måndag 25 juni 2018

FLERA ROSOR

Gårdagen blev lyckad med både frisk gubbe (äntligen), lite trädgårdsjobb, ett poolbad och massor med bilrace. Idag mår Rolle som vanligt igen så nu har han satt igång att räfsa upp allt ogräs som han skar av igår på infarten.
Själva planen framför garaget och huset fixade han igår, men på infarten är det alltså lite jobb kvar. Och nu efter en hel vecka utan att göra nåt är han jobbsugen.....han är inte mycket för att ligga i nån hammock precis!

Min "rosenfolly". Alltså dom allra första rosor jag satt här i ett litet trädgårdsland där jag året innan haft potatis. 
Det blev fyra stolpar med rep vid vilket fyra klängrosor planterades. Dessutom tillkom det lite 
bottenplantering med bl.a. en dvärgschersminoch en blåblommande frilandshibiskus och så ett 
CD-ställ (vårt signum) med en blomkruka i mitten.

Jag däremot har och ska ta det lugnt.  Nu på morgonen har jag bara varit ute med Santos samt vattnat i växthuset. Men nu måste jag sitta ett tagt och tänkte då hinna med att fortsätta inlägget om mina rosor. Så här följer det. I "follyn" (se ovan) växer:

Klängrosen `Westerland´
Kläng/buskrosen `Golden Showers´
Klängrosen `Goldstern´

Klängrosen `Alchymist´ - den tåligaste och mest rikblommiga av dom här fyra.
Fast jag - som tidigare var motständare till att ha rosor på grund av att dom är taggiga - har naturligtvis rosor på fler ställen, t.ex. i "parken":

Här är det buskrosen `Pink Robusta´ - som verkligen är robust!

Så en rugosa som heter `Rugspin´och som verkligen är tålig och som fått en bra växtplats bredvid ruinen.
Klängrosen på den vackraste växtplatsen på utsidan av ruinen, `Santana´!
Nu har vi faktiskt några rosor till, bl.a. ett jättestort buskage av `Louise och Therese Bugnet´ men där har nu vildskotten tagit över, så dom äkta syns knappt längre. Dessutom har jag en stor odlingsåda vid vattentappen där jag har (hade) några patiorosor och så två små moderna buskrosor. Återkommer till dom!

Den vackraste av dom alla är just nu `Goldstern´ - är lite småförtjust i aprikosa nyanser på 
blommor - alltså blev det två bilder!

Susie


4 kommentarer:

Anita sa...

Skönt att höra att Rolle mår bra igen. Så många fina rosor ni har och så friska och fina dom ser ut i både blomma och bladverk. Nu har jag njutit av bilder i dina två senaste inlägg. Såg att du har samma problem som jag med 'Louise Bugnet', att vildskotten tar över. Jag kämpar som en tokig med dom. Jag gillar aprikos rosor så jag blev väldigt förtjust i 'Goldstern'! Enormt tjusig!

Ha nu en fortsatt skön sommarvecka!
Kram Anita

Rosor och ruiner sa...

Härliga rosor, den enda jag har är Alchymist, och den har inte börjat blomma ännu i år, ja den är ju bara inne på andra året så den har inte hunnit bli så stor ännu.
Skönt att Rolle mår bättre!
/Gunilla

chica sa...

Maravilhosas rosas!Adorei! Ótima semana! beijos, chica

Rost och rädisor sa...

Jag tillhör fortfarande dem som tycker att rosor avnjutes bäst på bild. Lyckas alltid riva sönder nåt plagg när de ska beskäras, men som sagt desto vackrare hos andra. På Gotland måste de väl dessutom trivas fantastiskt.
Ha det gott!
/Anette