KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 30 juni 2017

REGN, ÄNTLIGEN LITE REGN...

Igår varnades det för regn, massor av regn. Vi fick inte en droppe -men blåste det gjorde det! 
Nu gjorde det inte så mycket för vi passade på att åka till Visby och shoppa lite. Men...det tänkte tydligen alla andra också, så vi tröttnade ganska snabbt och åkte hem igen. 
  I natt kom det hela 8 mm - puh, jag grodde jag skulle bli tvungen att vattna idag - och sen har det faktiskt duggat till och från, så nu har det kommit hela 2 mm till. Man hade ju hoppas ju på det dubbla åtminstone! Men jag är lycklig med det lilla.....

En snygg kombo; en självsådd svagt rosa Digitalis med lila fläckar, en lila salvia,
en nästan överblommad lila iris och självsådda cerise nävor.
Man kan alltså inte vara ute och göra någon nytta idag, förutom att Rolle var tvungen att binda upp en gren på ett träd som nästan blåst av, samt skrubba ren baksidan på trädårdsboden. Själv har jag klippt bort en massa grenar på staketdruvan på gaveln till trädgårdsboden. Dom var nerblåsta och hängde rätt ut.....


Nästa självsådda kombo i duggregn: Starkt rosa lupin samt nästan överblommad akleja:
`Nina Barstow´.
Efter småjobben var det snabbt in igen, dygnsur - så lite kraftigare regn än dugg var det nog när vi var ute. Jag tog med mig kameran och gick en väldigt kort runda lite senare, bara på framsidan och till växthuset. Sen ville man in och värma sig!

Här är det absolut inget självsått utan luktärtor jag dragit upp från fröna jag fick från Tyskland i julas. Dessutom en murgröna som jag försöker få att klättra upp på stammarna från tujan som hade
dött i våras.

I år var det massor av små träd och buskar som inte mådde så bra. Bl.a. den här klotrobinian till vänster. Grenarna i mitten på trädet hade helt torkat in - vilket syns lite fortfarande. Och dom andra var inte speciellt fräscha dom heller.
Men Rolle gjorde en insats och vattnade trädet extra mycket. Lät slangen (från vår brunn) ligga på i 15 minuter ungefär var 5:e dag - och till min förvåning har den hämtat sig hyfsat!

Det här trädet däremot - ett korstörne Gleditsia `Sunburst´ är desto finare. Det trivdes tydligen med den torra och soliga våren, trots att den var kall.....Har faktiskt aldrig klarat en vinter/vår bättre.
Den är ganska anslående, så det är så att några t.o.m. stannat sina bilar utanför och frågat vad det är för något!

Något annat som är anslående är "höstfloxen" i pallkragarna. Från början var det endast en liten planta, sen blev den större och så blev det två. Den ynglade alltså av sig. Sen förra året var det nästan inget kvar av dom. Men i år, nu håller dom på att ta över växtplatsen i sina respektive lådor - dessutom är det massor med blomknopp redan nu!?

 
 Kolla in den fina "getingsamlaren" som vi fick i midsomras - fast i vårt fall är det en "myrsamlare". Vilket verkligen kan behövas!
I växthuset skiner alltid solen (bild tagen igår) så där är vädret underbart skönt och plantorna växer så det knakar. Jag får klippa både tomatplantorna och druvstockarna varje dag.

Men den här älsklingen - Bougainvilla - den klipps inte ner, den får ta över om den vill!

2 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ja vart tog regnet vägen tro?? Klass 2 och 8 varning ha ha...det har droppat lite här idag! Näe vad spår dom vädret i?? Sump??!!
Härligt att kika in till dig och få en dos gotländsk mylla och blommor.
Sommarkram från Titti

Marlise sa...

Ja, endlich regen!
Bei uns regnet es jetzt auch.
Unsere Regentonnen waren leer.
In Berlin hat es gestern 250 Liter auf den Quadratmeter geregnet,
die ganze Stadt war überflutet.
Regen: ja. Überschwemmung: bitte nicht!
Klimawandel. Auch wenn Trump sagt, es gibt ihn nicht :-)
Dein Garten sieht wieder sehr schön aus!
Schönes Wochenende

Ja, äntligen regn!
Hos oss det regnar nu.
Våra regn fat var tomma.
I Berlin, det regnade 250 liter per kvadratmeter går,
hela staden var översvämmade .
Rain: Ja. Flood: Nej, tack!
Klimatförändringar . Även Trump säger existerar inte han :-)
Din trädgård igen ser mycket trevligt!
trevlig helg.....kram Marlise