KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 9 april 2017

LÄROTID

Nu när man fått lite distans till hemskheterna i Stockholm så kan man kanske övergå till att njuta av våren. Fast händelserna och dom fruktansvärda bilderna finns ju där i bakhuvudet hela tiden.
Men idag är det ju inte bara sol utan också lite varmare, vilket inte skadar!

Den bollformade forsytians blommor börjar slå ut, så snart är den helt gul. Sen vi flyttade den hit bredvid "njutarhuset" i söderläge så blommar den otroligt, men det går det fort över också. Så nu gäller det att "suga på karamellen".....

Hyacinterna under forsytian är som vackrast just nu. Och dom gör sig väldans bra mot dom gula blommorna-  och den brokiga benveden!

Tog tre extremt korta prommisar med Santos igår eftersom Rolle lämnade oss ensamma hela dagen. Och dom här röda blåsipporna hittade jag i diket utanför "parken".  Det fanns massor av blå och ljusblå också.

Att vi var ensamma hemma berodde på att Rolle inte stod ut med sin "griniga kärring" längre - han måste få en paus. Och jag förstår honom faktiskt. Jag är grinig eftersom jag har ont och inte kan göra nåt i trädgården. Fast den viktigaste anledningen till Visby-resan var att han skulle uträtta några ärenden - och jag orkade inte åka med!

Under dom här korta prommisarna med Santos försökte jag lära mig lite om hur nya kameran fungerar - och det går väl ganska bra. På den här bilden är det en idegran med barr som har gula kanter. Den kom hit från Zetas för sisådär 10 år sen och då var den pytteliten. Nu är den faktiskt hela1,5 m hög - men smal.

Dom nio små penséer jag köpte hos Jonas i När har trivts i krukan vid ingången, trots att det varit rätt kallt ibland på nätterna. Nedåt -5 skulle jag kunna tänka mig.
Men Jonas lovade att dom skulle klara -7/-8 så det har inte varit några som helst problem!

Det är konstigt, men oftast är det såna här självsådda växter som hittar dom absolut bästa platserna - och som därför gör sig bäst på bild! Så vackert med det enkla blå mot stenarna!!


4 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Sorg och elände kommer med jämna mellanrum, så är livet och man kan inte gömma sig från detta. Att Sverige är fredligt kan man tycka, men tyvärr finns det många som har onda avsikter vart man än bor. Jag blev inte förvånad av det som hände där, lider med de drabbade människorna - livet går ju vidare . . . .
Tack Susie för dina härliga Gotländska vårbilder. De penséerna i krukan är verkligen super söta, det finns så många olika varianter men dessa var speciella.
Blå sippor har vi tyvärr inte i våra marker om det nu inte är förädlade och planterade.
Scillan är sannerligen en riktig 'spridare', dem kan jag tänka mig ha mycket av på våren
Man behöver faktiskt vara lite för sig själv, även om man älskar varann, och jag förstår både dig och Rolle. Rolf gör också långa ärenden ibland, hi hi . . . det behövs här med.
Även jag kan försvinna en lång dag, säger bara att nu sticker jag iväg och kommer troligen hem någon gång, han svarar: ja det får du. > Vadå 'får du' ! ? Ha ha ha ...
Jag gör väl som jag vill och frågar inte om lov, men jag fattar det är liksom ett uttryck han ofta säger. Vi har ju våra uttryck och man känner varan väl . . .
Igår kväll var vi på en 60 års fest, det var livat och glatt, mycket dans som vi gillar och givetvis god mat och dryck. De bjöd på exotisk-planka m.m. passar alltid bra och man blir aldrig 'övermätt' utan behagligt mätt, ja du fattar . . .

Nu tittar vi på VM rally på Korsika, vackert land med smala krokiga vägar.
Sköt om dig, bra att du kan göra mindre promissar med Santos, något är bättre än inget. Må väl kram/ Eva

Yvonne Blom sa...

Vackra vårblommor!
Kram till dig vännen!
Yvonne

Gunilla Teckenberg sa...

En ovanlig men snygg form på Forsythian, gissar att det är du som skapat den.

Den bilden med scillan är vacker, jag gillar också det enkla och okomplicerade där en växt får synas utan konkurrens.

Kram!

Ingrid sa...

Bollformad forsythia? Är det en särskild sort, eller är det ni som beskurit den så? Den måste bli helt bedårande fin när den blommar.
Regn i dag, så vi får hålla oss inomhus.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid