torsdag 14 september 2017

DAGARNA MED "TJEJERNA"

Så var tiden med "tjejerna" över för den här gången - jättetrist!
Alltså dom trevliga dagarna i helgen med min väninna Christina och med min kusin Monica.
Ja, Rolle har varit med också men bara på kvällarna, på dagarna höll han sig nogsamt hemma.
Jag tror att han tycker att vi kacklar lite väl mycket! *fniss*

Dukat för tre på fredagen!
Men det kanske är tur - eller skicklighet - att besöken aldrig blir längre än 3-4 dagar. Man skulle nog inte orka med så många fler, det blir ju ganska intensivt. Speciellt om man inte mår så där riktigt bra. Vi har faktiskt en devis som vi har satt upp som tavla i gästrummet:
"Fisk och gäster blir skämda efter tre dagar!"  😧

"Mandeville" i växthuset!
Låter kanske elakt, så en del av er kanske skulle ta illa upp. Men vi tycker att det är lika bra att berätta hur det är direkt. För har man många gäster - som alla får "fullservice" med både mat, uppassning och chaufförsservice - så orkar man inte så länge. Dessutom vill man ju gärna ha några vilodagar mellan besöken.....

Sommarblomma på altanen!
Det har alltså både blivit en hel del bilkörning, krogbesök, en massa shopping, läskande skumpadrickning och ganska god middagsmat hemma - om jag får säga det själv. Och det får man väl eftersom det är min blogg och där kan man ju skriva precis vad man vill, eller.....!?

Santos som väntar på dambesök - alltså dom två löpande granntikarna!
Men så igår återgick allt till den grå vardagen igen och det började med att jag var till vår nya vårdcentral - numera i privat ägo med läkare på plats, vilket var ett bra tag sen. Och det verkade fungera bra, iaf så här första gången. Jag fick en medelålders fransman, Jean-Claude, som läkare och honom fick jag förtroende för direkt!

Stor trollslända som var på vår altan i flera dagar!
Så nu ska jag om några veckor till lasarettet i Visby för röntgen av korsryggen, höften, låret och knäet på höger sida. Det är något fel, har haft väldans ont ett bra tag och kan ibland knappt gå. Kan därför inte gå ordentligt utan vaggar fram som en anka och vänstra sidan blir då felbelastad och börjar också göra ont. Alltså lite "Moment 22"!



Men tillbaka till dom trevliga tjejdagarna som började med att Christina kom i fredags. På kvällen åt vi Hawaiansk Poké med stekt lax och rosévin. Till "förrätt" var det skumpa i växthuset. Mycket trevligt!


På lördagen var Christina och jag till Kräcklingbo Marknad - en timme orkade vi med - och sen var vi runt på lite olika ställen och shoppade. Många växter naturligtvis.
Och så skulle vi grilla på kvällen, men gasolen visade sig vara slut. Snopet! Men god mat och dryck blev det naturligtvis ändå.....

Mels Diner i Skarphäll Visby.
På söndagen började vi två med att åka till Visby där vi åt lunch på Dels Diner. Ett hamburgerställe med kul och rockig stil. Sen hämgtade vi upp Monica vid färjan och så åkte vi söderut till vår nyinflyttade vän Jola så dom skulle få se hans nybyggda hus. Dom var vederbörligt imponerade!

Nyinköpta blommor i min nya favoritfärg: Orange!

 Till middag åt vi några gotländska färska kräftor till förrätt. Sen blev det "marinerad torskrygg" med våffla, grädde och hemkokt hjortronsylt till efterrätt. Sen gick vi faktiskt till sängs ganska tidigt, man blir trött av att prata hela dagarna - speciellt om man inte längre är van vid det!


Trädgårdsstolen Gunnfjaun!
På måndagen åkte vi runt nere på sudret (=södra Gotland) och besökte bl.a. Jonssons konstmuseum (fågelmålare) och Naturrum. Men först var vi till Guteform och tittade på vackra - men ack så dyra - trädgårdsmöbler och så var vi och käkade en lättare lunch på "Fiket".



På kvällen blev det den tidigare inställda grillningen med -ugnsstekt potatis/lök i vinäger/sambal-oelek/dill/pepparrot med grillad fläskytterfilé. Innan den var det dock först en varm gorgonzola & fikonmarmeladsmacka med rött vin. Till efterrätt blev det knäckglass med färska hallon eller vispad grädde och så ett glas portvin - inte dumt det heller!


 Lite senare, när det mörknat, så drack vi champagne i växthuset. Förr satt vi - oavsett väder - i ruinen och drack skumpa (en tradition som min kusin skapade), men numera sitter vi alltså i det upplysta växthuset. Fick en utebelysning med tre lampor av "tjejerna" när jag fyllde 70, men den är numera inflyttad i växthuset. Vi sitter ju helt klart mer där när det är mörkt och/eller när det regnar, så belysningen känns perfekt där!

Snart på väg från Stjärnarve till färjan i Visby...
Som du kanske förstår av ovanstående så behöver man nu minst en eller helst ett par veckor utan mat och utan vin, även om jag tog det extra lugnt med det hela tiden. Anledningen är att för det första har jag slutat dricka rött vin helt och hållet, dricker enbart rosé eller vitt (fast starkvin  och skumpa älskar jag men det blir ju inte speciellt ofta precis) men max en gång per vecka. För det andra så skulle jag ju köra bil varje dag - och då får man vara extra försiktig!

