KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 3 december 2017

ADVENTSBELYSNINGEN KOM UPP

Det är dags för ett nytt inlägg - men det har ju inte precis hänt så mycket sista tiden. Alltså undrar jag vad jag ska skriva om!? Vädret är naturligtvis alltid en utväg, men som det varit den sista tiden behöver man kanske inte orda mer om det direkt.....

Igår var det dock ett otroligt fint väder, nästan sensationellt bra. Så här fint var det när vi åkte hem vid fyratiden. Fast blåste en massa gjorde det förstås! Man får aldrig vara riktigt nöjd.....

Vädret gjorde dock att vi fick möjlighet att sätta upp julbelysningarna utomhus, vilket kändes väldans trevligt. Det är ju annars så otroligt mörkt hos oss. Ingen gatubelysning på flera mil, inga grannar och skog runt om oss så belysningen ute behövs verkligen.

Av den anledningen vill jag ha någonting som lyser på varje sida om huset. Här är det en krans med ljus på gaveln mellan garagedörrarna.

Den andra gaveln har både en bollformad Forsytia med belysning och så växthuset med sin trädgårdsbelysning som numera sitter där inne för jämnan.
Dessutom har den haft laserbelysning på en stor gran på andra sidan staketet i parken, men ikväll var den helt mörk. Rolle ska kolla vad som hänt i morgon.....


Sen har vi framsidan på huset där vi har åtta fönster med adventsljusstakar samt en liten piedestal med både ljuslykta och ett litet LED-nät. Alla julbelysningar är numera LED så man behöver inte tända och släcka dom, dom lyser alltså dygnet runt.

Det saknas en belysning och det är också ett litet LED-nät som vi brukar ha på baksidan på en piedestal med klematis, men jag  hann inte sätta upp det igår innan vi begav oss iväg för att uträtta lite ärenden. Den skulle istället ha kommit upp idag, men med tanke på att det var söndag - då ska man ju vila - och det hemska regnandet så ska jag sätta upp det i morgon. Rolle har dragit fram kabel åt mig, så det ska nog vara fixat på nolltid.....
Så jag återkommer med bild på den och - förhoppningsvis - på den fixade laserbelysningen!
3 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Vi fick också upp lite belysning ute i går.Skönt när man kan se hur man går i mörkret.Nu är vår toa nästan klar bara golvvärmen som ska kopplas in.Vi är helnöjda med hur det blev.Toan är ju under trappan till övervåningen så det är inte lätt jobb.Alla trappsteg fick ju kläs in med panelen och massor med lister sättas upp.Den lilla dörren som syns på filmen där inne har vi lite städgrejor.
Hoppas ni hade en fin första Advent
Kram/Gunsan.

Evas Kvarnaro sa...

Ja genast blev det mera julstämning på Stjärnarve man behöver verkligen ljus i mörkret. Vi har inte heller gatubelysning så visst blir kvällarna kål svarta.
Men i går kväll kom månen upp stor och ståtlig med skarpt sken och lyste upp byn så man trodde det var dag.
Rolf klädde julbocken och virade små el ljus den och Ludde skällde ut den på direkten plus att det blev en välkomst pink på den, ha ha ha . . . .
Idag en fin frost-dag med solsken och -3 gr mitt på dagen, natten gav -8 gr.
Så idag är mungiporna uppåt, hi hi . . .
Jag ser att även solen skiner hos er, men hos oss inga moln ännu.
Må så gott, kram/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

Vi håller tummarna för Rolle att han ska orka med sin behandling, men han är ju en tuff karl och ger sig inte i första taget har vi förstått.
Men visst måste det ändå vara jobbigt och tufft men varför just nu till jul, men sjukdomar kommer när de vill, alla dagar är lika för cancern.
Han har ju stöttat dig och varit din personliga sjuksköterska den tid du kämpade nu är det din tur att 'hålla handen'.
Vi tänker på er kära vänner och sänder styrke-tankar med hjärte kramar.
Tufft av er båda att ni har den positiva livsandan och det beundrar jag er för
Sköt om er/ Eva Rolf