KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!torsdag 4 maj 2017

BLOMMIG FREDAG - English Style?

Som en stor anglofil (en person som har en viss förkärlek för allt engelskt) så är det här ämnet alldeles perfekt för mig. Och detta trots att jag inte har någon engelsk stil i trädgården!
Nej, vi här uppe i norr får nog hålla oss till andra varianter av den Engelska Trädgården. Och det finns ju så många fler trädgårdsstilar i England - och Storbritannien - än Cottage Gardens. Storbritannien är ju ett land för stora individualister vilket stämmer in också på
the English Gardener.

Dom ljusa penséerna med blå kant har blivit blåare med kylan.

En variant som jag tidigt tog till mig var att blanda små träd, buskar och perenner i rabatterna. Det förekom inte alls här i Sverige när jag började med trädgårdshobbyn på 70-talet. Och det har jag aldrig ångrat, tvärtom!

Rolle klippte gräset idag för första gången den här säsongen - som synes väldigt högt klippt .

Sen när vi flyttade hit så har jag försökt mig på att hålla mig till vissa färgkompositioner, men det sprack redan tidigt tyvärr. Det blir ju så när man ibland får en planta, eller köper nåt tjusigt som man fallit pladask för, att färgen kanske inte riktigt passar in. Men ner någonstans måste dom snabbt.....

Förvildade hyacinter.

Trots mina misstag och att jag inte riktigt fått till det jag hade tänkt från början när jag flyttade hit till den här nästan jungfruliga tomten, så tycker jag dock att jag fått till en stil som passar just här.
I alla fall så tycker jag det när jag med ett glas vin i handen en ljummen sommarkväll går runt i trädgården och pekar ut allt fint för min gubbe - som inte är så insatt i växter. Rolle måste man handgripligen visa på vissa extra snygga växter.

Olika narcisser sår ut varje dag nu!
Men idag var det inte njutbart precis. Vi har haft jättefint väder med +13 grader - men fy 17 vilken blåst. Rena stormen. Redan efter ett par timmar var jag tvungen att gå in. Jag var helt genomblåst trots att jag klätt mig i vinterkläder!
Dom första tulpanerna har också slagit ut.
Men under ljumma sommarkvällar så njuter jag av min Gotländska Trädgård  - som har bara en liten "hint" av English Style - och skulle inte vilja byta den mot någon annan plats på jorden!

För fler blogginlägg om English Style gå till Bland rosor och Bladlöss!

7 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Men vilken tur det är att vi på vår egen plätt på jorden får göra precis som vi vill.Skapa en trädgård som passar oss.Din tycker jag ser så fin ut.
Kram/Gunsan.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, takk for titten og lykke til videre med haven ;:OD)

Carita och Bertel sa...

Jag gillar den engelska stilen i trädgårdar men den går ju inte att få till riktigt hos oss, vi kan ju inte ha samma frodiga sortiment. Vi gör så gott vi kan i alla fall. Ha en fin helg. Carita

Carina sa...

Javisst får vi leva med våra förutsättningar och plocka in det vi kan och gillar. Viktigast är att vi själva trivs när vi går våra kvällsrundor :)

Ha en fin helg! Carina

HWIT BLOGG sa...

Tycker nog att din gotländska trädgård har en touch av England...
Fredag igen och en skön helg stundar - skönt!
Kram från Titti

Anni sa...

Blodiglar - oj, vad jag skrattade! Inte är det dem jag tänker på när det handlar om engelsk trädgård :-D
Här har du en annan anglofil (och frankofil) som gillar ditt inlägg och din gotländska trädgård.

wiolettan sa...

Den trädgården skulle jag gärna vandra i. Mycket arbete som ligger bakom kan jag tänka mig.
Härligt vackra blomster som du visar. Du verkar ha riktigt, som dom säger, gröna fingrar och gör det så trivsamt omkring.
Trevlig helg.
Kram!