KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 2 juli 2017

VY PÅ OCH FRÅN ALTANEN

Helgen har varit omväxlande. Igår var det duggregn och molnigt, men det klarnade upp framåt natten. Så idag har det varit strålande sol och varmt. Men till vår glädje hann det bli 17 mm - fantastiskt!

Vårt alldeles nya soffbord - alltså 2 stycken satsbord!
Gårdagen spenderades därför i bilen. Efter lunch gav vi oss iväg för att besöka några loppisar. Det slutade med otroligt stora inköpet av en dubbel-CD med Creedence Clearwater Revival för hela 5:-!

Bilderna på altanen tagna från dörren ut.
Vi köpte lite mat och så färskpotatis på ett par olika gårdar för att hitta riktigt god sådan (Rolle är extremt petig med potatis) och så åkte vi hem och teståt!

Poolen är inte fylld i år heller - av två skäl. Jag läcker fortfarande och så är det förbud att fylla pooler!
Och vi hittade faktiskt ett ställe i Burs som hade riktigt god och lättskalad potatis. Alltså sån där som man bara behöver gno, inte skrubba!!

Ikväll kunde vi återigen äta här ute, det var 27 grader under taket när klockan var 17.00!
Idag rensade Rolle ur trädgårdsskrubben (i värmen) och fick ihop en hel billast med skräp som ska kastas. Visserligen gör han det varje år, men konstigt nog så samlas det en massa därinne.  Mitt fel säger han! För varje år så säger jag ifrån att han inte får slänga allt han plockat ihop. I år var jag lite generösare.....
Trädet i mitten är en manschurisk valnöt. 
Medan han gjorde det tråkiga jobbet så planterade jag om två buskar. En japansk lönn jag haft i växthuset sen förra sommaren och en guldalm (Ulmus x hollandica `Wredei´) som aldrig velat ta sig på dom två platser jag haft den tidigare. Nu blev det ett skyddat läge bredvid växthuset. Bilder på dom här två kommer nog i morgon.

I murrabatten syns en gulbladig japansk gyllenlönn och till höger precis framför rabatten en rödbladig fläder. 

3 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Vad bra med regn ni fick här kom det 8mm.Och så blåste det torrt med en gång.Förbaskade blåsande varje dag.Fast idag har det vart fint större delen av dagen.Men fram på eftermiddagen mulnade det och vinden började öka igen.Undrar ibland vart allt skräp kommer ifrån.Vi skulle behöva göra en storstädning på vinden och i snickarboden.
Kram/Gunsan.

Ingrid sa...

Ni kostar då på er! Hela 5 kronor, bara så där!!
Kram, Ingrid

Anja C. Hill sa...

Hehhee! Nytt och slänga gammalt! Jo, jag säger då det! För egen del känns det varje gång när maken kör en lass skräp till återvinningen, som om hela livsbördan skulle lätta.
Jag är den rabiata motsatsen till dem som spar på saker. Ut med eländet om det inte använts på några år :-)


Ha en fin vecka!
/Anja