KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 31 mars 2018

BLOGGTORKA

Eller man kanske ska säga bildtorka istället!? Jag har nämligen inte tagit en enda bild under dom senaste dagarna - och det är ovanligt för att vara mig!
Men så kom jag på att jag faktiskt hade några bra bildobjekt, så fram med kameran och så gick jag runt - alltså inomhus. Ute finns det än så länge inte mycket att fota, men det kommer väl inom kort hoppas jag!

Tulpaner som sjunger på sista versen! När dom var nya var dom vita med en aning rosa!!

Igår hade vi lunchgäster och då fick jag dom här lökarna nedan som har otroligt massa knopp, ska bli mycket trevligt att se när dom slår ut. Antingen får dom stå kvar här i vardagsrummet, eller också ställer jag ut dom i växthuset eller kanske i krukan på väggen vid ingången. Dom tål ju det - om det bara blir lite varmare på nätterna!


Narciss `Tete-a´-Tete´

Den här lilla söta påskiga krukan nedan fick vi också, samt en flaska vitt vin. Dessutom ett batteri och batteriladdare till min kamera. Så nu kan jag inte skylla på att batteriet tagit slut när jag inte tagit några kort! Väldigt givmilda och trevliga gäster...*fniss*


En gulblommig minikalanchoe - med tulpaner i bakgrunden!

Det knasiga var att när gästerna kom hade jag inte en enda påskdekoration framme. Jag hade precis glömt bort att jag skulle ta fram mina gamla påskfjädrar (som jag är rädd om, för man ska ju inte längre köpa sådana). Så innan dom fick någon lunch fick dom vara med om att värdinnan dekorerade gräset i vardagsrummet. Alltså fick man skämmas lite!
Men...det blev rätt bra faktiskt. Fjädrarna måste inte sitta längst ut på grenar, eller snos fast med ståltråd. Här är dom bara löst nedstoppade i gräset!!

Det vi bjöd på var kokta ägg rullade i vörtbrödssmul med ansjovis & gräslöksmajonnäs samt stekta pinnar av vörtlimpa.  Sen blev det laxpudding med skirat smör och efter det kryddiga hemkokta päronhalvor med vaniljglass och en - fast stor - jordgubbe doppad i vit choklad. Och det verkade som om alla gillade maten! Tyvärr kom aldrig kameran fram.....

Glad fortsättning på påsken!

Susie6 kommentarer:

Anita sa...

Du har ett väldigt matigt inlägg på alla sätt för att ha både bloggtorka och och bildtorka :)

Mmmm .... nu vattnas det i munnen! Fast laxpudding ska vi faktiskt ha imorgon :) Det är supergott. Tulpanerna år väldigt vackra. Ofattbart att dom var vita när dom var outslagna. Men jag har haft liknande. Mina bästa tulpaner i år har jag, hör och häpna, köpt på ICA Maxi.

Nu förväntar jag mig ännu mer bilder från dig, nu när du fått både batteri och batteriladdare till kameran :)

Ha en fortsatt skön påskhelg!
Kram Anita

PS! Länka gärna ditt inlägg till senaste inlägget på TrädgårdsFägring!

Ölandsvindar sa...

Så där är det! Ibland glömmer man helt bort att dokumentera i bilder. För det är väl inte ett tecken på begynnande demens? Äsch, det är alldeles för tidigt. Hur som helst, jag hade inte heller någon påskkänsla i år, så skönt att den snart är över. Vi har haft (och har) lite gäster. Dotter är kvar några dagar till. Men...enligt SMHI ska det vända nu och äntligen bli flera plusgrader. Jag ska börja dona i växthuset idag.
Kram från mig /Kerstin

Marlise sa...

Glad Påsk, Frohe Ostern for dig och Rolle.
Kram Marlise

Anita sa...

Hej Susie!

Du frågade om länkningen till TrädgårdsFägraing. Det fungerar så att det kommer att skrivas ett inlägg varje fredag kväll på TrädgårdsFägring. På det inlägget kan man länka sina egna aktuella inlägg som man skriver tills det är dags för nästa veckoinlägg. När det nya veckoinlägget skrivs stängs länkmöjligheten till de gamla inläggen. Det är därför du inte kan ändra på den länk du la in på det allra första inlägget som skrevs på TrädgårdsFägring. Nu är det alltså inlägget för vecka 14 som är öppet för länkning. Du skulle alltså kunna länka ditt inlägg om Bloggtorka och skriver du ett eller flera ytterligare innan länkningen stängs så kan du länka det/dom också. Det är naturligtvis också helt ok att länka själva bloggen som du gjorde när du länkade första gången. Vitsen med att länka är att vi ska hitta varandras bloggar och även hitta nya bloggare. Så småningom får vi försöka ha lite teman och utmaningar men än så länge är ju samlingsplatsen rykande färsk och vi får tillsammans försöka forma den.

Hoppas jag inte förvirrat ytterligare, det är inte alltid lätt att skriva ner vad man menar :) Hör av dig i så fall eller skriv en fråga i kommentarsfältet på TrädgårdsFägring inlägg för v 14.

Kram Anita

Gunborg Uhno sa...

Ja du inte finns det så mycket att fota i trädgården .Jag får gå ner i källaren om jag ska hitta något eller till växthuset.Men det händer ju inte så mycket mellan varje gång så det blir lite tradigt.Vi får hoppas det blir lite bättre nu om det blir lite varmare.
Kram/ Gunsan.

Anni sa...

Ditt påskgräs är ju en innovation! Läckert!