onsdag 19 september 2018

SOMMAR, RACE OCH VÅRBLOMNING

Tänk att det är ett så fantastiskt skönt sommarväder fortfarande! Igår var det hela 24 grader i skuggan på altanen och 27 i poolen, så jag tog mig ett skönt dopp. Hoppas bara det inte blev det sista för säsongen.....


Det var lika fint idag, men det blev dock inget badat idag eftersom jag var tvungen att göra lite andra saker. Bl.a. sopa hela altanen eftersom det låg drivor med tallbarr på den. Titta utmed trädäckets kant mot poolen så syns en del - och dom är inte lätta att få upp. Iaf om man vill ha upp alla!

På kvällen satt vi ute ett tag och firade sommaren med ett glas Sangria. Vi drog på poolskyddet så att värmen skulle stanna kvar, för trots att vi har termostaten på 27 grader så orkar det inte upp dit när det är kyligare på nätterna och skyddet inte är på. Det var skillnad på högsommaren, nu avdunstar värmen ....och det är inte skönt!

Här sitter jag och går igenom dom lökar jag fick hem igår från Dix. Ja, alltså vi är några som samköper så vi hade varit dit och hämtat mina och min väninna Lisas. För en gångs skull hade jag inte tagit så många, men det blev iaf  90 tulpanlökar av tre sorter och 30 Allium - dom kommer bilder på nedan.

Men först måste jag bara visa det jag roat mig med dom sista dagarna. Jag har gått med i en grupp på Facebook som visar gamla racebilder. Den här har jag bl.a. lagt upp. Det är Rolle i nr. 74 som på våren 1963 körde sin PV på Skarpnäck. I vårt album står det som kommentar;
Fanns det inga andra färger än rött.....!?



Även ovanstående bild  från samma race har jag naturligtvis lagt upp, men sen  också en massa gamla bilder på vänners bilar, på vår firmas bilar m.m. m.m.

Men för att återgå till bilder på växter så hade (men totalt glömt vad och varför) jag alltså beställt
30 st Allium `Purple Sensation´ Special Selection.
Jag är inget förvånad, jag älskar Allium och har dom precis överallt. Men 30 st till kan man ju alltid få ner någonstans!

Förutom Allium är jag tokig i tulpaner också, men det är ju inte bara jag som är det. Även en del fyrfotingar verkar det som. Jag har dock lyckats med att få dom som jag sätter i krukor att överleva, så det blir antingen i nån av pallkragarna eller några krukor i växthuset.
Jag har dock ett hundratal blandade lökar som stod i krukor i växthuset förra vintern och som blommade fantastiskt i våras, så det kanske blir lite väl mycket där inne.....

30 st av en dubbel sen tulpan som heter `Lilac Perfection´ kunde jag inte motstå, även om jag misstänker att den är mer rosalila i verkligheten. Men jag älskar lila.....!


Sen tog jag 30 st av den här som jag försökt beställa tidigare men inte fått. Tycker den ser så läcker ut. Jag har en i samma serie som är ljust gul med röd smal kant och den är väldigt fin, så nu hoppas jag på den dubbla tidiga `Belicia´.

Sen gillar jag Triumph-tulpaner. Dom brukar inte vara så hårt drivna som dom andra så dom har förmågan kvar att komma tillbaka. Vi får väl se med den här otroligt snygga - alltså på bild, man vet ju inte hur dom ser ut i verkligheten - som heter `Request´ och ska blomma i april-maj i koppar och lila. Låter det inte som en otrolig färgkombination!? Det är nästan så man längtar till våren.....

SUSIE


2 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag måste fylla på med lite tulpanlökar i höst. Det var väldigt tunnsått med dem i våras.
Tack för inspirationen!
Kram, Ingrid

Isas Trädgård sa...

Allium blev en favorit hos mig också i våras fast dom blommade över snabbt i hettan som kom så tidigt. Hoppas dom kommer igen till våren - har dina sprids sig ?
Ha det så gott !
Kram/Isa