KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 6 mars 2017

VAD HÄNDE!?

Man trodde ju, eller rättare sagt; man hoppades att våren skulle vara på gång och att vi inte skulle få några bakslag. Men vad hände!?

Helgen började riktigt bra med en lördag som visserligen var lite grå, men solen sken nästan igenom molnen så den var perfekt för en skogsprommis.

Vi åkte därför till Ljugarn där vi inte varit på ett tag och sen vidare ut till naturreservatet Folhammar.
Kolla in det gröna på backen som inte är lingonris utan Mjölon. Något som jag alltid önskat mig som marktäckare i trädgården. Har t.o.m. planterat ett 20-tal, men utan att lyckas.
Dom vill ha snustorr mark med mycket sten och sand i stekande sol - inget som vi har! Där vi har torrt är det halvskuggigt, där vi har soligt är det för bra jord!!

Men...vi gick inte utmed kusten till raukarna. Det var ju lördag och många gjorde som vi, njöt av naturen. Utan istället gick vi den lilla skogsvägen en bit ovanför kusten.
Militären har satt upp en avgränsning där det står att en massa är förbjudet bl.a. både fotografering och att gå in på området (vilket Santos inte brydde sig om, han är analfabet) och Rolle var bra sugen på en sån skylt. Som tur var hade han inga verktyg med sig.....

Santos fick springa som han ville, han går aldrig så långt, så han tyckte det var kul - och jätteskönt att få gå på gulgrön mjuk mossa!
Efter prommisen åkte vi hem och gick ut i växthuset för att fira in våren med ett glas körsbärsvin och en härlig liten eld i vårt brasglas. Att det blev vin istället för skumpa berodde på att vi var lite misstänksamma så vi öppnade inte skumpan vi fick under Trettondagshelgen och sparat för vårens inträde. Den får tyvärr vänta ett tag till!
Redan igår kväll när Santos skulle ut ett par gånger märkte man ju att vädret bara blev sämre och sämre. Det kom snöblandat regn och det blåste hemskt. Man fick hålla i dörren så den inte skulle blåsa upp och sönder!
Men trots det så blev man lite chockad i morse när man upptäckte all snö som kommit ner - och låg kvar! Och fortfarande blåser det hemskt!!

Och det är inte lite som kommit ner, minst en decimeter!

Det var ju vår i lördags, för att inte tala om i fredags när det t.o.m. var solsken! Vart tog den vägen!?

Riktigt, riktigt ruggigt är det på grund av den hemska blåsten. Så idag har jag hållit mig inne och istället kokat ärtsoppa på fläsklägg. Vi har ju ätit väldans mycket grönsaker sista tiden, så jag tänkte att vi skulle ha något helt annat och lite mer vinteranpassat!
OK, ärtor är också grönsaker, men absolut inte fäskläggen - så i morgon blir det en rent
vegetarisk middag igen!!

9 kommentarer:

wiolettan sa...

Oj, så mycket med snö ni har fått. Här har det inte kommit något i den vägen, bara stark blåst.
Jag tycker att alla dina bilder är så vackra, både vinterbilderna och där det mera lutar åt våren till.
Santos, han är modig han, vågar sig in på förbjudet område, bara si så där. Han är fin också.
Förstår att ni sparade champagnen, för våren kommer ju.
Sköt om dig.
Kram!

Anja C. Hill sa...

Välkommen till klubben! Samma eländiga väder här. Fy sjutton så trist. Inte en katten vill gå ut.
Men, otroligt nog, förr eller senare blir det ju vår (uuups, tror jag själv på det där ;-))!?)
Ha det gott i det vita!
/Anja

Vilt og vakkert sa...

HEISANN, sola kom hit i dag, jeg sender den videre til deg, men det er fortsatt kuldegrader, så snøen smelter ikke ennå.... vi får ta det med godt humør og litt vin.... Ønsker deg en flott uke ;:OD)

Agnetas sa...

Hej Susie Ja Susie vintern verkar ha kommit till götaland nu i mars månad när vi kände att våren var på G. Mars månad kanske ha blivit en april månad där vädret snabbt kan växla? Kram Agneta

Rosor och ruiner sa...

Ush ja, för blåst! Snön är väl bara en star-ur så den försvinner nog snart tror jag! Men blåst är inge vidare!
Ha det gott o håll i hatten! 😜

Ingrid sa...

Nu är snön nog snart borta igen, för till helgen kommer våren tillbaka, om man nu ska våga lita på SMHI. I dag var det i alla fall ganska skönt ute, men otroligt slaskigt.
Jag kan inte slut förundra mig över att ni åker till Ljugarn i början av mars månad och promenerar vid Folhammar. Det skulle jag aldrig ha en tanke på en gång.

Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Ja så var det med vädret, det vände på en kvart, jag trodde aldrig snön skulle ligga kvar så länge. Mina nattbilder togs lördag natt, trodde att det skulle försvinna lika kvickt som det kom ner.
Du kunde väl skicka ut Santos som en liten spionhund, hi hi . . .
Härligt med sådana små utflykter, de isiga vindarna är jobbiga på Gotland och Öland på vintern inget att göra nåt åt.
Må väl vännen/ Eva

Rosor och ruiner sa...

Hej!

Visst får du länka, det är bara trevligt!
Ha det gott, i vårsolen...(?) :-)

Kram Gunilla

Lena i Wales sa...

Det var rejält med snö det! Oj, oj!
Här i Wales är det riktig vår och i början av veckan var jag vid kusten och där blommade kameliabuskarna redan. Golfströmmen kan vara bra att ha ibland!
Ha det bra!