KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 16 april 2017

PÅSK-"NÖJEN"

Nu när jag eventuellt skulle kunna rensa dom 1,5 pallkrage till som är kvar av den första sektionen - sen har jag fem till - då är det så svinkallt att man absolut inte vill gå ut. Speciellt inte när man - fortfarande - inte är riktigt bra i ryggen. Tror inte kyla gör den bättre nämligen!
Istället åkte jag till Ljugarn igår till min väninna Marguerite och fick håret avkapat. Det var otroligt långt och jätterisigt, så nu känner man sig åtminstone "fit for fight" i den ändan av kroppen. Så det är bara att hoppas på att vädret blir varmare.Jag trodde det var frost igår morse, tills Rolle talade om det helt enkelt var ett tunt lager snö på dom röda trädgårdsmöblerna, fy katten!


På eftermiddagen när solen låg på "njutarhuset" så var det dock hela 23 grader inuti det trots att både dörr och 2 takfönster var öppna. Och dom nya knopparna på en av Alströmeriorna som blommat hela vintern hade slagit ut. Så vi satt oss där ute och drack ett glas vin och njöt av trädgården - och fick lite nya idéer. Inget storslaget, men som du vet så har vi en massa svarta CD-ställ med blommor, lykta, lampor, boll och hemgjord konst på. Nu var det så att jag hade "råkat" titta på lite gamla bilder i veckan och på CD-stället som står i gräs- och bamburabatten hade vi första säsongen en jättestor hängpetunia i cerise som var ursnygg! En sån vill jag ha igen!!

Rolle har varit lite svårövertalad tidigare, men med ny frisyr så jag inte längre såg ut som en skräcködla och ett glas vin i gubben så gick det lättare. *fniss* Vi har nämligen två CD-ställ till i olika höjd som står ute i trädgårdsförrådet som jag inte riktigt har kommit på en bra plats till tidigare. Men nu vet jag.....
Förra året tog vi bort det hemska - alltid angripet - lilla rosenhagtornträdet som vi planterat i ena änden av Pennys grav som är precis på andra sidan staketet vid växthuset. Vi har nu endast en rabatt med lite pioner och så en liten syren kvar på graven - och en massa ogräs förstås!
Där föreslog jag Rolle att vi skulle sätta antingen båda CD-ställen (vilket vore snyggast) eller åtminstone det höga av dom. Då skulle vi både göra fint på Pennys grav och så se det hela från njutarhuset. Han tyckte idén var perfekt.....helt otroligt!

Jag tog lite fler bilder på tulpanerna och tänkte passa på att påpeka att jag naturligtvis inte skrev rätt om dom i förra inlägget.
Den orange/aprikos tulpanen (Orange Princess) är INTE någon papegojtulpan, utan det är en "dubbel sen". Även om den i växthusets värme inte är sen precis!
Den lila däremot hade jag rätt på, det är en "liljeblommande" som heter Burgundy!
Men sen ska det komma en sort till, den här gången ska det vara en "papegojtulpan" som heter Victoria´s Secret som också är i lila. Den har dock inte visat sig ännu!

Nu ska jag övergå från datorn till TV´n, det är nämligen Formula One om en liten stund - och det kan man ju inte missa!

TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ PÅSKEN

5 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Det er det samme kalde været her, og i natt var det -4,5 grad! Ikke akkurat vårvarme, nei :(
Flott frisyre, og det kjennes godt å få klippet av seg litt hår :)
Så fine tulipaner du har!
Klem

Ingrid sa...

Fy vad det är kallt! Vi hade -6 i morse, men solen skiner i alla fall, så jag antar att ni har det varmt och skönt i ert njutarhus.
Så fin du blev! Jag förstår att Rolle föll.
Ha en skön annandag!
Kram, Ingrid

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, usch och fy vilken kyla vi haft de senaste veckorna. Önskar att jag också hade haft ett njutarhus att krypa in i och se blommande växter som inte har frostskador.

Kram!

Evas Kvarnaro sa...

Tänker nämna varje gång jag skriver till dig (glömmer av) att dina olika Header du gör är verkligen fina och spännande, tänker vad blir det nästa gång, hi hi . . .

Det är kallt i hela Sverige, blåsigt och jäkligt trist. Igår var jag ute hela dagen och grejade i trädgården och det var riktigt kul, vädret var soligt och bara lite blåsigt.
Men idag blev det bara ca en timma, inte kul när nästan rinner hela tiden fast jag inte är förkyld, det är den kalla vinden som irriterar mina bihålor.
Så jag fattar vad du menar med trist väder, inte ens Santos vill ut, eller ?
Skönt att det går sakta framåt för ditt tillfrisknande.
Jag har varit på min årliga 'besiktning' provsvar kommer snart, trodde de skulle ta allt mitt blod, hi hi . . .
I morgon åker jag och Maria och killarna till Kalmar, de ska på något evangemang för ungdomar, vi ska bo på Vandrarhemmet Svanen som ligger nära Ölandsbron.
Maria vill en runda tilll Öland, hon vet ett ställe där de säljer växter och andra trevliga ting och trädgårdskonst. Vi åker hem på söndag och på väg hem ska vi hälsa på Ludde.
Visst är det skönt att bli av med håret, hi hi . . . jag menar bli friserad,
efteråt känner man sig som en ny människa. Du ser läcker ut Susie på den bilden nu.
Håret är A och O för mig och säkert för många kvinnor, jag klippte mitt också förra veckan. Jag går till en från Kosovo, hon kan svenska men det hon inte fattar visar jag på en frisyrmodell, hon tar bara 200 kr för klippning. Hon både tvättade klippte och fönade till en frisyr för det priset, annars tar hon 120 kr för tvätt och föning.
Klipper mig hos olika, har en trevlig duktig tjej i Ängelholm som gör som jag säger, men hon kostar 500 spänn, det är galet mycket för min plånbok. Jag klipper mig själv också, ibland blir det perfekt, ibland sämre, då får jag mig en negativ kommentar,fniss . . .
Gillar dina tulpaner i de färgerna orange och lila, riktigt snyggt ihop.
Är den liljeblommande Burgundy en tulpan ? Det ska bli spännande att se Victoria's Secret, den låter väldigt hemlighetsfull.

Nu måste värmen snart komma, annars får jag ett utbrott, 'fniss' . . .
Sköt om dig Susie och hälsa till dina grabbar.
Kram/ Eva


Rost och rädisor sa...

Nja, nåt trädgårds väder har det väl inte varit på sistone men gott att ändå kunna njuta från växthuset, filosofera och kläcka nya idéer.
Allt gott
/Anette