KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 16 mars 2017

BLOMMIG FREDAG - Glädje...

...är helt klart något man känner nu när våren faktiskt är på gång. Den metereologiska våren hade  redan i förra veckan hunnit ända upp till halva landet enligt vädret på TV. Och äntligen har det börjat blomma på tomten! Underbart!!
Men jag har inte varit ute och njutit av vädret precis. Jag fick ryggskott i tisdags! Ett fruktansvärt sådant!!
Gå har jag inte kunnat, ta av och på sig kläder har varit omöjligt och resa sig har varit en fruktansvärd upplevelse. Sitta och ligga har dock som tur är gått bra!

Jag är ganska van att få ryggskott, brukar ha det var 4-5 år ungefär. Men normalt brukar det bara hålla sig någon enstaka dag, nu är jag inne på 3:e dygnet.
Första gången jag hade ryggskott var jag 10 år och hade varit i Hallstahammar med Mälarhöjdens Simsällskap och tävlingssimmat. Sällskapet åkte i en stor buss och när vi skulle åka hem så kunde jag inte kliva på bussen. Alltså fick några ledare lyfta mig och sen lägga mig raklång längst bak på den långa britsen.


Det otäckaste i det hela var att när vi kom tillbaka till stan - sent och mörkt - så stannade bussen i korsningen vid Stubinvägen och så lyfte dom av mig. Sen fick jag gå ensam sista biten förbi Nybohovsberget!
Visserligen inte längre än 400-500 m men ändå. Det var kolsvart, jag var liten och mörkrädd och hade dessutom jätteont! Men det var inte så noga med ungarna på den tiden!
Det hela slutade med att min otroligt beskyddande pappa läste lusen av ledarna dagen efter och så fick jag gå ur klubben!!


Det tråkigaste (förutom smärtan) den här gången var att i igår skulle vi ha en liten middagsbjudning. Vi var till Visby i tisdags på förmiddagen och uträttade en hel del ärenden - bl.a. fick Santos klorna klippta. Jag passade på att inhandla all mat och jag - som älskar att umgås och ha middagar - såg verkligen fram mot kvällen. Men...Rolle var tvungen att ringa återbud till våra gäster i onsdags (första gången faktiskt)!

På grund av det här är det inga nytagna bilder jag visar, dom är istället från 2016. Men jag har idag sett dom ljust gula krokusarna (första bilden) blomma från fönstret i matrummet och även några ljusblå scilla. Dom andra hoppas jag kommit igång också!


Men.....vad har det här trista med ämnet GLÄDJE att göra!? Jo, jag känner en otrolig GLÄDJE att mitt ryggonda har börjat släppa en aning. Det gör att jag hoppas och tror att jag om ett par dagar är normal igen, vilket känns otroligt skönt och det är verkligen något att
GLÄDJAS åt!!

För fler glädjande blogginlägg gå till Bland Rosor & Bladlöss!


16 kommentarer:

Luna Eks Trädgårdsblogg sa...

Ryggont och trädgård är ingen bra kombination. Det vet jag. Hoppas det går över snart. Nu har jag gått två dagar utan krycka. Det känns oerhört glädjefyllt.
Krya på dig.
Luna

Marlise sa...

Bra förbättring för dig......Kram Marlise

Marlise sa...

På tyska är ryggskott: Hexenschuss!
Hexe = häxa
Schuss = skott

Maribel sa...

Låter inte trevligt, hoppas att det ger med sig, så du kan glädjas åt allt fint som kommer upp i trädgården.
Trevlig helg /Marika

Rosor och ruiner sa...

Usch stackars dig! Jag har bara haft ryggskott en gång men det var fullt tillräckligt, det gör ju fruktansvärt ont, och så handikappad man blir, det går ju inte att göra någonting, varje minsta lilla rörelse smärtar, fy! Men så skönt att ditt börjar gå över, då återkommer livet!

Krya på dig ordentligt nu!

Kram Gunilla

Marit Sønstebø sa...

Huff, ryggvondt er fryktelig, og jeg håper at det går bedre med ryggen din!

Det er mye å glede seg over fremover, ja!

God helg!

Anni sa...

Usch, jag vet precis hur det känns! Stackare! Har du Voltaren? - det är det enda som hjälper mig när det slår till. Tackolov har jag oftast kunnat vara uppe och gå, men inte sitta eller resa mig, så jag har klarat mig hyfsat. Men man tröttnar ju på att stå och gå också ...
Var försiktig med dina rörelser nu och krya på dig ordentligt under helgen!

HWIT BLOGG sa...

Nä inte det också! Ryggskott är inte att leka med...skönt att du kan sitta och ligga i alla fall. VILA nu så att du snart kommer ut bland blommor och vårfåglar :)
Kram från Titti

Agnetas sa...

Nä ryggskott är inte så skönt, hoppas du kryar på dig och kan njuta av alla vårblommor.Gym är bra det stärker upp musklerna i ryggen.
Kram
Agneta

Anita sa...

Nej men så trist för dig. Ryggskott har jag bara haft två gånger men det var ett riktigt elände så jag lider med dig. Och när jag kom till slutet av ditt inlägg så kändes det ändå bra att läsa att det i varje fall börjar släppa. Hoppas det är betydligt bättre idag. Och vackra blomsterbilder fyllda av glädje bjuder du på också.

Krya på dig nu och ha en så skön helg som det går!

Kram Anita

Carina sa...

Hoppas ryggskottet släpper snart nu då. Bilderna var underbara oavsett vilket år de tillhör.

Ha en skön helg! Carina

Villrose sa...

Synd med hekseskudd når det er så mye vakkert å beundre ute! Jeg hadde det faktisk her om dagen, gikk krokbøyd som en "gammal kjerring". Heldigvis gikk jeg det av med i løpet av et par døgn... Forsiktig bevegelse er det eneste som hjelper, har jeg erfart.
God bedring!

Vittran sa...

God bättring!!!!
Trevlig helg!!!

Carita och Bertel sa...

Stackars dig, ryggskott den här tiden när man behöver ryggen som mest. Jag tror faktiskt inte att jag haft det någon gång, peppar peppar. Hoppas det går över snart. Ha det fint. Carita

Veronica sa...

Men fy vad trist!
Inte roligt med ryggskott :(

Men här är det inte mycket bättre för jag rensade rabatter i fredags för första gången i år och glömde att jag var otränad!

Sån galen träningsvärk i låren att jag knappt kan gå!

Hoppas du snart blir bra så du kan gå ut och titta på de gula !

Kram

Maria at Inredningsvis sa...

Gå till en bra naprapat (kolla vad folk säger på Google) det gjorde jag och han fixade mig ryggont jag haft i tio år på TVÅ gånger.

Idag är det restips alá Medelhavet på bloggen:)

Ha en kanon vecka!

LOVE Maria på Inredningsvis