KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 2 juli 2018

"MIDSOMMARLUNCH"

Idag ska vi äntligen ha den inställda lunchen här, så jag håller på att fixa till maten för fullt men behövde en liten vilopaus.
Tyvärr kan vi inte sitta på altanen som jag hade planerat; Det både blåser och är ganska kyligt, bara 19 grader och det lär inte mojna och/eller bli varmare till klockan tolv precis. Trist men inget att göra något åt..... 

Det här med sol, torka OCH blåst gör ju inte att det blir lättare att sköta om sin trädgård. Var det inte torrt innan så blir det ju ännu värre av vinden.

Något regn har inte kommit sen midsommar då vi iaf fick först 4 mm och sen 7 mm. Alltså hela 11 mm totalt. Mina Zinnior som verkligen vill ha massor av vatten får jag pytsa på två gånger om dagen. Men är det inte typiskt, fint varmt väder i 3 månader sen blir det ruggigt till och efter midsommar!? 

Jag har läst i flera bloggar att det är "rossommar" i år. Inte här i alla fall! Grenarna på klängrosorna torkar in och dessutom så har en del rosor blåst av i vinden. Bl.a. på klängrosen `Santana` vid ruinen. Inte kul alls.....Men det finns en del växter som gillar vädret har jag märkt, bl.a. den här stjärnflockan som har dykt upp i en av pallkragarna. Den måste jag låta vara kvar för jag gillar att den blommar så länge och just den här har så vacker färg.


Även den rödbladiga perukbusken vid ruinen har växt till sig enormt i år. Behövde inte ens klippa bort några döda grentoppar som jag annars har varit tvungen till.

Dom två kaloncheorna som jag fick för två jular sen av våra vänner Cronis & Beth har jag haft i växthuset, men i år åkte dom ut i väggkorgen vid ingången. Och gissa om dom trivs.....

 Även den här "surjordsväxten", en `Endless-hortensia´, hade jag i växthuset men nu växer den i "långrabatten" vid ingången. Den var tidigare blå, men eftersom vi har så mycket kalk i jorden så är den numera rosa - vilket är helt OK.
Den vill ju också ha ganska mycket vatten, men än så länge har det funkat bra för vi har lagt en ny bevattningsslang på 50 m i hela rabatten. En sån där som svettas. Sen slår vi igång pumpen i brunnen och så får den stå och gå i minst två timmar. 
Fungerar riktigt bra.....

Nu måste jag fortsätta, så jag avslutar med ett par Zinnior till - jag älskar färgen på dom!

SUSIE

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Visst är det rossommar! Du får ta dig en promenad på Klinten!
Stjärnflocka hade jag på Stenstugu, men den hade en svagt rosa färg. Din är väldigt vacker.
Lycka till med midsommarlunchen.
Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Nej, torka och blåst är ingen vidare kombo, man får vattna och vattna....Lite regn nu hade ju varit toppen men det ser inte ut att bli något den närmaste tiden..
Trevlig lunch!
Gunilla

Carina sa...

Har sett de där svettslangarna och de verkar oerhört praktiska... Får fundera på det till nästa trädgård.

Kul att lunchen blev av!

Ha det gott! Carina