KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 20 april 2017

Blommig Fredag - Månadens bild

Förra månaden trodde man att den här månadens bild skulle visa en grön och riktigt frodig trädgård med utslagna blad på träd & buskar - samt massor av vårlöksblommor.
Ha, skrattade djävulen!
Istället är det så att när bilden från februari togs så var det varmare och skönare än det är nu. Under påsken så såg det faktiskt mest ut som på januaribilden, fast det var mer snö nu i påsk och ännu kallare! "Ur led är tiden....."

21-4-2017

23-3-2017

23-2-2017

26-01-2017
Men, nu är ju saker och ting som det är och vädret kan man inte bestämma över, även om jag- som är litet av ett kontrollfreak när det gäller trädgården - försöker. *fniss*
Så idag - torsdag - har jag i alla fall varit ute och gjort lite nytta. Jag hade 1,5 pallkrage kvar att rensa i den 1:a sektionen och dom tänkte jag få till. Sen skulle det "bara" vara 5 pallkragar i den 2:a sektionen kvar!

Rensad till vänster, orensad till höger!
Fast det går ju faktiskt rätt lätt att rensa i dom, speciellt i pallkragarna som är höga. Så det blev så att jag rensade hela 3,5 pallkrage så nu är det bara 3 kvar i morgon!
Om jag fick göra om något med dom här 12 m långa pallkragsrabatterna så skulle jag välja att ha två pallkragar på dom som nu bara har en enda - och tre på dom som nu har två! Tror att det skulle varit jättebekvämt vid skötseln, men.....

En rosenpion (Paeonia anomala subsp. veitchii) som växer i pallkragen till vänster på bilden ovan. Kolla in hur mycket knopp den har i år. Tidigare har jag bara sett max tre; 2 små och en enda stor!!
Det är klart att jag får och kan göra om dom om jag verkligen skulle vilja, men jag har faktiskt ingen ork till det. I alla fall inte för närvarande. Först måste jag då gräva upp alla plantor - och det är många, väldigt många - sen lasera om dom befintliga pallkragar, samt dom nya, plus fylla upp dom med jord. Och det går åt massor i varje pallkrage! Och till slut plantera ner alla plantor igen.
Det senare är det enda roliga jobbet, så det gör jag nog inte!!

På grund av kylan så har forsytian bredvid njutarhuset - där det är varmt och skönt - inte riktigt slagit ut.


Vid närmare betraktelse så är det nog så illa att kylan har tagit en del av forsytians blommor. Dom ser lite ledsna ut.....

I ett inlägg för ett tag sen så skrev jag om att Rolle och jag satt i njutarhuset då jag kom på var vi skulle placera våra två CD-ställ som står i förrådet. Vi har ju använt oss av sådana runt om i trädgården, både som piedestaler för lyktor, hemgjord konst, blomkrukor m.m. och vi har alltså två till. Jag tycker att vi kan ha dom på vår förra hund Pennys grav istället för det lilla trädet vi har sågat ner. Och Rolle tyckte det var en jättebra idé! Och så här skulle det kunna bli om vi använder båda ställen och stora krukor med hängpetunia/surfina!!


För fler inlägg i "Blommig Fredag - Månadens Bild" gå till bloggen Bland Rosor och Bladlöss!

8 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Ja håller med om att vädret inte är som vi vill.Påsken var ju hemsk.Men hoppas på lite varmare i alla fall.Nu ska vi snart börja skruva ihop mitt nya växthus. och sedan när glaset ska in då får vi försöka samla lite släkt som kan hjälpa till.Längtar.
Kram/Gunsan.

HWIT BLOGG sa...

Ja fyyy så kallt och blåsigt! Våren tog nog en restresa...näe nu får det banne mig bli varmare. Får elda både morgon och kväll, nu är jag trött på det!
Ha en skön fredag, sköt om dig!
Kram Titti

Anita sa...

Vilken fin pion! Och forsythian har nog dessvärre kylan gått hårt åt. Så blev det med min. Den blommade jättefint. Så kom det snö och massor av minusgrader och blommorna bara säckade ihop och blev bruna. En dag fick jag njuta av dom. Nu hejar vi fram våren! Idag skiner i varje fall solen och temperaturen är på väg uppåt.

Ha en skön helg!

Kram Anita

Marit Sønstebø sa...

Herlige bilder! Det går jo sakte fremover til tross for kulden i det siste, men vi får jo anledning til å nyte vårblomstene riktig lenge :)
Flott forsythia!

Klem, Marit

Maribel sa...

Hej Susie!
Det är en konstig vår, kallt och varmt om vartannat, men idag har det varit en fin dag ute i trädgården. Din pion kommer att vara så fin när den slår ut, känns som den är väldigt tidig med så stora knoppar.
Ha en fin helg /Kram Marika

Anni sa...

Visst känns det som om varje månadsbild är likadan som den före? Att sedan temperaturen gått både upp och ned mellan bilderna, det märks knappt.
Du måste lova att visa bilder på när pionen blommar, fast det är jag ju rätt säker på att du kommer att göra - så maffiga knoppar!
Din forsythia blir jag verkligen inspirerad av, så snyggt formklippt! Jag ska banne mig se om jag kan omforma mina på något liknande sätt, men risken är att jag är för sent ute. Det var verkligen supersnyggt med den uppstammad och rundklippt!

Hoppas du får en skön helg, jag gillar att läsa att du är igång igen.

Carina sa...

På något sätt är det ändå typiskt april. Vet inte hur många valborgsaftnar som jag firat i snöfall på västkusten. Men så mycket kyla när perennerna kommit så långt - det känner jag inte igen. Pionen ser inte alls ut som en veitchii som har betydligt mera djupt flikat och grönare bladverk. Antagligen är det en P anomala. Googla P veitchii eller rosenpion så kan du jämföra bladverket.

Ha en fin helg! Carina

Villrose sa...

Ja, sa-akte men sikkert går det framover. Godt å få renset i bed og pallekarmer! Næh, her er det bare Forsythiaen som er tatt inn til driving som blomstrer...
God helg!