lördag 14 april 2018

"HÅRDKÖRNING"...

...i trädgården hade man önskat att man hade orkat med! Men det blev i alla fall några timmars rensning för mig. Hann bl.a. med att få till tre av pallkragarna - men det är alltså 7 kvar!


Jag passade också på att plantera penséerna jag köpte för flera veckor sen och som tills idag bara har stått ovanpå jorden. Helt otroligt att dom har klarat sig så bra i kylan!



Rolle målade först halva golvet i växthuset, sen kom han ut till mig och frågade om dom torra perenndelarna efter en rosenflockeln i "långrabatten" skulle tas bort - och ett sånt erbjudande tackar man inte nej till. Dom var över 2 meter höga och dom var väldans många!



Jag passade på att visa Rolle en massa löv som också måste räfsas upp på ett ställe nära rosenflockeln. Han svarade snabbt att dom hade han sett och att han skulle fixa det. Alltså hoppas jag nu att han har räfsat upp dom. Han är nämligen kvar ute - tror jag. Han kan förstås ha gått in i växthuset för att ta resten av golvet om den första halvan torkat. Får nog gå ut och kolla.....


Här är mina 5 frösåddslådor med 3 sorts Zinnia, 1 vallmo och 1 California Poppies. Jag har en till, men det är en rudbeckia och den står ute. Nu måste jag köpa jord och ta fram alla mina små krukor så jag kan plantera om dom.

Hur ska man hinna allt!? 
Susie


6 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är en stress när nu våren äntligen verkar ha kommit. Tur att du har Rolle!! ;)
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Jetzt ist der Frühling endlich auch bei euch angekommen.
Bei uns ist die Natur explodiert.
Aber wir haben oft auch schon Temperaturen von 20 Grad.
Wie schön, das ihr euren großen Garten immer noch gut bearbeiten könnt.
Ich hoffe, deinem Rücken geht es besser?
Wann wir der Pool wieder mit Wasser gefüllt?
Dieses Jahr gibt es doch keine Wasserknappheit mehr auf Gotland und Öland.
Dir und Rolle einen schönen Frühling

Nu har våren äntligen kommit till din plats.
Naturen har exploderat här.
Men vi har ofta temperaturer på 20 grader.
Så trevligt att du fortfarande kan arbeta på din stora trädgård.
Jag hoppas din rygg är bättre?
När vi fyllde poolen igen med vatten?
I år finns det ingen vattenbrist på Gotland och Öland.
Du och Rolle en fin vår....Kram Marlise

Isas Trädgård sa...

Har det redan tinat i dina lådor ?
Här är det fortfarande tjäle så jag får vackert vänta ett tag till vilket inte gör så mycket när det finns så mycket annat att ägna sig åt.
Ja, det är bråda dagar i trädgården nu men man får ta en sak i taget och så småningom blir man klar.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Marit sa...

Så langt alt er kommet hos deg! Vakker farge på blomstene. Herlig å se bar mark igjen. Her ligger det fortsatt mye snø dessverre.
Ha en fin uke!
Klem

Maggan sa...

Det är en härlig tid även om det är mycket arbete men får man hjälp så går allt lite lättare.En del rabatter hos mig har tinat fram men vi har väldigt mycket snö så det kommer att dröja innan det blir till att räfsa och ta hand om trädgården på allvar.Kul att se hur Ni andra har det man blir inspirerad.Ha det gott/Margaeta

Agnetas sa...

Hej Susie

Men Susie du och Rolle har väl hunnit med mycket i vår i er fina trädgård? Har du satt ut dina fröplantor i växthuset? Ska du ha grönsaker eller blommor i dina pallkragar?

Kram
Agneta