KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 5 april 2018

I MORGON KANSKE...

...det blir läge för att visa lite vårblommor från trädgården. Idag är det visserligen varmt - hela 12/13 grader - men solen har inte visat sig ännu så ingenting har slagit ut!
För 2-3 år sen så fick jag flera ruggar med snödroppar "in the green" av min väninna Lisa  och planterade dom precis utanför innertomten i parken.  Förra året blommade alla ruggar och var jättefina, i år har inte ens ett blad visat sig!


Jag har letat igenom hela vår tomt och hittat två (2!) vintergäck, trots att jag planterat massor av dom. Så nu ger jag upp. Det blir inga fler vintergäck, dom får jag njuta av hos andra!
Men nyss hittade jag faktiskt två stycken snödroppar i en rabatt. Otroligt!
Men förmodligen är det snöklockor som verkar gå bättre här, såna brukar vi ha och dom har jag fått in i flera rabatter utan att jag planterat dom. Men just dom här var inte utslagna ännu så det var svårt att se vad exakt det var.....Så i brist på vackra vårblommor så testade jag härom dagen den nya plantskolan i Klinte, men den var väl än så länge ingen höjdare. Jag får nog ta mig till Jonas i När om jag ska ha nåt riktigt snyggt. Men dom här småblommiga penséerna var söta och kom med hem i alla fall!
Snön som låg omkring krukan här på framsidan i förrgår är nu helt borta, men på baksidan finns det en aning kvar. Tror dock att den enda kvarlevan av vintern i morgon kommer vara en hårdfrusen rest av den stora upplogade högen i skuggan vid infarten. Men där gör den mig inget.....

Susie

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Nu verkar det ju faktiskt som om våren är på gång. I dag gick det med viss svårighet att gräva ett hål i jorden så att jag kunde få ner påskliljorna som jag fick ställa uppe på den stelfrusna jorden på gravarna på skärtorsdagen. Ännu var det is på sina ställen, men det gick!!
Nu längtar jag efter penséer och jag vet att det finns på Suderviljan, så jag ska nog göra ett besök där till veckoslutet.
Kram, Ingrid

Gunborg Uhno sa...

Den där värmen har jag väntat på här var det +1 grad i morse och så snör och blåser det så hemskt.Inget promenadväder.
Ha det fint.