KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 16 juni 2017

Blommig Fredag - Månadens bild!

Ibland är det jobbigt att vara pensionär! Som det här med att hålla ordning på dagarna. Det där med helger är helknasigt, alla dagar är ju likadana nu för tiden. Alltså trodde jag att det var torsdag idag, så jag glömde helt och hållet bort att lägga ut mitt JUNI-inlägg - men här följer det!

JUNI

MAJVisst är det stor skillnad mellan bilden från maj och junibilden! Men ändå så ser bilderna från juni fortfarande lite våraktiga ut. För det märks på en del av växtligheten att det varit en knepig vår - och inte har försommaren varit bättre precis med omväxlande jättevarmt och iskallt. Och så ovanpå det enormt dåligt med regn, som den sista veckan dock har rådit lite bot på. Vi har fått några mm nästan varje natt - och det är ju perfekt!
I växthuset behöver man dock inte oroa sig för vatten, det är bara att spilla på massor varje morgon annars slokar tomaterna.
Vindruvorna - som jag aldrig vattnat - har så många klasar att jag varit tvungen att klippa bort en massa. Om du sen undrar vad det är för gult som växer i en av lådorna framför tomaterna, så är det `California Poppies´ - alltså en typ av vallmo.

 Jag fick frön av en väninna vars dotter bor där - och nu har jag massor av dom. Fast jag tror inte att dom trivs så bra inne i växthuset, dom växer alldeles för mycket och ligger helt ner. Men jag har dom även i en kruka ute som tur är.....
Santos, som alltid ska vara med mig i växthuset när jag är där oavsett värme - och just nu är det 27 grader där inne - gick alldeles nyss och gömde sig i skuggan under dom.


Den som tittar till vänster på bilden ovan ser också att min rosablommande bougainvilla - som jag fick av våra vänner i Burgsvik i våras - har börjat blomma. Helt underbart!
Det är nog så att fådda blommor blommar vackrast.....

Idag ska jag göra en liten rockad. Jag ska flytta ut och gräva ner en australisk flax bland stenarna bredvid växthuset och så ska jag möblera om bland mina krukor.
Det börjar nämligen se lite utsålt ut.....

Den här bägarrankan (Mandeville) ska jag t.ex. plantera i en större kruka med betydligt högre klätterställning.
Mina Alströmerior ska dock få bo kvar i dom små. Dom verkar gilla det och har blommat sen förra våren, även under hela vintern!


Jag ska även flytta plaströret med dom färgade bollar, ta bort krukan med luktärtorna och istället sätta en liten lykta överst och flytta in röret i nån mörk hörna. Om jag kan hitta nån sån i växthuset, men innan dess ska jag dricka lite kallt och vila lite!

För fler inlägg i Blommig Fredag gå till bloggen Bland Rosor & Bladlöss!


Susie7 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag känner att jag måste skärpa till mig och börja med månadsbilden igen, men det får nog vara till nästa år.
Man ser verkligen skillnad mellan maj och juni, men som du säger, det märks att det varit en kylig inledning på sommaren.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Gunborg Uhno sa...

Gillar din Alströmior har ju en gul sort ute i lunden men den blommar över och kommer inte igen som din sort.
Blir lite avis när jag läser om allt du tänker göra själv har jag jobbförbud en vecka minst då jag har Glaskroppslossning i mitt högra öga.Satt hos ögon läkaren igår på en ganska lång undersökning.Det där är ju inget farligt utan dom är oroliga för att den ska ta hål på näthinnan då blir det farligt men dom symtomen har jag inte haft.
Ha en skön helg.
Kram/Gunsan.

Bosse Lidén sa...

Underbara foton som får så läckra färger när jag har kopplat datorn till TV:n. Alltid kul att jämföra samma plats med olika tider.
Kram Bosse

HWIT BLOGG sa...

Ohh vilken härlig skillnad på en månad! Grönt och fint nu...lite regn har gjort susen för grönskan. Dags att klippa gräset för andra gången på en vecka, puh, slit och släp...
Ha en skön helg nu och NJUT av juni!
Kram Titti

Agnetas sa...

Hej Susie
Kul att se dina fina bilder och vad härligt det måste vara att ha ett så stort växthus där du får plats med så många växter men visst kan det bli för varmt i ett växthus under sommaren, det har jag minnet av från vårt växthus från vår fd sommarstuga. Jämföra naturen utveckling mellan olika månader är också trevligt, då ser man hur fort utvecklingen går
Här har det regnat hela dagen 34 mm har vi fått så nu hoppas jag att solen får ta över under helgen.
Ha en trevlig helg.
Kram
Agneta

Carita och Bertel sa...

Roligt med bilder från olik tidpunkter, då ser man verkligen förändringen. Växthuset ser inbjudande ut, där kan man säkert drömma sig bort ett tag.Ha en fin helg. Carita

Theresa williams sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.