KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 15 januari 2018

TULPANENS DAG!?

Vadå, en enda dag - tulpaner vill man ju ha varenda dag!

Tulpaner inköpta i torsdags, alltså hela fem dagar gamla men fina fortfarande!
Tyvärr så blommar planterade tulpaner i trädgården så kort tid att man måste fylla på med inköpta "vastulpaner" också. Fast man ska inte säga "tyvärr" egentligen, för det är så att jag inte har hjärta att klippa av tulpaner ute och dekorera med inne. Detta trots att jag har ganska många, så det är nog tur att man kan köpa sig en knippa då och då!


Samma tulpaner, men endast en dag gamla!
Eftersom tulpansäsongen precis har kommit igång och jag inte har fler bilder än dom ovan från i år, så tänkte jag ta och visa lite gamla tulpanbilder.


Dom ovan är "vastulpaner" inne och dom nedan är från växthuset våren 2017.Här följer dom som jag planterat i rabatter ute - fast det är ju inte alla sorter precis!Här följer en sort från "parken". Tyvärr äts dom upp här ute hela tiden, alltså har jag börjat plantera narcisser istället. Men just den här sorten verkar djuren inte gilla, så dom lever kvar sen länge faktiskt! 

På "innertomten" har jag dock inga problem. Speciellt inte i pallkragarna, men jag verkar inte ha tagit några bilder på dom!? 
Nedan är en stor favorit. Ganska oansenlig på långt håll - men på nära är den utsökt!

I "förträdgården" har jag planterat massor av lökväxter i rabatten framför rosenspaljén. Tyvärr äts en del upp här också, men inte lika snabbt och inte alla som i "parken". 
Dom här två sista är dom jag planterade i höstas i rabatten framför rosenspaljén. Det blev också vita hyacinter och rosa Allium. Skulle ha varit rosa hyacinter också, men dom kom så sent att dom blev förvisade till två plasthinkar inne i växthuset.

 
Hoppas nu på en överdådig tulpanblomning i maj!

Susie
2 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Härligt att kunna njuta av läckra tulpaner fler månader än de blommar ute i rabatterna! Jag brukar heller aldrig ta in några från egna rabatten, de blommar så fint där det står! Tur det finns buketter att köpa!

Kram Gunilla

Anita sa...

Det kallar jag en hyllning till tulpanen på tulpanens dag. Men som du säger, tulpaner vill man ju inte bara ha en dag. Lyckliga du som i varje fall kan ha en del tulpaner i trädgården. Här är det hopplöst, jag lyckas inte stänga ut rådjuren så jag har fått satsa på narcisser. Men den här tiden frossar jag i tulpaner. Jag har i varje fall satt tulpaner i en terrakottakruka (Apricot Beauty) som jag hoppas ska komma upp och som jag hoppas ska få vara ifred. Favoriten som du tycker ser oansenlig ut på håll är verkligen en riktig snygging. Gillar färgen väldigt mycket. Lila och orange ihop är en snygg kombination.

Kram Anita