KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 7 augusti 2017

NÅGRA BLOMBILDER

Det är dags för ett nytt inlägg som kommer att handla om växter som vanligt. Ja, i alla fall kommer jag visa lite bilder på en del växter.
Bilden här nedan t.ex. visar dom blå floxen, samt dom två klematisarna på spaljén vid entrén - och så den moderna Gotlandsflaggan. Det finns en äldre som är lite blaskigt röd som dom "renläriga" lär föredra, men den tycker inte jag är lika snygg!

På bilden ovan ser man nåt litet på väggen längst till höger. Det är den numera rostiga korgen från Zetas som jag fick av svärmor för minst 15 år sen.
Den byter jag blommor i ofta och just nu har jag faktiskt satt två röda pelargoner i dom lila glaskrukorna. Jag har en viss förtjusning för rött och lila tillsammans - fast just den här lila är kanske inte riktigt rätt nyans!

Som du kanske märker så har jag lekt lite med ramarna till bilderna. En del har bara skuggning, en del har dubbla ramar och skuggning osv. För något kul ska man väl ha!?

På altanen på baksidan står den stora "fådda" (som litet skott) Agaphantusen och i år blommar den för första gången. Tog "bara" fem år ungefär! Men stor och vacker är den.....

En ros som växer i parken har visat sig vara riktigt trevlig och vacker i år. Det är en modern buskros som heter `Pink Robusta´ och som visat sig INTE vara så robust, utan tidigare frusit ner flera gånger. Men i år har den alltså varit jättefin. Nedan en av knopparna på den!

Varje dag blommar olika dagliljor och det är väldans tråkigt att dom numera är så ihopblandade att jag inte har en aning om vilka som heter vad. Så håll till godo med bara bilder.....10 kommentarer:

Maria sa...

Oj vad många fina blommor ni har. Tror jag skall skaffa till nästa år sådana tjusiga liljor. Kram

Autismmamma sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Vad många fina blommor. Flera i min favoritfärg. Fast när det gäller blommor har jag många favoritfärger. Sedan finns det ogräs som letar sig in lite överallt. ;)De hoppas jag bloggpolisen tar hand om fortare än kvickt.
Kram Bosse

Ölandsvindar sa...

Vet inte vad jag ska göra med mina dagliljor. De står i en stor cementrundel och ser mest skräpiga ut. Funderar på att byta ut dem lite vartefter mot nävor. Eller iris kanske. De klarar ju lite torrare växtplats. Hur som helst: Dina liljor är så vackra!
/Kerstin

wiolettan sa...

Ojojoj, så vackert. En riktig fröjd för ögat.
Den översta bilden med det fina huset. Så vackert det är där framför dörren, blått och härligt. Flaggan, är det Gotlands flagga?
Ha det bra.
Kram!

Anja C. Hill sa...

Hej!
Mina kommentarer blir kortare och kortare för snart tappar jag tålamodet helt! Detta är tredje försöket. Kommentaren bara försvinner???!!!
Nåja. Dagliljorna ser verkligen fina ut. Hos mig är det bara grönmassan till dagliljorna som är riktigt glad, blommorna hänger som blöta, slemmiga disktrasor efter all regn.

Ha det gott!
/Anja

Carita och Bertel sa...

Jag gillar dina dagliljor och nu är dom som bäst. Jag har också tappat namnen på mina, dom bara försvinner i mängden. Skatorna flyttar på namnskyltar och själv har jag väl rensat bort några i samband med att rensa ogräs. Men dom är ju lika fina utan namn, fast lite irriterande är det ju. Ha det fint. Carita

Merja sa...

Jätte fina Dagliljor! Fastnade särskilt för den första ljusa.
Ha det gott!

Lena i Wales sa...

Oh, vad fint du har det i din trädgård.
Hoppas du har en fin sommar.
Jag har just kommit hem till Wales från en fantastisk semester i Sverige.
Ha en fin kväll!

roth phallyka sa...

De hoppas jag bloggpolisen tar hand om fortare än kvickt.


ทางบ้าน