KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 3 april 2017

EGEN SOL & KAMERAPROBLEM

Ibland är saker och ting emot en! Inte nog med att man inte har kunnat göra nåt i trädgården på över tre veckor, i lördags sa min kamera upp sig!!

Den här vackra rosplantan fick jag av min käre gubbe som tröst i söndags!

Rolle som är en händig man försökte få till den, men det gick inte. Motorn till sökaren hade gått sönder tydligen. Alltså har jag beställt en ny - lite mer avancerad naturligtvis. Men det dröjer ett par dagar till innan jag får den och så ska man ju sätta sig in i hur den fungerar också. Inte lätt.....

Utsikt över fröplantor och mot baksidan från "njutarhuset".....
Men tillbaka till lördagen. Efter att ha suttit hemma så mycket, så tyckte vi att det var dags för en liten tur. Vi tog alltså en stor omväg till Roma där det var en loppis i bygdegården.
Det vi hittade var 2 inbundna deckare och en pocket för 25:-. En svindlande utgift..... *fniss*

Blivande hyacinter precis utanför "njutarhuset" i grusrabatten.
Tyvärr blev det alltså inga bilder alls. Inte heller grejade jag att gå nån längre sträcka så Rolle en lång prommis ensam med Santos medan jag satt och läste i bilen.
Väl hemma tog jag fram min gamla kamera, alltså den jag hade innan den senaste. Det är en Nikon Coolpix från 2000, så den har några år på nacken. Den fungerar dock bra, men batteriluckan går inte att stänga - men den tejpade Rolle igen åt mig.

Jag, som trodde att det nästan inte fanns några krokus här, upptäckte massor idag - överallt!
Sen kom det "roliga"! Hur gjorde man med kameran!? Alltså fick jag ägna en massa tid åt att sätta mig in i det igen, det hade man ju helt glömt bort. Men det ordnade sig till slut, så idag testkörde jag den och resultatet är dom här bilderna.

Dom här var Rolle extra förtjust i, fast först fattade han inte att det också var krokus! *fniss*
Den nya kameran som jag efter att först konsulterat vår gode och kamerakunnige vän Uffe (som jag en gång i tiden fick Nikon Coolpixen av), samt sen läst en massa tester beställde jag alltså en ny kamera igår. En Panasonic Lumix TZ60 som skulle kostat 4200:- men som det var specialpris på om man beställde den igår: 2495:- inklusive frakt.

Snart måste jag att klippa ner vissna perenner och gräs i den stora rabatten på baksidan. Ja, i alla rabatter naturligtvis.....
Nu tar det ett tag innan jag har den och sen förmodligen många veckor innan man kan alla finesserna. Men ta vanliga enkla kort tror jag nog ska gå rätt fort! Jag är ganska teknisk av mig när det gäller såna här saker!!

Santos älskar solen, kolla in hur han njuter!

Tidigare hade vi ett mycket vackert klot i svart keramik (som vi fått av Eva & Rolf) i hållaren på CD-stället i rabatten. Men när vi skulle ta bort den inför vintern, så gick inte det.
Så vad hände, den frös naturligtvis sönder! Jag blev jätteledsen, för den var otroligt snygg!!
Istället målade jag en boll i illgult, så nu har vi en egen sol på tomten!4 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Trist när saker går sönder, men du lär dig säkert snart den nya kameran!

Ha det gott i vårsolen!
Gunilla

Ingrid sa...

Jag skulle också vilja ha en "riktig" kamera, men är så bortskämd med att bara hala upp mobilen ur fickan när jag får se något jag vill föreviga, så jag nöjer mig nog med den.
Hoppas din ischias är bättre nu!
Kram, Ingrid

Agnetas sa...

Hej Susie
Du fick klara fina bilder trots problemet med kameran.
Kram
Agneta

Gunilla Teckenberg sa...

Hej Susie!

Det blev ju fina bilder trots allt, krokusbilden är läcker! För mig att byta kamera vore en riktig olycka, jag är inte teknisk som du så allt skulle ta evighet för mig.

Kram!