...vilket tydligen inte var lika kul som att vara här i Eksta av minspelen att döma!
Susie




10 kommentarer:

Ingrid sa...

Så trevlig bilder från er tjejträff!
Nej gäster ska inte stanna för länge. Själv var jag i Stockholm hos syrran förra veckan och tre dagar är precis lagom. Då får jag låna Hassines sovrum och sover på soffan i vardagsrummet, så längre tid får besöken där inte vara.
Hoppas att du får hjälp med ditt onda!
Kram, Ingrid

Lena i Wales sa...

Vilket trevlig besök!
Känner igen det där med kacklandet och mannen. När jag hade två svenska väninnor här på besök kom min man in till middagen med stora hörselskydd på! När vi tre träffades igen hemma hos en av tjejerna skickad min man med ett litet paket till hennes man. Jag visste inte vad det innehöll, men överräckte det till honom som jag var tillsagd. I paketet låg två små öronproppar. Där tyckte mannen verkligen att han var riktigt rolig och det tyckte mottagaren också!
Hoppas allt går bra inom sjukvården.

Evas Kvarnaro sa...

Men hallå där, inte så konstigt att tjejerna trivs hos er, full service och vilka menyer du bjuder dem på, det är ju verkligen ala Carte.
Har du tänkt ut maträtterna innan de kom eller ?? Fast jag vet ju att du gillar att planera saker och ting och är en super duktig kock.
Ja jag säger då det, vilken värd du är och jag förstår att man kan bli trött, det behöver man inte skämmas för.
Devisen är väl sann för alla och den stämmer till punkt och prick, de känner väl dig och om inte så får man ta den personen man är bjuden till som den är. Tur är vi alla olika, till mina nära och kära säger jag ofta när de besöker att; 'jag kör inte iväg er, men nu får ni åka hem'. Jag menar det också men det är som ett litet skämt, men 'de mina' vet hur jag är . . .
Susie vi pratade ju om en resa i september till Gotland och 'fullservice' hos er, hi hi . . . MEN tiden rusar iväg och tyvärr hinner vi inte komma.
Vi vill ju så gärna komma men mycket händer här också i september med små höst träffar och bjudningar. Vill ju också att vädret blir skapligt, det regnat mycket och ofta den sista tiden.Vi reser även till Polen den 8 okt.
4 dagar är bjudna av Christian (moster är jag) och Annika. Vi ska träffa släkten 2 dar och sen 2 dar hotell någonstans som de valt. Om oktober hade blivit fint så hade vi kunnat komma då, men vi får se hur allt blir.
Du måste också känna dig bra eller bättre Susie, men vi håller resan öppen
och ser hur situationen blir.
Här har vi fulllt upp med att hösta klart, Ludde sätter också 'käppar i hjulet' men det är inte hans fel att han älskar trädgården också.
Jag tackar nej med hans hjälpe, extra jobb med att få honom ren sen, hi hi
Man ränner ut och in mellan skurarna och det irriterar mig rejält.
Susie vi var på växtauktion i söndags, jodå bilen av fullpackad, fast den ser liten ut är bagaget rymligt. Jag skulle inte köpa något direkt, skulle kolla på körsbärsträd men de blev för dyra, man håller ju koll på priserna,
men annat blev det i stället. Nu ska det ner i jorden, hå hå ja ja . . . .

Sköt om dig, kram/ Eva
Hälsa killarna

Unknown sa...

Hej igen! Det var länge sedan jag var inne på bloggen för jag har så'nt strul med den, är ju så himla ointresserad av det tekniska.
Tråkigt att läsa att du har ont, men hoppas innerligt att de hittar ett sätt att ordna till det för dig.
Härligt att du ändå roar dig med dina vänner. Ni verkar ha det så trevligt på Gotland.
Ha det gott! Kram Yvonne

Hanna sa...

Vilka härliga dagar ni haft!

HWIT BLOGG sa...

Låter som några riktigt härliga dagar med mycket god mat och trevligt sällskap :) Precis vad man behöver denna årstid...
Alltid lika kul att kika in till dig och se vad du gör.
Kram från Titti och ett trist Blekinge

Marlise sa...

Schön, mit Besuchen.
3 Tage reichen aus :-)
Gute Besserung für deinen Rücken.
Schönen Sonntag!

Trevligt, med besök.
3 dagar är nog :-)
En bra förbättring för din rygg.
Lycklig söndag.......Kram Marlise

Marlise sa...

Tack för födelsedag hälsningar.
Kram Marlise

wiolettan sa...

Det verkar som om ni har haft några riktigt sköna dagar. Jag förstår att tjejerna trivdes med den service du gav dom. Det är roligt med besök och dom får gärna stanna länge om jag slipper laga maten. Men, jag kan ju knappast be mina gäster laga maten, eller? Avundas din kreativitet inom det området.
Det ser så fint och härligt ut på dina bilder.
Några tjejer ihop och det blir lätt mycket prat och fniss, men det är ju så trevligt.
Krya på dig.
Kram!

Maria sa...

Förstår om du behöver ta igen dig efter så trevliga dagar. Kan vara roligt att tänka på i vinter när vädret inte är som nu. Jag tycker också om orange blommor.
Kramen