KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 22 mars 2017

VÄXTHUSBLOMMOR

Efter en hel vecka med ryggskott så är jag inte riktigt bra ännu, men nu kan jag iaf sitta framför datorn mer än 5 minuter. Så ni som undrar varför jag inte varit inne hos er och kommenterat, det är det ryggonda som varit skälet!


Men igår var jag så äntligen ute i växthuset för första gången på 8 dagar! Det var faktiskt också  första gången på en vecka som jag stack ut näsan utanför ytterdörren. Gissa om det kändes skönt.....även om det gjorde ont!

Rolle, stackarn, har fått sköta allt den här veckan men nu var det alltså dags för mig att visa mig därute. Jag hjälpte t.ex. Rolle att hänga upp skyddsgardinerna. Ja, jag satt alltså på en stol och trädde in upphängningstråden medan han hängde upp dom! *fniss*
Dessutom pekade jag på vad jag ville ha slängt (pelargonerna hade t.ex. inte överlevt), vad jag ville ha flyttat och var saker och ting skulle placeras.


 Det var otroligt mycket som blommade, bl.a. dom här två gulblommande gyllenlacken som jag köpte hos Jonas i När för 10 dagar sen. Dom är en helt ny bekantskap och jag hade hoppats på att blommorna skulle bli ljust lila, men nu när blommorna slagit ut så upptäckte jag att jag gillar faktiskt gult också.


Fast det är klart att lila, cyklamen och starkt rosa, som i dom här två Alströmeriorna som blommat hela vintern, är favoritfärgerna.


I höstas satt jag en massa tulpaner och hyacinter i stora plastkrukor som jag sen satt i tre av dom stora plåtkrukorna - och den med hyacinter blommar för fullt. Tyvärr blev det inte den mörkt lila färgen på dom som jag trodde, men det är helt OK ändå. Så nu doftar det underbart i växthuset  - vilket verkligen kan behövas för ute luktar det gödsel!
I dom andra två krukorna har det kommit massor med tulpanblast, men några blomknopp syns
inte ännu.

Jag köpte ju också fem Primula hos Jonas i fem olika färger. Alla var dubbla och så skulle dom ha vita kanter, vilket lät väldans tjusigt. Och det har dom också.....även om man inte kan se det på den med vita blommor förstås!
Dom nio penséerna som också stått i växthuset hjälpte Rolle mig att plantera i plåtkrukan vid ingången. Där har jag haft granris sen i julas, så nu kändes det verkligen "på tiden" att få dit nåt vackert blommande!

Efter det ställde gubben min in flingen och snöskyffeln och så satt han på sommardäcken på bilen - så nu är det riktig vår!

5 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Men fy så trist med ryggskott, huvva. Det blommar så fint hos dig! Här är det fortfarande snö även om vintern inte varit riktigt som den ska tidigare i år kanske den varar till påska när man väl vill att våren ska komma. :)

Krya på dig!

Agnetas sa...

Hej Susie
Nej ryggskott är inte trevligt, tur att du kan ta dig till ert växthus och njuta av alla vackra färgglada blommor. Härligt och fint att se era vårblommor.
Krya på dig.
kram
Agneta

Evas Kvarnaro sa...

Godnatt-skriver-i-morgon
Eva

HWIT BLOGG sa...

Aj aj aj din stackare! Ta det lugnt nu bland alla dina fina blommor :) Det väntar en dyyyyyr blomstertid framöver :)...
Fin torsdag till dig!
Kram Titti

Ingrid sa...

Usch ryggskott är ett elände och nu när "vårbruket" närmar sig så får vi hoppas att du snart är i form igen.
Jag har planterat penséer i dag och är så lycklig över att äntligen ha lite annat än krokus att titta på.
Krya på dig!
Kram, Ingrid