KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 25 oktober 2017

TRÄDGÅRDSJOBB I DAG!?

Idag är det ett riktigt hemskt väder. Det både blåser, regnar och är kallt. Kan nästan inte bli sämre..... Jo, det kunde förstås vara snöblandat regn och isigt på vägarna! Usch!!

Och vi som hade förutsatt oss att vi skulle ta bort dom allra sista krukorna med blommor från altanen! En av dom, den stora med en röd hängpelargon skulle ha burits in i växthuset, men jag orkade inte det själv härom dagen. Alltså fick den sitta kvar några dagar extra, för den blommar så fint trots dom två nätterna med frost.

Den andra, som är en liten rektangulär kruka med en liten ovanlig blå sommarblomma, som sitter lite längre bort på väggen - den glömdes faktiskt bort. Sen har vi grillen, piedestalen med skålen och den lilla dekorativa plåtugglan kvar också. Men dom här ska bara tas in, så det är inte så mycket jobb. Därefter är allt borttaget inför vintern - resten ska vara kvar!

Som synes är det inte nåt kul väder att göra något i, så istället ska jag göra en kul och ovanlig middag.
Vad tycks om stekt kycklingsteak med tomatsås, kokt potatis till Rolle och couscous till mig.
En helt vanlig rätt, men sen ska jag göra en grönsaksrätt med tomat och vindruvor (som jag fortfarande har gott om i växthuset). Man steker det här med olivolja i ugnen, så gör man ett chrunch med kryddor och lägger på  - och till sist läggs gorgonzolabitar på (som jag råkar ha en bit över sen helgen) och får smälta.  Tyckte receptet lät gott och inte så dumt faktiskt.....

5 kommentarer:

Ingrid sa...

I dag går det absolut inte att vara ute. Milde tid så det har regnat. Jag kom just hem efter att ha varit i Skolgården i Fröjel och du milde så det vräkte ner på hemvägen.
Nu må vi väl få påfyllning av grundvattnet.
Ha en skön kväll!
Kram, Ingrid

wiolettan sa...

Likadant väder här. Det blåser kraftigt och har regnat nästan hela dagen. Skönt att vara inomhus då.
Jag tycker om din trädgård. Det är så vackert och fortfarande blommar det.
Kan tänka mig att det är mycket arbete som ligger bakom och varje höst och vår, lite extra jobb.
Den andra bilden gillar jag speciellt. Vagnen där, jag tror att vi kallade den för hästtrilla då jag var liten, men den kanske har ett annat namn hos dig.
Ha det bra och varm kram till dig.

Anja C. Hill sa...

Inte kul alls med vädret. Som du säkert har läst hur jag har tjatat om det hela säsongen: Vi har inte haft någon sommar. Nu, bara i oktober har vi fått 120mm...
Maten låter dock god :-) Låter spännande med salladen.

Ha det super! Vi har ju tak över huvudet i alla fall ;-)
/Anja

Rosor och ruiner sa...

Nej, usch idag var det verkligen inget trädgårdsväder, fy! Har varit inne hela dagen i dag, inte ens hunden vill gå ut...;)

Kram Gunilla

roth phallyka sa...

Fröjel och du milde så det vräkte ner på hemvägen.


เกย์ไทย