KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 12 mars 2017

EN UNDERBAR LÖRDAG

Om du undrar varför jag har lagt in en Alströmeria som header den här årstiden så beror det på att två exemplar har jag haft i växthuset hela vintern och dom blommar fortfarande - och har gjort det hela vintern. Helt otroligt! Men nu har dom fått konkurrens!!

Igår var vi nämligen till Jonas i När för första gången den här säsongen. Där inhandlades 5 Primula; En starkt rosa som blommade för fullt, en ljust rosa, en vit, en vinröd/lila och en blå.  Alla dubbla.
Ja alltså, det är vad vi - Jonas och jag - tror och hoppas att det ska bli!

Det blev också nio stycken penséer i en helt ny färgvariant; Blekt gulvita med blå kanter. Dom ska dock inte stå i växthuset, utan i den stora krukan vid ingången.

Sen köpte jag två såna här rödbladiga som jag tror får gula blommor. Vad det är för nått har jag dock glömt. Jonas sa det naturligtvis, men jag hann bara sätta mig i bilen så var namnet bortfluget.
Kanske är det någon som kan påminna mig!?
(Nu har jag frågat Jonas i När och fick då beskedet att det var maskros! Nej, skämt å sido - alltså Jonas skämt - så är det Gyllenlack som inte bara finns med gula blommor utan alla möjliga färger. Även ljust lila, så nu hoppas jag på det - för jag tycker inte knoppen ser så gul ut!)

Innan vi åkte till Jonas och kollade om han var på plats (han öppnar inte förrän den 15) så åkte vi till Närsholmen och tog en prommis med Santos.

Först gick vi längst ut mot havet, men det var så pass många besökare - och bilar - och Santos toksprang överallt så det blev lite jobbigt.Efter en kort prommis vände vi därför tillbaka och åkte istället ner till några fiskestugor vi endast besökt en enda gång tidigare.

Det besöket var innan vi bodde här på Gotland och då var det med Penny.
Alltså i förra seklet, i slutet på 1900-talet! *fniss*

På andra sidan viken ligger det ytterligare ett fiskeläge. Det är gott om dom här!

Förra gången kryllade det med rabbisar, så Penny fick vara kopplad då. Men den här gången såg vi inte en enda. Vilket var väldans skönt för Santos.
Då var det rabbisar som tydligen hade parat sig med vanliga tamkaniner. Det fanns rabbisar i svart, i brunt, i brokigt och så den vanliga färgsättningen - men alla var små och jättesöta. Det är dock hemskt och tragiskt att först har djuren tagits hit och sen har det satts in en hemsk sjukdom för att ta kål på dom när dom blev för många. Fruktansvärt så människor kan ställa till!

Men Santos fick alltså springa omkring - och kissa - precis var han ville utan att vi skrek på honom hela tiden. Efter dom här två prommisarna åkte vi alltså först till Jonas och sen till ICA i Stånga och provianterade.

 Vi såg massor av vintergäck och snödroppar, men bilderna inifrån bilen blev inte så bra. Just den här tomten t.ex. var helt gul med vintergäck. Men bilden som Rolle tagit förebådar verkligen våren, alltså får den vara med!


6 kommentarer:

Lena i Wales sa...

Jag har haft en Alströmeria i rabatten, men den försvann. Nu har jag en i kruka i växthuset, hopps den överlevt. Dels tycker jag blommorna är vackra, men främst är det för namnet. Jonas Alströmer, potatisens fader i Sverige, kom från Alingsås, min närmast stad när jag bodde i Sverige. Nostalgi!
Namnet på växten kommer från hans son Claes Alströmer, också född i Alingsås. Han var Linnés lärljunge.
vackra Gotlandsbilder!
Ha en skön söndag!

Ingrid sa...

Visst var det härligt igår och i dag också!
Jaså, första besökt hos Jonas. Nu fick jag akut längtan efter penséer, men jag ska nog försöka avvakta lite till. Dina såg läckra ut tycker jag och det är roligt med lite nyheter. Jag får väl se vad de har att bjuda på hos Suderviljan.

Ha en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Ja, jetzt hat man Lust auf Frühlingsblumen.
So schöne Fotos von Gotland,
blauer Himmel, blaues Wasser......
Frühling liegt in der Luft.
Und du hast schon Samen im Gewächshaus gesät?
Dann viel Erfolg damit.

Ja, nu har en lust på vårblommor.
Så vackra bilder av Gotland,
blå himmel, blått vatten ......
Våren är i luften.
Och du har redan sått frön i växthus?
Sedan en hel del framgång med det.
Kram Marlise

Agnetas sa...

Hej Susie
Det blir härliga bilder med vackra vårtecken när vårsolen lyser över hav och land.
Primula är en härlig vacker vårblomma som även jag måste köpa flera ex av, jag har en i rabatten och den har börjat blomma. Trädgårdshandeln har börjat sälja vårblommor här också, så även penséer måste jag köpa.
Kram
Agneta

Evas Kvarnaro sa...

Namn som jag känner igen och vet vi varit där som Närsholmen vacker där, jag blir mallig. Följer er med tankarna där ni promenerat med Santos.
för några år sedan visste vi inget om Gotland (ja inte mer än man läst och sett bilder av) men nu har vi ju besökt Gotland två ggr och den tredje är på gång.
Hor av mig om denna resa.
Visst blir man jätte glad när äntligen solen och våren visar sig från den bästa sidan en helg, är dödligt trött på det dystra gråa. Ingen mera snö nu, inga mera snöbilder även om det nu skulle snöa, nä nu är det våren som gäller.
Vi har haft Lina och Annie här i helgen, vi kallar det inte längre barnvakt (tokigt)
det är de som passar upp oss. Vi har så roligt ihop och jag njuter tillsammans med dessa härliga ungdomar. Annie fyllde ju nyligen 13 år så tonåren är på G.
Jag är inte en 'bullbakande farmor' och det skäms jag icke för, vi gör annat kul.
Ja då vet jag att du också planterat penséer, precis som jag, våren måste visas fram nu.
Må så gott/ Eva

Ölandsvindar sa...

Jag väntar lite med "utevårblommorna" tills jag är klar med omplanteringar och nysådd. Men sedan blir det penséer, lagom till påsk kanske. B&B i Löttorp, som ni bodde på en gång är till salu såg jag på Hemnet. Om man var 20 år yngre så kanske....
Kram /Kerstin