode vän Sune som skulle vara med oss på resan i staterna!!!)
- men folk flyttade ihop sig så att Rolle och jag skulle få sitta bredvid varandra.  För jag som egentligen hade velat ha en brudbukett med violer (men det hade inte passat den röda klänningen) hade fått en stor violbukett av min faster, så alla förstod vad vi hade gjort och applåderade oss. 
När vi sen landade i New York togs vi omedelbart in av tullen som inte gillade buketten alls. Det kunde ju finnas ohyra på den. Men efter en timmes genomgång med lupp fick jag faktiskt ta med den in i USA på grund av att det var en brudbukett!

Fortsättningen är en helt annan historia.....SUSIE


12 kommentarer:

Anonym sa...

Så fina ni var och är fortfarande.
Kram Boel

Marit Sønstebø sa...

Gratulerer med dagen!

Klem, Marit

Carina sa...

Grattis till guldbröllopet!

Ha det gott! Carina

Ingrid sa...

Grattis till de 50 åren!
Vilka fina bilder från den tiden.
Ni är jättefina båda två.
Varm kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Grattis!! Vad fina ni är!!
Kram Gunilla

Marlise sa...

Hej Susie och Rolle
Grattis till guldbröllopet! Fina bilder!
Kram Marlise

Anonym sa...

Oj!!!! Så näpen du var! Inte undra på att Rolle föll för dig!!
Ha det gott och lycka till i fortsättningen!
/Ruben

Team TrädgårdsFägring sa...

Grattis till de 50 åren :)

Ha en fin hösthelg!

Villrose sa...

Gratulerer så mye! Brylluppet ser alle tiders ut. Og til resten: Bra jobbet!

Maribel sa...

Stort Grattis till de 50 åren.
Kram Marika

A Casa Madeira sa...

Olá Susie, Lindo!
Abraços.
janicce.

Glädjekällan sa...

Så fort den där tiden går. Grattis till de 50 - åren. På fredag har vi varit förlovade i 50 år, lite ofattbart.
Ha det gott!
Birgitta