söndag 28 januari 2018

KARTA, MAT & VÄDER

Inte 17 blev det den middagsmat jag hade planerat i fredags. Varken då eller i går på lördagen.
Nej, när Rolle kom hem från Hemse visade det sig att han hade inte köpt någon strömming - det fanns ingen - och gå rätt över gatan till fiskaffären kom han inte på. Inte heller att ringa mig och fråga vad han skulle köpa istället!?


Nu har jag - äntligen - lyckats rita om min befintliga - men otroligt inaktuella - gamla karta så att den åtminstone liknar verkligheten lite.  Sen har jag lagt in den under "SIDOR" ovan - då kan du se vad jag svamlar om i kommande inlägg!

Under tiden han var borta hade jag gjort klart potatismoset, så det fick bli mos med stark köttfärsröra till - och det gick ju naturligtvis också bra. Men...lika gott som strömming med sursöt sås var det ju inte! Han hade inte heller köpt något annat sovel till middagsmat (?), så det blev att titta i frysen. För helt vegetatiskt hade vi ätit dagen innan.


Som tur var hade vi flera paket med fläskkött, så det blev en lergryta med massor av grönsaker. Det var färsk ingefära, röd spetspaprika, purjolök, krossad tomat, hackad spetskål och blomkål, vita barlottibönor, kinesisk soja, jalapeno chili och den största filébiten. Jag åt couscous till och Rolle naturligtvis kokt potatis. Blev riktigt gott...och massor, så det ska vi äta ikväll också.

Santos fick tyvärr inte smaka även om han ville, det blev alldeles för starkt. Istället fick han sina vanliga "torrisar" med en sönderriven köttbulle på. Ingen favoritmat precis, men han måste äta den här trista dietmaten beroende på sin benägenhet att få sten i urinblåsan.
Men sen han fick ett nytt kisshål upptaget mellan snoppen och pungen och alltid äter "torrisarna" så har han inte haft några problem! Puh!!

Så här trist ser det ut i "kohagsskogen" bakom oss. Anledningen till bilden är att jag tog en massa lite mer udda bilder för att kanske hitta några till min nya blogg med fotoutmaningar. Men jag hittade ingen bra rubrik till den här.....Alltså får ni se hur trist vädret är just nu. Det regnade i morse när vi gick upp, sen sken faktiskt solen nån timme - men nu regnar det igen!

Susie

8 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ja så kan det bli! Låter dock gott ändå :)
Gillar din sista bild av kohagen...
Kram till dig denna söndag från Titti

Carita och Bertel sa...

Låter gott alltihop. Kohagen är fin också, man får ju ägna sig lite åt den naturliga naturen nu när trädgårdarna ligger i sin dvala.Ha det fint. Carita

Ingrid sa...

Du är lyckades ju få till läckra måltider trots bristen på ingredienser. Den där grytan lät ju jätteläcker!
Ja, det blev en riktigt dyster och regnig söndag. Jag har varit ute, men det var inte trevligt precis.
Kram, Ingrid

Anjas Hill sa...

Hejsan Susie!

Låter inte tokigt alls!
Skogsbilden gillar jag. Visst är det onormalt konstigt väder - men det är bara att finna sig.
Själv undrar jag om gudarna äntligen unnar oss här i Gunnilse lite riktig vår och sommar så småningom,-)?

Ha det riktigt gott!
/Anja

A Casa Madeira sa...

Hej Susie, för att se vad som är nytt.
Jag älskade hunden lite.
God vecka.
janicce.

Rost och rädisor sa...

Visst blir man besviken när man är inställd på nåt visst till middag och det inte blir som man tänkt, kanske Rolle inte var lika sugen:D

Och nu slog det dåliga samvetet till. Borde också uppdatera min trädgårdsskiss, men det är ju lite motigt när man legat av sig med tecknandet.
Din skiss blev verkligen jättebra och nu förstår jag precis. Har bara anat tidigare. Ni har mycket mark till ert förfogande.

Skogsplanteringar kan verkligen vara trista, där håller jag med, men din bild tycker jag mycket om. Det är nåt estetiskt med alla raka stammar.
Röda busken också vacker, som stiliserade eldsflammor.

Ha det så gott och hoppas strömmingen går till.
/Anette

Susie på Stjärnarve... sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anita sa...

Så synd, strömming som är så gott. Men det blev ju rätt lyckat ändå. Stackars Santos som har sådan problem. Hoppas det funkar bra för honom efter operationen i varje fall. Intressant att få se din tomt på ritning och nu vet jag var jag ska titta när du nämner de olika ställena i framtida inlägg.

Kram Anita